Modlitby na těle

Modlitby na těle https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23093/modlitby-na-tele-23093.jpg 3 12 5

Čtenář je zván na velkolepý výlet do hájemství erotiky a smrti – že se nudit nebude je předem jasné. Orientální erotická fantazie Roberta Irwina, jež je podobně jako již česky vydaný román Satan mě chce, satirou mystických duchovních hnutí, zavede čtenáře do sultánova paláce v Cařihradu. Jeden ze sultánových synů Orkhan je vypuštěn z vězení, kde byl držen od útlého věku, a harémovými dámami je oslavován jako nový Sultán. V domnění, že je pánem nad svými ženami se Orkhan vrhá do labyrintu erotických dobrodružství, jejichž scénář však pečlivě připravují členky bizarního kultu. Pomocí svádění, kouzel a lstí je Orkhan váben k poslednímu vyvrcholení, které má být božskou extází. Dokáže Orkhan rozpoznat, že harémová erotika má i svou temnou stránku? A dokáže se vzepřít rafinované hře, když dosud žil celý svůj život jako loutka? Tato novela je vytříbeným dekadentním dílkem, které potěší nejen milovníky erotické literatury, ale zaujme i neotřelým smyslem pro humor a parodickými pasážemi namířenými na naši vlastní kulturu.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , BB art
Originální název:

Prayer-Cushions of the Flesh


více info...

Přidat komentář

Schuminka
06.05.2021 2 z 5

Nápad zajímavý, dobře se to četlo, ale samotný příběh mě nezaujal.

Knišíl
08.04.2021 4 z 5

Tak toto byla velmi silná turecká kávička. Skutečně stačil doušek a jako čtenář jsem se ocitl v Cařihradu v harému slibujícímu různá potěšení, každopádně přes všechen erotický guláš se pořád jedná o intelektuální prózu, která je perfektně zvládnutá. Irwin není příliš známý autor, což je podle mě škoda. Modlitby na těle jsou erudovanou kombinací erotické zábavy a orientální literární tradice, aneb příběh následuje další příběh atd. Určitě doporučuji všem, kdo mají zájem nejen o erotickou literaturu, ale především o literaturu uměleckou.


immortal-party
08.02.2017

filozofická a erotická příručka mladého muže. tak trochu metodika již zkušenějšího muže. potvrzuje se tímto, že u lidí s vyšším sexuálním apetitem potažmo poznáváním sebe sama dochází během let k přeměně tužeb a sexuálních rolí? ano. asi ano.

mewmew
13.01.2017 2 z 5

Začalo to celkem zajímavě...ale. Čím dál jsem četla, tím víc mě to nudilo.

Barbanka
26.10.2011 5 z 5

Moc hezky napsaná,eroticky laděná kniha.

Autorovy další knížky

Robert Irwin
anglická, 1946
1994  75%Arabská noční můra
2003  75%Satan mě chce
2005  65%Modlitby na těle
2004  80%Alhambra
2005  73%Co oči nevidí