Mnich. Deník ctihodného Mantakusaly

Mnich. Deník ctihodného Mantakusaly https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105882/mnich-denik-ctihodneho-mantakusaly-105882.jpg 4 7 3

Autor v knize popisuje svoje zkušenosti z půlročního pobytu v buddhistickém klášteře na Srí Lance. Upřímně se zpovídá z důvodů, které ho k tak závažnému životnímu kroku přiměly, a zároveň odkrývá možnosti, jak Evropan může získané poznatky využít v běžném životě. (Deník ctihodného Mantakusaly: jak jsem se stal, byl jsem a jak jsem přestal být Buddhovým mnichem.) Fotografie Jan Benda.... celý text

Přidat komentář

Papírek
26.12.2018 5 z 5

Knížka se mi hodně líbila. I když nemá moc napínavý děj pořád mě nutila číst dál a dál. Každý den jsem se nemohl dočkat až knížku otevřu a znova se do ní začtu. Čte se snadno a rychle, občas v ní jsou i vtipné pasáže. Škoda že knížka nemá více stran a škoda, že má celkem rychlý závěr, zajímalo by mě, jak si vedl spisovatel po návratu do České republiky.

Sygi
08.05.2017 5 z 5

Několikrát jsem viděl Lukášovu přednášku, která mě silně zaujala, o tom, jak byl buddhistickým mnichem. Proto jsem musel přečíst i jeho deník, který je mj. skvěle napsaný a plný moudrosti. Speciální význam mi kniha přinesla z toho důvodu, že jeden z dalších mnichů v knize zmíněných byl dvakrát mým průvodcem při meditačních retreatech.


Evik30
12.03.2015

Dozvíte se spoustu zajímavosti, ale jinak je kniha hodně náročná na čtení. Musíte u ní uvažovat a přemýšlet a to vás v četbě zdržuje. Autor si vyzkoušel na vlastní kůži jaké to je být mnichem v budhistickém klášteře.