Mlha nad Pendlem

Mlha nad Pendlem https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99566/mlha-nad-pendlem-99566.jpg 4 28 3

Půvabná a inteligentní rusovláska Margery žije po matčině smrti u své starší sestry Prudence a bratra Richarda, v jejichž domácnosti vládne řád a přísnost. Puritánské prostředí volnomyšlenkářskou dívku nesmírně svazuje a ona bytostně touží po svobodě, volnosti a rozletu, ale zejména po tom, aby se nemusela přetvařovat a podřizovat nesmyslným požadavkům a příkazům starších sourozenců. Jelikož nemá žádné věno, nevypadají příliš nadějně ani vyhlídky na sňatek. Ale nakonec se na ni usměje štěstí, neboť je pozvána na panství do Lancashiru ke svému vzdálenému bratranci Rogeru Nowellovi, venkovskému šlechtici a zároveň královskému soudci, který řeší nejen malicherné sousedské spory… Nad krajem kolem divokého lesa vaného Pendle, především v oblasti Rough Lee, totiž visí neproniknutelná tíživá mlha přinášející s sebou sérii prapodivných, nevysvětlitelných úmrtí. A v temném 17. století, prosyceném pověrami a tmářstvím, lidé snadno uvěří, že za jejich neštěstí, neduhy, pohromy a nemoci mohou čarodějnice – ženy, jichž jediným pánem je ďábel. Roger s vydatným přispěním Margery, která mu prokáže účinnou službu nejen jako zapisovatelka u soudu, ale též jako zdatná pomocnice při vyšetřování zločinu, musí odhalit skutečného pachatele…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Mist Over Pendle , 1951


více info...

Přidat komentář

Artep071
03.08.2020 4 z 5

Mě se to četlo velmi dobře, líbil se mi lehký styl a příběh sám o sobě byl taky dobrý.

Metroušek
02.04.2017 3 z 5

Docela příjemné, ale psané příliš moderním stylem, hrdinové se chovají moc moderně a hlavní hrdinka je zcela moderní emancipovaná mladá žena. Přestože je nám tím blízká, erudovaný autor by to neměl dopustit.


Merlinit
07.06.2014 4 z 5

Poměrně slušná historická detektivka. Kdo oblibuje žánr, užije si všeho, co má rád: jízdy na koních, dobových oděvů, stravy, zvyků a koneckonců i detektivní zápletky.

Štítky knihy

Anglie 17. století

Autorovy knížky

2011  71%Mlha nad Pendlem

Kniha Mlha nad Pendlem je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x