Mlčet jako hrob

Mlčet jako hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469796/bmid_mlcet-jako-hrob-5LY-469796.jpg 4 72 26

Inspektorka Eva Clayová série

< 2. díl >

Po Krvavém nebi přichází britský thrillerista Mark Roberts s novým poutavým a zároveň děsivým krimidramatem. JEHO ŽIVOT BYL ZASVĚCEN UMĚNÍ. JEHO SMRT BYLA MISTROVSKÝM DÍLEM. Leonard Lawson byl respektovaným profesorem dějin umění. Žil na liverpoolském předměstí s dcerou Louisou. Podle všeho neměl žádné nepřátele. Louisa Lawsonová našla svého otce v jeho pokoji mrtvého, nahého, zavěšeného hlavou dolů a probodeného kopím – jako by někdo ďábelsky parodoval jeden z jeho milovaných obrazů. A jiný obraz z Lawsonovy ložnice zmizel. Vrchní inspektorka Eva Clayová stojí před nelehkým úkolem: městem obchází démon vraha s brutálními středověkými praktikami. Aby ho vypátrala, musí se znovu ponořit do hlubin náboženské symboliky – navzdory vlastním démonům z minulosti. PADESÁTILETÉ TICHO BYLO PROLOMENO – VZKAZEM NAPSANÝM KRVÍ.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Dead Silent , 2015


více info...

Přidat komentář

karaliene
02.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Vedle těch, která v knize vícekrát padla (sex, násilí, umění), příběh charakterizují i tato: povýšenost a svévole vs. láska a boj.
Body strhávám za nedovysvětlení mnoha více i méně důležitých témat (např. odporné chování otce k Louise, proč se Kain objevil na scéně až po tolika letech) a explicitní popisy násilných scén. Asi už jsem opravdu stará.

Dyna08
19.09.2023 5 z 5

Kniha sama o sobě byla krvavě krásná, děj byl až děsivě uvěřitelný... Konec byl za mě ale až moc přeplácaný


RMarkéta
07.02.2023 5 z 5

Podle obrazu Hieronyma Bosche se vraždilo už i u nás v jednom krimiseriálu. Tuším, že šlo o Labyrint. Ten byl inspirován přímo Posledním soudem. Náboženské motivy jsou u čtenářů i diváků velmi vděčné téma. Taky mě hodně lákají. Zápletka zajímavá. To ano. Inspektorka Clayová je sympatická postava.

čef
31.01.2023 5 z 5

Slyšeli jste někdy o Psammetikově testu? Pokud ne, můžete se v této knize i vzdělat, co je to za hrůzu srovnatelnou snad jenom s koncentráky. Také se samozřejmě můžete pobavit nad řadou mrtvol, s tímto testem vzdáleně spojenými. Vypátrat vrahy zde není těžké, horší je, je chytit a ukecat. Pro mne zajímavě zpracovaný román, který udrží pozornost.

Majuš333
16.04.2022 5 z 5

'Takhle to musí vypadat v pekle.'


Presne tak... Mlčet jako hrob bolo brutálne, odporné, ale výborné pokračovanie série :)


'Ohlédni se za minulostí plnou měnících se říší, jejich vzestupů a pádů a spatříš i budoucnost.'

RADOST
02.11.2021 3 z 5

Tak bohužel. I když je mi inspektorka Eva Clayová sympatická a vyhovuje mi i autorův styl, asi už v sérii nebudu pokračovat. Motivy i bizarnost vražd a propojení s náboženstvím a výtvarným uměním bylo nad mé možnosti chápání. Sice jsem se většinou orientovala, ale bylo mi to tak vzdálené, nepochopitelné a odpudivé, že raději budu věnovat svůj čas jiným knihám.

Evkae36
25.09.2021 2 z 5

První kniha od tohoto autora. Kniha mě moc nezaujala, nějak jsem se nedokázala nechat vtáhnout do děje. Dočetla jsem to jen proto, abych věděla jak to vlastně vůbec celé dopadne, ale ten konec mi přišel úplně zbytečně překombinovaný.

JaKa1974
15.07.2021 4 z 5

Krátké kapitoly knize dodávají ještě více napětí. Děsivý příběh...

TerezaaBaarova
07.07.2021 4 z 5

Moc dobrý! Jako druhý díl to vůbec nezklamalo, ale ani nehodilo laťku o level výš.
Mark Roberts si jel svůj standart. Každopádně se mi jeho styl líbí, stránky otáčím jednu za druhou, krve dost, psychopati zase nezklamali a o hlavní hrdince Evě vím o trochu víc, co víc si přát? Možná trochu méně černoprdelníků…

Adýsek69
18.11.2020 4 z 5

Temné, čtivé a zajímavé.

KáťaM.
20.06.2020 3 z 5

Sérii o inspektorce Evě Clayové je asi třeba číst od začátku. Na to jsem dojela, když se mi do ruky dostal až tento díl. Bez znalosti předchozích dílů série jsem absolutně nepochopila, proč je Eva Clayová tak opěvovaná a respektovaná, mně zase tak zvláštní nepřipadala. Asi je to tím, že momentálně dočítám sérii Hadrový panák, kde jsou vztahy mezi detektivy úplně o něčem jiném. Mlčet jako hrob ale přineslo zajímavou zápletku s náboženským motivem, to se mi moc líbilo. Profesor umění propíchnutý kopím a nainstalový jako postavy na jednom z jeho obrazů. Prostředí svatyně, obrazů umělců Hieronymus Bosch, v tomhle mi knížka pěkně sedla, protože mám právě teď období, kdy poslouchám 13. století. Knížka nebyla nudná, v průběhy přicházely zajímavé zvraty, ale nedokázala mě úplně vtáhnout, rozplétání bylo zbytečně složité, nejsem si jistá, jestli jsem úplně správně pobrala konec. Doporučila bych jen velmi vyhraněné skupině milovníků detektivek s náboženskými motivy.

Marsí5
04.06.2020

Předně musím říct, že jsem od autora četla tuto první knihu. Případ jako takový nebyl špatný, styl vyšetřování, spolupráce a postupné sbírání informací se mi líbilo.
Zápletka a motivy byly dost děsivé, ale dalo se to zvládnout a přidalo to správné napětí a nevysvětlitelnou záhadu.
Děj se sice odehrává během pár hodin, přesto chyběla gradace. I tak ale kniha dokázala překvapit nečekaným zvratem :-)
Na druhou stranu jsem čekala trochu větší ponoření do historie (trochu jako u Browna) a z popisu knihy jsem čekala v tomto směru něco víc od hlavní hrdinky.
Osobně knihu hodnotím jako lepší průměr, ale pokud máte rádi detektivní příběhy a thrilerry, bude se vám to líbit nejspíš víc :-)
Doporučuji čtenářům s oblibou temných příběhů, které se postupně rozplétají ;-)

marci8
28.05.2020 4 z 5

Mně se kniha moc líbila. Napínavá, měla dobrý spád. Líbilo se mi, jak se věci proplétaly a jak vyústění bylo překvapivé. Postavy bylo možné hlouběji poznat a porozumět jim. Klidně bych si knihu přečetla znovu, když už vím, jak to ve s
skutečnosti je.

lucakuca
15.03.2020 3 z 5

Zajímavé téma, ale takové …. Jak to popsat? Asi takhle. Když vařím podle nového receptu, pak sedím před jedlíkem, koukám se mu střídavě do očí a do talíře a ptám se: „Chceš se s tím jídlem ještě setkat?“ A knihu bych přirovnala k této odpovědi: „Není to špatný, ale už to nevař.“ ????

jana1941
29.11.2019 5 z 5

Stejně jako předchozí autorova kniha mě i tahle zaujala. I přes pro mě nezajímavou obálku jsem obě knihy koupila a mile mě překvapily. Možná se mi tahle líbila o něco víc než Krvavé nebe.

SoniaR
25.11.2019 5 z 5

Za mně skvěle napsáno, moc se mi kniha líbila. Občas mně až mrazilo při představě toho, co se stalo...

Havrnka
06.11.2019 5 z 5

Čtivá kniha s rychlým spádem. Krátké kapitoly tomu hodně napomáhaly. Podobný styl psaní má i spisovatel Petterson.

barack
04.05.2019 3 z 5

Mnohem lepší než Krvavé nebe, ale stále oproti jiné knižní produkci slabé. Doporučuji pouze, pokud nebudete mít ke čtení nic jiného.

Acquenta
24.04.2019 3 z 5

Příliš mnoho mobilů, příliš mnoho náboženství a mrtvol. Tohle mě moc nebavilo :(

Teris320
16.04.2019 3 z 5

Prislo mi postou jako nechtena zasilka od Knizniho klubu, cteno na dovolene a prekvapive se mi libilo. Takove rychlocteni, ale dej ma spad a postava hlavni hrdinky mi je sympaticka.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Mark Roberts
britská, 1961
2017  72%Krvavé nebe
2018  75%Mlčet jako hrob
2021  80%Den mrtvých

Kniha Mlčet jako hrob je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce173x
Chystám se číst67x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x