Mistrovství v C++

Mistrovství v C++ https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78599/bmid_mistrovstvi-v-c-NUk-78599.jpg 4 11 7

Na světě bylo pro výuku programovacího jazyka C++ napsáno několik tisíc publikací, avšak jen několik z nich dosáhlo takové proslulosti, aby vešly ve známost jako spolehlivé učebnice pro zvládnutí všech složitostí programování v tomto jazyce. Kniha Stephena Praty vydaná u amerického nakladatelství Sams Publishing patří bezesporu mezi ně. Pro až průzračně srozumitelný výklad, jímž prolínají stovky skvěle zvolených příkladů, názorné vysvětlující diagramy, které takříkajíc otevírají oči, a důmyslná programátorská cvičení sklidila úspěch i v prvním českém vydání z r. 2001. Čtenáři na ní vždy oceňují, že vysvětlování i experimentování s třídami, polymorfismem, dědičností a dalšími tradičními prubířskými kameny objektově orientovaného programování je po celou četbu poutavé a pochopitelné i pro ty, kdo se teprve začínají považovat za programátory. Kniha, kterou jsme v překladu příznačně nazvali Mistrovství v C++, nevyžaduje od čtenáře předchozí znalosti C ani C++, přesto ho při absolvování potřebných kapitol a poctivém procvičování brzy dovede na úroveň profesionálního programátora. I v nově aktualizovaném vydání vyučuje programovacímu jazyku podle posledního standardu ANSI/ISO C++ z r. 1998. Začíná stručným představením historie a filozofie jazyků C a C++, vysvětlí vám mechanismy vytváření a provádění programů a nepostradatelné elementy programování v C++, jakými jsou datové typy, výrazy, cykly, příkazy větvení a funkce. Dále vás provede základy objektového programování: objekty, třídami, dědičností a šablonami tříd či výjimkami. Dospěje až k dynamickému přidělování paměti, využití knihoven (včetně nové STL) a dalším moderním technikám objektově-orientovaného programování – tak potřebným pro udržení konkurenceschopnosti programátora na dnešním pracovním trhu.... celý text

Literatura naučná PC literatura
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

C++ Primer Plus , 2002


více info...

Přidat komentář

pucii
22.02.2021 5 z 5

Určitě kvalitní literatura, jednotlivou látku autor probírá většinou od "základních" údajů, aby ověřil, že čtenář zná alespoň základ správně a tudíž bude dále látka pochopena správně. Samozřejmě je pak dobré si vše procvičit v praxi.

Knihu jsem četla dávno při škole - a teď už mi jen doma leží v hromádce prachu. :/

hanpari
28.08.2020 1 z 5

Toto je opravdu špatná kniha. Vysvětlení jsou zdlouhavá a úmorná, navíc dost podivně podaná, téměř jako pro blbečky. Což vzhledem k tomu, že se autor tváří jako by si myslel, že čtenář může znát C, působí zvláštně.

Knihu jsem si koupil, protože jsem měl dojem, že Mistrovství v C++ je souhrn určený pro zkušené programátory.

Upřímně řečeno, jako takového mne zklamala, a velice pochybuji, že skutečný začátečník vydrží tak dlouho. Doporučuji se poohlédnout jinde. Začátečníci spíš ocení C++ bez předchozích znalostí od Jeffa Kenta.


bruntal
02.01.2018 5 z 5

Opravdu kvalitní "učebnice". Vysvětlení látky je snadno pochopitelné a uplatnění má skutečně i při reálném programování.

frantisek408
05.12.2015 4 z 5

Super kniha - je velmi rozsáhlá ale místy zabíhá až hodně do detailů.

vladceTyran
28.12.2013 5 z 5

Nejlepší učebnice C++ k dostání v českém překladu

cinan
31.08.2011 5 z 5

Najlepsia kniha, ktora sa venuje programovaniu, aku poznam. Vsetko je do detailu vysvetlene - to je asi najvacsi plus. Navyse cesky preklad je kvalitny (co sa neda povedat u kazdej knihy pobneho zamerania).

Rocker-Tialk
08.06.2011 5 z 5

Bible programátorů C++

Štítky knihy

programování jazyk C, C++, C#

Autorovy knížky

Stephen Prata
americká
2004  87%Mistrovství v C++

Kniha Mistrovství v C++ je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x