Mistrovská díla pěti století

Mistrovská díla pěti století https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344735/bmid_mistrovska-dila-peti-stoleti-qIk-344735.jpeg 4 1 1

NG vydala v edici Katalogy - obrazy ze sbírky Armanda Hammera -Los Angeles. obsahuje 49 barevných reprodukcí obrazů, 50 reprodukcí kreseb, pastelů a akvarelů, S podrobnými popisy.

Přidat komentář

xulij01
18.10.2023 4 z 5

Na přelomu let 1983 až 1984 byla u nás pořádána výstava děl ze sbírek Armanda Hammera. Byl významným podnikatelem, který také sbíral umění a zároveň pořádal putovní výstavy po jednotlivých městech. Sbírka obsahuje celou řadu významných děl světoznámých autorů (namátkově například Michelangelo, Raffael, Correggio, Tiepolo, Rembrandt, Watteau, Fragonard). Knížka je vlastně katalogem děl, která u nás byla vystavena. Vlastní popis obrazů je uvedený na konci knihy, je tedy nutné listovat. Ne vždy jdou odkazy za sebou, takže může být obraz například pod číslem 30 a další v pořadí je pak pod číslem 4 (je to dané tím, že ne všechna díla ze sbírky byla u nás vystavena, takže je to trochu na přeskáčku). Každopádně doplňující údaje jsou výstižné a zajímavé (většinou obsahují i údaje o malíři, psáno je to menším písmem, rozsah bývá do půl stránky, někdy i celá stránka). Celkově bych hodnotil 85 %.