Mistři světového malířství

Mistři světového malířství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11803/mistri-svetoveho-malirstvi-R7Q-11803.jpg 5 26 4

Chcete-li se blíže seznámit s některými významnými uměleckými díly a jejich autory, otevřete tuto knihu, která zahrnuje díla 75 světových umělců. Každý malíř je zde představen prostřednictvím krátkého medailonku a především svých obrazů, přičemž ke každému obrazu je připojen text přibližující malířovu inspiraci, umělecký vývoj a techniku.... celý text

Přidat komentář

Calinda
předevčírem 5 z 5

Krásná barevná publikace věnující se významným malířům a jejich obrazům od vrcholného středověku po avantgardu. Každé dvě tři stránky jsou věnovány jednomu umělci, obsahují stručný životopis, informace, proč a jak maloval, to co maloval a ukázku pár jeho nejvýznamnějších děl s popisem plným zajímavostí, nechybí ani info, kde se v současnosti dílo nalézá. Opravdu úžasná obsáhlá knížka pro každého milovníka výtvarného umění. Potěšil mě i formát, který je vhodný "akorát do ruky".

Kitty
17.01.2020 3 z 5

Knihu vlastním už roky a občas v ní listuji. Jako přehled malířství je dobrá, pokud se jde do detailu, grafik knihy obrazy i oříznul, čímž dle mého názoru díla znehodnocuje. Každý umělec je na třech listech bez ohledu velikosti jeho tvorby.


PavlínaAlžběta
27.12.2017 5 z 5

Překrásná publikace skoro s 500 stranami a dokonale propracovaným obsahem se všemi nádhernými výtvarnými díly těch nejznámějších výtvarných umělců všech dob. Na počátku knihy, se dočítáte historii výtvarného umění od vrcholného středověku, gotické umění, renesanci, manýrismu, barokního umění, rokoka, klasicismu, romantismu, realismu, impresionismu až po avantgardu. Publikace je plná překrásných obrazů, kde je přesný popis díla, co znázorňuje, kdy bylo vytvořeno, jakým způsobem, míry díla i která galerie na světě dílo vlastní. Nechybí ani stručný životopis a popis umělce. Kniha je plná ilustrací a zajímavých informací nejen pro milovníky výtvarného umění, ale i pro čtenáře, kteří se chtějí pokochat. Kniha je vhodná pro učitele umění, či výtvarné výchovy. Další krásný kousek v knihovně.

R.E.M.
31.12.2013 5 z 5

Kniha, která mi udělala velkou radost. Přehledně a přitom velkoryse pojatá kniha o malířství. V úvodu přehled charakteristik a základních uměleckých rysů období od vrcholného středověku po avantgardu (možná bych přidala ke každému období - stylu ještě pár stránek informací, ale i tak výborný nápad, který má mé díky). Pro doplnění/oživení znalostí skvělé, u každého malíře je nejen životopis, ale ještě i přehledné shrnutí nejdůležitějších životních událostí v datech, přetisk nejznámějších obrazů s popisy děl, které skrývají i mnohé, méně znamé informace a zajimavosti. Opravdu nevšední kniha v rámci svého rozsahu a záměru.