Mistr sportu skáče z dortu

Mistr sportu skáče z dortu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223158/bmid_mistr-sportu-skace-z-dortu-223158.jpg 4 55 11

Podtitul: Říkadla, básničky, písničky a jiné srandičky Soubor novodobé lidové poezie pro děti Rozverné průpovídky, škádlivky, říkadla, písničky, parodie či rozpočítadla vycházejí často přímo z autentického dětského humoru. Přes svůj žertovný ráz učí tento svazek vnímat poezii jako přirozenou součást života i jako magickou hru s jazykem, rýmy, zvukomalbou Další rozměr dodávají textům ilustrace Jaromíra Plachého. Jeho rošťácký hravý styl koresponduje s groteskním viděním světa lidové poezie. Knížka, uspořádaná od nejjednodušších až po složitější veršové útvary, je určena dětem předškolního věku i žákům základní školy. Račte vstoupit do mé boudy, podívat se na velbloudy...... celý text

Přidat komentář

janka84
21.04.2023 4 z 5

Některé jsme se se synkem naučili nazpaměť :-) Hodí se na dlouhé cesty vlakem.

zazvorek
17.01.2021 4 z 5

Deset malých černoušků musím zpívat pořád dokola dítěti v kočárku cestou do školky pro druhou ratolest. Cestou ze školky je musím zpívat znova oběma. Každý den, občas to vystřídá Číňánek nebo Hej hou, hej hou. A že cesta je fakt dlouhá. Rána pravidelně začínáme Příšerou sedící na hrobě a s Vinettouem, co se z okna směje. Myslím, že je šance, že na tyhle říkačky bude jednou vzpomínat i další generace :-)


muchomurka
02.12.2020 2 z 5

Knížka mě vrátila do dětství, kdy jsme takové říkanky a básničky papouškovali. Ale to je všechno. Některé vzpomínky ani nebyly hezké, spíš otravné.
Knížka je navíc nepřehledná, sama jsem měla co dělat. Nečetla se vůbec dobře. A ty ilustrace tomu ještě daly korunu. A že bych to četla prďolce? Fakt ne. Ani se jí to nelíbílo, když viděla knížku u mě.

haki34
03.10.2020 4 z 5

"Opečená klobása potěší a rozjásá!"

anebo : "Hody, hody, doprovody, dejte vejce maalovaný. a když nám je nedáte, použiju karate."

tak po Malém humoristovi navazujeme Mistrem sportu..tentokrát z knihovny..autor těžíz lidové tvořivosti i nadále..tentokrát hesla, průpovídky, říkanky..nakonec jsem se dobře pobavila. Ale upřímě - Malý humorista se líbil více..texty doplňují vtipné obrázky, (keré občas baví víc než text :P). Děti taky oceňují a syn ji chce i domů ;) takže podléhajíce davu zvedám z 3.5 na 4*

"Našel to dědeček, našel to v lese. Napích to na hůlku, domů to nese. Babička myslela, že jsou to houby. Dala to na pekáč, šup s tím do trouby. Dědečku, ty jsi kůň ! Není ti rovno. Nebyly to houby, bylo to... (asi pomeranč) "

tak zkuste ;)

katerina9455
24.02.2019 2 z 5

Dětský folklor, říkánky, které znala i moje mamka či babička. Super na vzpomínání pro dospělého, ilustrace, které posunují metafory do roviny doslovného překreslení dodávají vtip, ale kupovat dítěti takovou knížku, která je ve výsledku nicneříkající mišmaš posbíraných říkanek, ze kterých jsem ani půlku neslyšela? Za mě teda NE.

lenkaabooks
19.09.2018 4 z 5

Prostě vzpomínky na dětství, školní léta. Deset malých černoušků znám nazpaměť dodnes a že už je to let :-) Ilustrace tomu dodaly tu pravou šťávu.

raffi
10.03.2017 5 z 5

Táto kniha sa pre mňa a dcéru (6 rokov) stane asi jednou za najobľúbenejších. Stále v nej nájdeme niečo, čomu sa potom dlho smejeme. Pre mňa je to návrat na základnú školu, kde toalety vypadali veľmi podobne :)

MichelleS
10.10.2016 5 z 5

Básničky, hříčky, rozpočítadla... Některé znám ze svého dětství, některé pochází z dětství rodičů, některé přinesly ze školky a školy moje děti a několik jsem poprvé potkala až v téhle legrační knížce. Rozhodně vykouzlí úsměv na tváři a možná i nějakou nostalgickou vzpomínku.

Kakajko
09.07.2015 5 z 5

Skvělé, smála jsem se od začátku do konce. Děti musí být ještě nadšenější (být malá, tak z toho neusnu!).

gossipavlina
18.02.2015 5 z 5

Úsměvné a milé. Takové je toto čtení. Pro mě to byl návrat do dětství, Některé říkanky jsou prostě věčné a pobaví děti v každé době.
Byl jeden číňánek, měl dlouhý copánek, nastoupil na tramvaj a volal baj, ba, baj ................ :-D

bibi.r
05.11.2014 4 z 5

Tohle opravdu pobavilo :D. A hodně. Člověk by si skoro ani nevzpomněl, že ty "příšerné", ale velmi velmi vtipné rýmovačky, zná :D.

Štítky knihy

pro děti od 3 let poezie pro děti

Autorovy další knížky

Jan Nejedlý
česká, 1971
2016  84%Po práci legraci
2014  88%Mistr sportu skáče z dortu
2019  44%Hororová čítanka - I.díl
2017  81%Po práci legraci II.
2016  85%Malý humorista