Místo zla

Místo zla https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24407/misto-zla-24407.jpg 4 60 7

Frank Pollard trpí amnesií, nic si nepamatuje. Každé ráno, když se probudí, nachází na rukou krev. Neumí si to vysvětlit, a tak požádá o pomoc majitele soukromé detektivní kanceláře Julii a Bobbyho Dakotovy. Ti se zpočátku zdráhají, avšak případu se přece jenom ujmou. V noci Franka hlídají, ale on jim při nevysvětlitelných tónech flétny, které se rozeznívají zcela nečekaně, mizí před očima... Dean R. Koontz, jeden z nejpopulárnějších amerických spisovatelů a autor mnoha bestsellerů, ve svém románu spojuje prvky detektivky, science-fiction a thrilleru. Místo Zla je vzrušující příběh, přesycený hrůzou, záhadami a napětím až do poslední strany.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Práca
Originální název:

The Bad Place , 1990


více info...

Přidat komentář

Stanas513
28.05.2023 5 z 5

Někdy čtu recenze na knihu, které slibují silný zážitek a knihu pak sháním,abych si ji mohla přečíst, přečtu ji a ono nic moc...Tuhle knihu jsem prostě sehnat musela a její přečtení mě ani trošku nezklamalo. Je to Koontzův styl psaní, který se mi moc líbí. Čtenář vlastně do konce knihy netuší, jak se bude vyvíjet dějová linie. Plno záhad a nadpřirozených vlastností postav, sice trochu moc násilí, přesto je to trochu jako fantazy pro dospělé...

eraserhead
10.03.2023 5 z 5

S Koontzem a jeho knihami to mám trochu jako na horské dráze. Některé mě nadchnou, některé potěší, jiné nechají chladným a tu a tam mi některá přijde vyloženě slabá. Líbí se mi ale na něm jeho sub/žánrová pestrost (byť někdy zachází do mě neoblíbených končin) a schopnost povedeně a barvitě míchat subžánry i v rámci jednoho díla. To je případ i této mé jeho druhé nejoblíbenější knihy. Co začíná jako mysteriózní akční krimi, skončí jako temný a mrazivý horror s lehkou příměsí sci-fi. Na začátku se to moc nezdá, ale posledních cca 70-50 stránek je fakt hustá jízda.


Ajrad1981
07.03.2022 2 z 5

Kdybych měla hodnotit jednou větou, zněla by: Co to jako bylo? Nebylo to děsivé, strašidelné, ani moc napínavé, první půlka knihy mě celkem nudila. Na můj vkus moc lidí s "nenormálními" schopnostmi a některé věci přes čáru, třeba ti megabrouci. A konec, no, vystřelit Candymu mozek z hlavy bych považovala za jistější způsob jak ho zabít, to, co vymyslel Bobby, se mi zdá dost nespolehlivé. A další výtky směřují k překladu a k českému vydání vůbec. Aspoň že se to dobře četlo.

1972Sixo
27.09.2021 5 z 5

Zatiaľ to najlepšie, čo som od Koontza čítal. Mix klasickej detektívky (stará škola), nevysvetliteľných javov a brutálnych vrážd v tom najlepšom kokteily. Sympatický hrdinovia proti bezbrehému, všehoschopnému zlu. Ťažko sa rozpisovať o deji, aby som nespoileroval a tu doslova vyskočí prekvapivé odhalenie v každej kapitole a dej sa rýchle valí dopredu. Koontz tu koketuje s fantastikou a spája ju s hororom a thrillerom, čo samozrejme nie je nóvum, ale autor jej dodáva punc aktuálnej autenticity. Je to proste dosť originálne, plnokrvné a horúčkovito napínavé.

JPBelmondo
07.04.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, jakou jsem kdy četla.

IWINDA
01.12.2016 5 z 5

Opět senzační kniha!

petka-2007
12.11.2013 5 z 5

Opět musím uznat, že Dean je mistr svého řemesla. Kniha je výborná, napínavá. Jedinou výhradu - a to musím být opatrná abych neprozradila pro ty, co knihu ještě nečetli, ale pochopili to ti, co jsou již "zasvěceni" - obešla bych se bývala ke konci knihy o teorii pana doktora..... Ale i tak - kdo má rád mystiku - rozhodně doporučuji k přečtení!