Veterinárka z Lipovej kliniky

Veterinárka z Lipovej kliniky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418435/bmid_veterinarka-z-lipovej-kliniky-BoY-418435.jpg 5 14 5

Zoznám sa so sympatickou sedemročnou Mišou, ktorá má v domčeku v korune košatej lipy veterinárnu kliniku. Má totiž neobyčajný dar – rozumie zvieratkám. Vďaka tomu presne vie, čo jej pacientov trápi. A navyše jej pomáha najlepší priateľ – psík Popík. Tentoraz sa v nemocnici veterinárky Miše ocitne trojica pacientov: vrabček so zraneným krídelkom, veverička, ktorá vypadla z obydlia na strome, a zoslabnutý ježko. Čo sa zvieratám prihodilo? Podarí sa ich Miši vyliečiť? Všetko sa dozvieš v tejto výnimočnej knihe.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Weterynarz z Lipowej Kliniki , 2017


více info...

Přidat komentář

annes
10.03.2020 5 z 5

Krásné obrázky, jednoduchý příběh - holčička co má ráda zvířátka si otevře svou ordinaci a vždy když potká nějakého drobka v nesnázích pomůže mu. Pro mě jednohubky, ale dokážu si živě představit jak příběhy s Míšou a zvířátky čtu celý den (a prohlížím si ty roztomilé obrázky - vlastně díky obrázku na který jsem na internetu narazila jsem doheldala knihy a určitě to nebyl krok vedle :-))

Atlantis
02.01.2020 3 z 5

Přijatelné. Krásné ilustrace, které ale jsou jaksi k ničemu, pokud knihu používáte jako pohádku před čtením. Veterinářka má ale dva velké problémy. Zaprvé, Míša rozumí zvířatům, ale čtenář ne, takže rozhovory vypadají následovně: "Píp, píp, píp!" "Cože, malý Timmy spadnul do studny, zlomil si vřetenní kost a trpí post-traumatem z Vietnamu? Hned tam běžím!"
Druhým problémem je český překlad. Je plný slov, které jsou sice gramaticky správně, ale v dětské knize ruší - nýbrž, rozmlouvat, poněvadž ... a některé věci jsou přeložené vyloženě špatně (stetoskop nejsou sluchátka).


HankaHail
06.10.2019 5 z 5

Překrásné ilustrace mě hned zaujaly a byly doplněny pěkným příběhem.

martinkaLLL
18.07.2019 5 z 5

Krásné příběhy a nádherná ilustrace. Určitě si musíme se synem přečíst ještě druhou knížku.

jasmína
06.06.2019 5 z 5

Líbily se nám s dcerkou oba díly, co vyšly, i hezké ilustrace.