Mindfuck

Mindfuck https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144455/mid_mindfuck-6cd-144455.jpg 4 16 3

Mindfuck je to, co dennodenně děláme, když sami sebe myšlenkově sabotujeme: když si nedůvěřujeme, když fungujeme pro druhé, nebo když lpíme na práci a vztazích, které nám už dávno nevyhovují. Mindfuck nastává, když si nedovolíme žít lépe a opakovaně nevyužíváme vlastních možností. Tato kniha otvírá svět, který dosud nikdo takto neviděl a ani nelíčil: paralelní svět v naší hlavě, jenž rozhoduje o tom, co ze svého života skutečně uděláme. Autorka Petra Bocková se velmi úspěšně zabývá tréninkem mysli a velice důkladně studovala jev mentální sebesabotáže. Zve nás na virtuózní cestu naším myšlením a načrtává fascinující psychogram naší doby. Vede nás k pochopení, jak vznikají psychické blokády, proč je máme, co nám prozrazují o nás samých a jak je překonáme, abychom uvolnili svůj skutečný potenciál a ihned a trvale zlepšili vlastní život.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Mindfuck , 2011


více info...

Přidat komentář

Inka063
06.01.2018 2 z 5

Líbí se mi tvrzení, že kromě vlivu rodičů se na našem utváření podepisuje i společnost. Autorka - Němka - má na mysli hlavně vliv nacismu a poté snahu Němců se od něj distancovat. Z pohledu našeho východního bloku vidím u sebe a své generace hodně záporný vliv totality. A to hlavně tehdy, nešli-li rodiče s tehdejším proudem. Děti nedostaly doporučení na další studia, kdy by se jejich život možná vyvíjel úplně jinak, lidi byli pořád někým kontrolováni a před něčím měli strach, s něčím museli nebo nesměli souhlasit atd. A pak nemějte mindfucky.
A stejně jako worka se ptám: "Co s tím?" Samotná kniha mi v jejich odbourání nijak nepomohla, spíš mě jen utvrdila v tom, že existují.

Teron
19.11.2015 4 z 5

MINDFUCK nebo také myšlenkový blok, kterým si sami komplikujeme život. Většinou trochu převlečená rozhodovací paralýza (čím více možností, tím větší muka volby), případně strach z přijetí tehdy, pokud se chystáme jít proti názoru většiny či blízkého okolí.
Plusem v tomto případě je zasazení do historického vývoje (stará společnost s pevnými pravidly proti nové, kde si musíme často nastavit vše sami), mínusem občasné opakování myšlenek.
I tak zůstává ale práce Petry Bockové tím lepším v sekci osobního rozvoje.


worka
05.04.2013 4 z 5

Dobře popsané, proč to děláme vč. historických souvislostí (trochu vázané na německé reálie). Jen otázka: Co s tím? mi zůstává trochu nezodpovězená. (Dávám 80%).

Autorovy další knížky

Petra Bock
německá, 1970
2012  76%Mindfuck
2015  76%Mindfuck Love

Kniha Mindfuck je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst18x
Chci si koupit7x