Miminka v rovnováze

Miminka v rovnováze https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445135/bmid_miminka-v-rovnovaze-UlN-445135.jpg 5 8 6

Proč kniha Miminka v rovnováze? Kniha se detailně věnuje nošení dětí v souvislosti s jejich psychomotorickým vývojem podle poznatků fyzioterapie – a právě propojením s tímto medicínským oborem je průkopnická, protože pozitivní účinky nošení dětí v šátcích a nosítkách nejsou dosud v dostatečné míře součástí výuky lékařství. Precizně propracovaná kniha Miminka v rovnováze založená na dlouhodobé osobní zkušenosti autorek tak oslovuje vedle rodičů i odborníky, kterým může posloužit jako učebnice. O čem dále je kniha? Kniha sleduje pohybový vývoj dítěte od prenatálního období přes jednotlivé milníky až do 14 měsíce života. Rozlišuje kvalitu a kvantitu pohybu. Hlavní pozornost je zaměřena na pohyb a dotek jako centrální moment dětského vývoje. V každém období se také věnuje dítěti jako nošenci, popisuje, jak nošení podporuje vývoj a jak se způsoby nošení proměňují s růstem dítěte.... celý text

Rodina Zdraví Zdravotnictví
Vydáno: , Iva Gondeková
Originální název:

Babys im Gleichgewicht: Geborgen und gestragen im ersten Lebensjahr , 2018


více info...

Přidat komentář

animovanej medv
06.04.2023 4 z 5

Na mě až příliš odborné, ale jinak moc zajímavé a poučné

Turmee
26.05.2022 4 z 5

Nevím proč, ale čekala jsem větší bichli. Když dorazila tahle "brožurka", docela mě to překvapilo.

Kniha se věnuje především psychomotorickému vývoji miminek do 14 měsíců, s komentáři věnovanými nošení, vhodným aktivitám a zábavě, možnostmi uklidnění. Nabízí způsoby jak dítě přebalit nebo obléknout, jak spolu navázat úzký kontakt...
Obsahuje spoustu cenných rad, vše doplněno o velké množství ilustrativních i informativních obrázků.

Rozhodně bych ale tuhle knihu nedoporučila běžnému rodiči. Informace jsou dost odborné, text je nahuštěný a pro mě ne příliš přehledně členěný. Prostě to není něco, co zvládnete přečíst během pár chvilek, kdy vaše miminko zrovna spinká. Na druhou stranu bych ji zařadila jako povinnou četbu pro všechny odborníky a polo-odborníky, kteří se věnují dětem (sestry, fyzio, lektorky nošení, laktační poradkyně, PA...).


Gabi13
13.03.2021 5 z 5

Velmi kvalitní studijní materiál. Pro mě jako maminku, ale i lektorku kojeneckého a batolecího cvičení. Byla jsem spokojená se souvislostmi, které v knížce jsou i praktickými ukázkami a typy. Kniha je vážně naplněná odborně, proto se to nedalo přečíst na jeden zátah.

toulava
16.12.2020

Budu asi jedna z mála, ale já tu knížku nedočetla. Na jeden zátah to nešlo a po kouskách mi pak zase unikají souvislosti. třeba se mi jednou povede to prolomit.

Amneris
07.09.2020 5 z 5

Kniha mapuje vývoj miminka od narození do čtrnácti měsíců. Kapitoly jsou velmi vhodně doplněny obrázky a zajímavými tipy, jak miminko uklidnit nebo jaké aktivity s dětmi provozovat.

Romanka89
13.07.2020 5 z 5

Taková kniha na našem trhu chyběla. Nošení zbožňuji. Kniha pojednává o psychomotorickém vývoji v souvislosti s nošením v šátku/nosítku. Velmi čtivě psáno, doplněno o mnoho fotografií. Pro odborníky i rodiče. Doporučuji všem budoucím i současným rodičům. Jsem vážně nadšená.

Čtenářská výzva 2020: Kniha, která je na Databázi knih v době čtení méně než 20x v Přečtených.

Štítky knihy

šátky

Autoři knihy

Ulrike Höwer
německá
Sabine Hartz
německá

Kniha Miminka v rovnováze je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x