Mimi a Líza 2

Mimi a Líza 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335576/bmid_mimi-a-liza-2-7vg-335576.jpg 5 17 5

Mimi & Líza série

< 2. díl >

Mimi a Líza jsou nejlepší kamarádky, Mimi vnímá svět všemi smysly kromě zraku a Líza vše pozoruje svýma bystrýma očima, ale až spolu vidí to, co je skutečně podstatné. Jen tak se mohou odvážně pustit do záchrany času, který zastavila Hrozná Rez, nebo do pečení vanilkových buchet, i když jim prášek bez chuti a vůně dělá naschvály… Holčičky se účastní žížalích závodů, přemlouvají neposlušná písmenka, vydávají se v bublině na cestu do vesmíru s cílem, jenž měl být hodně lákavý – děvčata si totiž za poslední našetřené peníze koupila malinovou planetu. Jak to dopadlo? To vám už prozradí další neobyčejné příběhy s krásnými obrázky.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Mimi & Líza 2 , 2015


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
27.01.2024 5 z 5

I druhý výlet do fantazijního světa dvou malých holčiček byl super. Jsem ráda, že jsme na něco tak smysluplného a zároveň esteticky krásného narazili.

Knižní střípky
07.04.2019 5 z 5

Líza vidí. Mimi nevidí. Bydlí spolu v jednom domě. Jsou nejlepší kamarádky. I tento díl je stejně dobrý jako první. Dobrodružství holčiček jsou strašně poutavě vymyšlená. A jak jsem zmiňovala již u prvního dílu, ilustrace jsou nádherné.


wiix
22.11.2018 4 z 5

Väčšinou druhé diely úžasných kníh pokrivkávajú, no toto bolo opäť úžasné, poučné, zaujímavé a prudko tématické (o nevidiaciach a Braillovom písmom).

bibi.r
19.02.2018 4 z 5

Druhý díl je skutečně stejně dobrý jako ten první. Jsem nadšená a knížky o Mimi a Líze rozhodně doporučuji :).

dagmar7365
29.09.2017 5 z 5

Pokračování je stejně zdařilé jako první kniha. Krásné ilustrace, krásné fantazijní příběhy. Děti to moc bavilo a i já jsem knihu četla s velkou radostí, protože je napsaná tak, že se krásně text dramatizuje a to mě baví. Ne vždy je to u dětských knih pravidlem. Řekla bych, že je zde ještě více posílena linka příběhu, že mít nevidomou kamarádku je vlastně super, sice nevidí, ale svět vnímá jinými smysly. Jen závodit na koloběžce není dobrý nápad ;-)