Miluji Paříž

Miluji Paříž https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328337/bmid_miluji-pariz-gy4-328337.jpg 3 33 12

Guillaume zná tajemství Paříže jako nikdo jiný. Se svou energickou kolegyní Edie pracuje pro turistickou agenturu I LOVE PARIS. A i když Guillaume vždy trefí ten správný okamžik, kdy se před turisty blýsknout překvapivými detaily o městě, k tomu, aby Edie vyznal lásku, se doposud odhodlat nedokázal. Pak ale agentuře hrozí krach a jako jediná záchrana se jeví smělý plán: spolu s vlivnou japonskou bloggerkou chtějí Guillaume a Edie zinscenovat nostalgickou Paříž 60. let, která je snem všech, kdo sem zavítají…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Herz von Paris , 2016


více info...

Přidat komentář

Lucif
10.09.2023 3 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do toho začetla. Takový milý příběh, místy se člověk zasměje, možná i slza ukápne. Mám pocit, že jsem viděla podobný film, ale naštěstí je to už hodně dlouho, tak jsem nesrovnávala. Znovu to číst nebudu, ale na film bych se asi podívala. Nic jsem neočekávala, tak jsem nebyla zklamaná a dokonce jsem tam našla i pár perel, zajímavostí.

Iva1988
23.04.2020 3 z 5

Neurazí, nenadchne.


Jirinamac
20.11.2019 4 z 5

Příjemné čtení na dva večery. Knížka je romantická, ale není přeslazená. Paříž byla romantická,jen dnešní Paříž už je taky jiná, ale pohled turistů stále přetrvává.

Zlatinka.Emilly
09.11.2019 2 z 5

Kniha mě zklamala. Očekávala jsem dojemný příběh o nádherné Paříži a kde nic tu nic. Ještě jsem doufala, když se Edie chopila šance ukázat turistům město z pohledu nostalgie, ale opět zklamání. Vlastně mi tahle kniha nic nedala, jen mi ubrala z peněženky 99,- Kč. Ani obálka knihy se k příběhu nehodí, proč ty balónky? Prostě se to Caroline nepovedlo … Škoda, námět byl docela dobrý, jen to zpracování...

niknikita
06.10.2019 2 z 5

Obálka je přímo úměrná obsahu knihy. Sladká a bez hlubšího významu.

Navíc jsem nepochopila autorčin záměr, proč vypráví příběh z pozice muže. To bylo naprosto nepovedené a nedalo se těm zženštilým myšlenkovým pochodům Guillauma věřit ani náhodou.

yonda
01.10.2019 2 z 5

Tady jsem i trochu,,skákala".Hlavní hrdinka mě totálně štvala.Jejímu příteli jsem se nemohla přestat divit , že se s ní nerozešel hned na 20.stránce. Abych nebyla nespravedlivá-poslední 2 kapitoly mě už i bavily.Přesto si volná pokračování knihy nejspíš nechám utéct.

Marla
25.04.2019 3 z 5

Dojemně sladkobolné čtení o mnohaletém hledání lásky, která ve skutečnosti chodí okolo. I když velice zajímavě napsané a prodchnuté duchem Paříže, což je opravdu neuchopitelné a nepochopitelné město, konstatovala jsem po dočtení, že je fajn, že mám knihu jen půjčenou.

Dany58
11.03.2018 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale nepatří k těm, ke kterým bych se vracela. Jednou stačilo.

anetka.repova
23.10.2017 2 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila a nakonec mě příšerně zklamala. Příběh byl jednoduchý a do čtení jsem se musela nutit. Paříž a příběhy s ní spojené mám ráda, ale tohle nebylo vůbec dobré. Což je velká škoda.

Danago
20.08.2017 3 z 5

Guillaume zná všechna tajemství Paříže. Se svou kolegyní Edie pracuje pro turistickou agenturu I LOVE PARIS. Guillaume se doEdie zamiluje , nemůže se odhodlat jí vyznat lásku. Agentuře hrozí krach a Edie vymyslí a s přáteli zorganizuje dokonalý plán : před vlivnou japonskou bloggerkou chtějí zinscenovat nostalgickou Paříž 60. let, která je snem všech, kdo sem zavítají. Knížka je romantická oddechovka. Zpočátku jsem se jí trochu bála, ale docela se rozběhla. Projekt nostalgické Paříže se mi moc líbil . Příběh je letní , romantický a humorný.

zuzana2599
25.07.2017 4 z 5

Knížka Miluji Paříž mě překvapila ! K jejímu čtení jsem přistupovala s jistou nedůvěrou a nakonec jsem tuto útlou knížku slupla jako malinu. Pro mě to byl příběh o všech podobách lásky, lásky k Paříži, ke své práci, rodině, ke svému synkovi, k přátelům i láska, která se teprve probudila a chystá se rozvinout.
Je to velmi svěží, jemně humorné, laskavé i dojemné. Letní knižní osvěžení !!

pagac17
24.07.2017 5 z 5

Poprvé čtu tuto knihu od autorky, kterou jsem do té doby neznal. Stručněji řečeno, škoda, to jsem poznal při četbě tohoto románu. Přečetl jsem jej dnes, uchváceno fabulací autorky, která nás zavádí do Paříže. Odvíjí se zde milostný příběh Guillaume s Edie. Příběh je velmi zajímavě podáván se všemi aspekty současné Paříže, nezastavil jsem se při čtení a musel jsem skončit u poslední kapitoly-Ráno, kdy se probudím, což je také začátek nesmírně zajímavého příběhu a veliké lásce v pozdním věku. Vřele čtenářům doporučuji.

Štítky knihy

Paříž

Autorovy knížky

Caroline Vermalle
francouzská, 1973
2017  64%Miluji Paříž