Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy

Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261306/bmid_stingl-miloslav-biografie-cestovate-9sA-261306.jpg 5 57 21

Významný český cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl po desítkách let zarytého mlčení souhlasil se zpracováním a zveřejněním svého neuvěřitelného životního příběhu, na který netrpělivě čekalo několik generací jeho věrných čtenářů. Fascinující život autora, který své etnografické výzkumy uveřejnil ve 42 knihách, jež vyšly ve 240 vydáních v nákladu převyšujícím 17 milionů výtisků, je dodnes opředen mnoha dohady a tajemstvími. Jak je možné, že v době neprodyšně uzavřených hranic procestoval 152 zemí celého světa? Proč si ho indiánský kmen ze Severní Ameriky vybral za svého náčelníka? Co mu pomohlo přežít děsivou námořní katastrofu u břehů Afriky během jedné z jeho osmi plaveb kolem světa? Během devatenácti let, která prožil za hranicemi své země, se mu svět měnil doslova před očima. Podívejte se v jeho vzpomínkách na průběh karibské krize přímo z obklíčeného ostrova nebo prožijte dramatickou cestu za neznámými indiánskými kmeny hluboko v neprobádaných pralesích Nové Guineje. O překvapivá setkání se slavnými krajany, vládci a světoznámými osobnostmi nebude nouze! Dlouho očekávaná kniha obsahuje 45 význačných dokumentů a fotografií uložených v dárkovém boxu.... celý text

Přidat komentář

Mi--LADA
28.12.2023 4 z 5

Pořádná bichle, která mi svojí objemností skoro odradila od čtení, protože silné svazky nemám zrovna ráda. jenže v okruhu mých liter.známých byla dlouho oblíbená a taky vím, že dostala naší významnou lit. cenu. Cestovatelé a dobrodruzi mi lákají a tak jsem do toho konečně šla. Jak se mi líbila, o tom už promluvilo hvězdičkové hodnocení. Neurazí intelektuála a i úplně obyčejný člověk bude dobře rozumět.

Knihomol113
02.01.2023 5 z 5

Velmi obohacující čtení. Zpracováním i obsahem. Super počin!


cvpython
14.02.2022 5 z 5

Nádherný soubor všeho co se týče pana Stingla. Jinak ani nemohu nazvat tuto ohromnou knihu a to nejen obsahem, ale i fyzicky. Knihu mám i s podpisem a věnováním od autora. Doporučuji

faba
22.01.2022 5 z 5

Knihu jsem měl doma docela dost dlouho než jsem se odhodlal se do ní pustit. Je to velká a těžká kniha, která nejde jen tak číst před spaním (pokud usnete a spadne na vás, je konec :-) ). Je tam tolik čtení, že čtenář neví kterou část číst první - normální písmo, výstřižky z novin, žlutě ohraničené poznámky, písmo psané kurzívou... Ale ať se rozhodnete číst knihu tak nebo tak, neprohloupíte. Je to o člověku, který byl obdarován vůlí splnit si svůj dětský sen a šel si za ním, i přes všechny peripetie, která život přináší.

arrek
05.04.2021 5 z 5

Reprezentativní publikace o cestovatelské legendě dr.Miloslavu Stinglovi.Zatímco ve Stinglových knihách jsou hlavním tématem domorodé civilizace,které navštívil a studoval,v této knize je hlavním hrdinou dr.Stingl sám-jeho život,cesty,výzkumy a publikační činnost.Vše dopodrobna a čtivě zpracováno.Potěší i vložená mapa cest,DVD,CD a další artefakty.Kniha zaujme jak čtenáře,kteří znají Stinglovy knihy,tak ty,kteří se s jeho rozsáhlým dílem zatím nesetkali.

Romana698
03.01.2021 5 z 5

Nádherné ilustrace, perfektně zpracované, psané zábavně ale i faktograficky. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Super!

houbaaa
29.12.2020 5 z 5

Musím se přiznat, že až do spatření této knihy jsem o panu Stinglovi nikdy neslyšel a nikdy od něj ani nic nečetl. Přesto mě jeho životní příběh velice uchvátil a dověděl jsem se o zajímavých místech naší planety tak, jak je zažil a viděl on a dnes už s velkou pravděpodobností v této podobě nikdo nepozná. Taky jsem však mohl alespoň trochu nahlédnout do osudu člověka skromného, ušlechtilého, inteligentního, toužícího objevovat svět, až mě mrzí, že o lidech jako byl on (nebo např. stále žijící Miroslav Zikmund případně David Attenborough) se veřejnost nedozvídá ve větší míře, protože jsou svými postoji hodni následování.

tereza1198
20.11.2020 5 z 5

Co říct? Ta kniha je strašně krásná. Zpracováním i obsahem. Sice je fyzicky náročná na čtení, ale co jsou bolavé ruce, když se před námi otvírá celý svět. Kniha ve mě vzbudila velkou chuť někam vyrazit. Tak snad se to brzy povede.

karol.cadex
28.09.2020 5 z 5

Skvost! Obsah a doplňky ke knize byly už prozrazeny v předchozích komentářích, takže nebudu opakovat.
Hrozně mě mrzí, že ji nemam koupenou v knihovničce, ale asi by mi tu knihovničku tahle cihla strhla. A taky mě mrzí, že se knihy nedožila moje babička, ta by teprve byla nadšená.
Opravdu krásná věc. Stingl byl krásnej člověk, jinak tenhle počin ani dopadnout asi nemohl.
Po dočtení mě napadá jediná otázka - na jakou osobnost z naší země z TÉHLE doby bychom mohli být ještě podobně pyšní? Kdo je teď tak lidsky a inteligenčně daleko jako byl pan Stingl? Nikdo???

kurama45
03.05.2020 4 z 5

Kniha je obrovská, fotky sú nádherné a pre nadšencov to asi bude splnený sen.
Ja som doplatila na svoju neznalosť veľkého cestovateľa a ešte väčšiu reklamu. Dúfala som, že bude časť venovanú Ázii obšírnejšia, aj keď musím uznať, že tie dve krátke stránky o Japonsku boli fajn.

Marek.Sc
20.04.2020 5 z 5

Veľmi pozoruhodná kniha o cestovateľskej legende. Kniha, o svetobežníkovi, ktorému sa podarilo dostať za hranice a vrátiť bez toho aby bol stíhaný alebo mu bolo odopreté cestovať. Je to ucelený autobiografický príbeh, ktorý odkrýva zákutia života pána doktora Stingla, ktoré by inak neboli asi zverejnené. Nahliadneme aj do jeho súkromného života, príprav a absolvovaní samostatných výprav. Prečo si ho indiánsky kmeň zvolil za náčelníka, aké boli peripetie odovzdávania náčelníckej čelenky americkým splnomocnencom za totality na pôde akadémie vied? A aké boli jeho útrapy na všetkých cestách? To sa určite dozviete, lebo kniha splnila svoj účel a myslím že splní aj očakávania každého cestovateľa. kniha je doplnená bonusmi, ako kópiou pasu M. Stingla, ilustrovanou mapou sveta, DVD aj CD s nahrávkami, a záložkou do knihy. "Pikošky" v nej obsiahnuté potešia. Mňa však jedna na záver, že Stingl, si s každej cesty doniesol kufor. A ten nikdy nevybalil. Zastohoval ho a stále tieto kufre a kufriská ležia v jeho dome. Takto má každý kufor svoju atmosféru a dušu cesty. Ale to ostatné.... až v knižke.

Nočnípták
18.08.2019 5 z 5

Candide to napsala opravdu výstižně - bibliofilské orgie. Tak ráda bych četla pomalu, pomaličku. Šetřila bych si knihu na ty zimní večery /jak už tady někdo psal/, ale protože jsem ji měla půjčenou, tak jsem ji rychle zhltla. I tak to byla nádhera.
A jako bonus to CD a DVD.

Díky pane Stingl, za to, že jste nám, čtenářům, udělal takovou velikou radost.

Výzva 2019 - 4. Cestopis
A panu Chroustovi poděkování, že k tomu pana Stingla přesvědčil.

Prazub
06.06.2018 5 z 5

Touto veleknihou jsem byl právě obdarován svou manželkou Katuškou a nestačím se divit. Nádherné zpracování, DVD, CD, pana Stingla úžasný cestovní PAS....Vysoce hodnocené reference. To je bez přehánění KNIHA ROKU!!! Už se velmi těším, jak ji budu po večerech pomaličku vstřebávat! A nebudu spěchat, ať mi ta krása vydrží.
Velmi děkuji nejen své milé manželce, ale i panu Stinglovi za takový SKVOST v mé knihovně.

lenisko
06.01.2018 5 z 5

Kniha je ve všech ohledech dobře zpracovaná, ale jen díky panu Stinglovi se z ní stává skvost. Miloslav Stingl je zkrátka geniální člověk, inteligentní, vtipný a co všechno prožil, je k neuvěření.. Je radost si číst o této cestovatelské legendě.

Děkuji za knihu. Je mi ctí ji vlastnit.

mgeisselreiter
30.09.2017 5 z 5

Mimořádná kniha, ztotožňuji se s komentářem Marcela52 s jedním rozdílem: kniha se nemusí číst pomalu, protože se čte krásně, je poutavá, zajímavá a těžko se od ní odtrhnete, takže jsem ji zvládl za pár dní včetně shlédnutí DVD a poslechu CD. Snad ještě dodám, že Chroust píše hodně věcně a suše, ale naštěstí začleňování Stinglových vtipných a zajímavých pasáží rozbíjí a oživuje monotónnost. 100%, 30.9.2017.

Marcela52
08.09.2017 5 z 5

Velmi dobře zpracovaná biografie jednoho z našich největších cestovatelů. Je to opravdu důležitá publikace, protože životopis této velké cestovatelské legendy chyběl. Ocenila jsem také doprovodný materiál ( DVD a CD) a rozhodně doporučuji pro dlouhé podzimní večery, protože je to publikace obsáhlá a je nutné číst pomalu a napsané si vychutnávat.

Drahomirka
25.07.2017 5 z 5

cestovatelská legenda - jeho přednášky a knihy miluji :)

Arlenka
09.07.2017 5 z 5

Velice zajímavě psaný životopis našeho "pana"cestovatele a hlavně jeho zážitky z cest mě bavily tak, že jsem se vždy těšila až usnou mé děti a budu moc večer zas číst.

Candide
28.06.2017

Bibliofilské orgie!

denisa9263
24.03.2017 5 z 5

pripájam sa... Stingl je skutočná legenda medzi etnografmi tak ďakujme pánu Chroustovi že na to Stingla "ukecal", keďže donedávna o svojej biografii nechcel ani počuť. Úžasná kniha, perfektné spracovanie.

Štítky knihy

etnografie, národopis cestovatelé Magnesia Litera

Autorovy další knížky

Adam Chroust
česká, 1988
2016  93%Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy
2023  100%Richard Konkolski: Být první

Kniha Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy je v

Právě čtených13x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených4x
Knihotéce65x
Chystám se číst95x
Chci si koupit34x
dalších seznamech1x