Milionkrát June

Milionkrát June https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458820/bmid_milionkrat-june-2C0-458820.jpg 4 140 37

Celý život jí rodiče vtloukali do hlavy jediné pravidlo: drž se dál od rodiny Angertových. Ale když se June náhodou doslova srazí se Saulem Angertem, zajiskří to a její svět se propadne do chaosu. Kdo přesně je tenhle kluk, který se po pěti letech zničehonic vrátil do jejich rodného města? A proč June, v hloubi duše věrná tradicím své rodiny, nikdy nepřemýšlela o tom, jak moc její otec Angertovy nenáviděl? Obě rodiny o příčinách dlouholetého sporu svorně mlčí. Dokážou společně se Saulem odhalit pravdu? Fantasy čtení pro dívky od 15ti let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

A Million Junes , 2017


více info...

Přidat komentář

kikikrat
29.01.2024 5 z 5

Tuhle knihu mám v knihovně už věčnost a až díky losováni jsem se k ní dostala. Bože a jak byla skvělá! Kouzelná, dechberoucí , plná vzpomínek, obyčejného života, ztráty, lásky i rodiny. June i Saula jsem si okamžitě zamilovala pro jejich humor. Dům June jsem si zamilovala pro jeho kouzlo i temnotu. Odkrývání jejich minulosti mě nesmírně bavilo a těšila jsem se na každou další vzpomínku. Věřím, že tato kniha nesedne každému, že možná člověk nedostane co čeká. Já dostala mnohem víc a všem, kteří věří v něco mezi zemí a nebem, knihu vřele doporučuji.

Brambora_Šeby
27.11.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem si úplně zamilovala.
Do teď jsem četla knihy bez vyjádření citů, jelikož jsem se jich trochu bála a vždy mi přišly příliš úchylné. Tato kniha mi však ukázala, že láska může být i jemně popsaná. Ze začátku mi přišla kniha bez děje, ale po chvíli čtení se to změnilo. Zaprvé mě zajímalo, jak to mezi rodinami opravdu je a jak to začalo, ale také mě zajímal vztah June a Saula. Knihu jsem přečetla asi za dva dny a stala se kandidátem na mou nejoblíbenější knihu.


broskev28
04.11.2023 3 z 5

Kniha Emily Henry Knihomolové sklízí velký ohlas, tak jsem si nejprve chtěla přečíst její předešlé knihy. A podobně jako mnozí další čtenáři soudím, že to určitě bylo zajímavé romantické YA čtení, jen možná zbytečně dlouhé. Místy jsem se začetla a byla jsem zvědavá, kam se příběh pohne, jindy se mi čtení vleklo a střídala jsem ho s detektivním žánrem. Způsob psaní se mi líbil, Bezejmenný a Peřinka, podobně jako Jackovy kyselé třešně byly dobré nápady, ale nějaké výrazné nadšení se nekonalo. Možná je to i tím, že jsem mezitím dočetla Almu, a ta je ve srovnání se záhadnou kletbou ve Five Fingers mnohem čtivější a tak nějak smysluplnější. Samozřejmě, jde o jiný žánr, ale přesto.
Takže kdybych se s June nepotkala, asi bych o moc nepřišla, to je můj názor.

„Poprvé ho totiž začínám doopravdy poznávat. Začínám chápat, kým byl, z dobré i z té špatné stránky. A řekla bych, že mi došlo, že ublížit někomu neznamená nemít ho rád a být na někoho naštvaný neznamená přestat ho milovat.“

kindlova42
27.08.2023 4 z 5

Chvílemi když jsem četla tenhle příběh jsem si říkala jako vážně? Co to čtu?
A přesto jsem se z nějakého důvodu nemohla od stránek odtrhnout a přestat číst až do úplného konce. Knížku jsem přečetla za víkend. Nejvíce sympatickou postavou pro mě byl Saul
Škoda, že jsme nedostali epilog, který by nás přenesl o pár let dopředu.

SáraR.
06.03.2023 3 z 5

Zatím jsem v půlce knihy a moc se mi líbí! Včera jsem dočetla Divokou říši a přečetla jsem si jen první kapitolu. Dneska jsem skončila na straně 205. Stránky letí a člověk si to ani nestačí uvědomit a je v půlce knihy! Moc nerozumím těm negativním komentářům, za mě je kniha pěkná, roztomilá, zvláštní a velmi originální. Přezdívky mi nijak nevadí a zvykla jsem si na ně bez problému. Postavy mi jsou sympatické a jsem zvědavá jak to dopadne! ;)

Knižnípauza
13.02.2023 2 z 5

Tahle kniha byla pro mě sakra velké zklamání.️ Na začátku mi ten nápad zápletky přišel jako hodně zajímavý a říkám si " jo to bude dobré".
Jenže !
V půlce knihy se příběh začal zbytečně natahovat. Přidávali se další a další nesmyslné zápletky, a já jsem se v tom dokonale ztratila.

Navíc mě vytáčelo nekonečné množství přezdívek hlavní hrdinky June. Měla jsem co dělat abych knihu vůbec dočetla.
Bohužel, za mě tedy tahle kniha neee.

brunettlibrary
21.10.2022 1 z 5

Kniha mi přišla nedomyšlená. Autorka se snažila propojit nadpřirozený svět s tím reálným, ale hrozně špatně. Přišlo mi, že nad příběhem autorka vůbec nepřemýšlela. Hlavní hrdinové jsou žáci střední školy, takže jsou ještě hodně dětinští. Problémy jen tak plavou na vodě a nejsou vůbec řešený do hloubky. Nedoporučuju.

BetyN.
13.11.2021 3 z 5

Kniha mě bavila a její zápletka je bezesporu originální. Autorka píše čtivě a vybudovala skvělou atmosféru a napětí. Ale místy mi to přišlo až překombinované a mám pocit, že celou řadu věcí jsem nepochopila. Hlavně konec mě nepotěšil. 3,5*

Ketfl
20.07.2021 3 z 5

Od autorky jsem četla jako první knihu Letní sázka, která se mi velmi líbila, tak jsem sáhla i po této. Musím ale přiznat, že tato kniha byla velice zvláštní. Střídání skutečných a nadpřirozených okamžiků bylo sice zajímavé, ale někdy hrozně chaotické, kolikrát jsem měla problém se vůbec vyznat, co se vlastně děje. Hlavní postavy mi byly sympatické, ale té jejich zamilovanosti jsem bohužel moc nevěřila - přišlo mi to, jak když si řeknou, že jdou koupit rohlíky, čus a už se milujou. Takže jiskra samozřejmě za mě nulová, i když je mi jasné, že i přesto, že tam láska hrála důležitou roli, primárním tématem knihy bylo něco jiného. Taky jsem byla zvědavá, kdo je vlastně Peřinka a Bezejmenný. Na závěr jsme všechny informace dostali. Zajímavě zpracovaný příběh, i když místy chaotický i někdy nudný, ale určitě nelituji, že jsem knihu četla. Po druhé ale po této knize nejspíš nesáhnu.

RadkaJK
05.07.2021 5 z 5

Nemela jsem zadna očekávání, cetla jsem od autorky knizku Letni sazka a líbilo se mi, ze to není takový obvyklý letni roman. Ale tohle me dostalo, krasny pribeh, bavili me June, Saul, Hannah, prostředí, propojeni s tim svetem "po životě".
Nechapu, ze tahle knizka nemá vyšší hodnoceni. Ja urcite moc moc moc doporucuji.

ali_223
29.05.2021

Tak tohle patří mezi moje nejoblíbenější YA! Vážně!
Ze začátku se to tak rozjíždělo... Ztráta blízkého člověka, znepřátelené rodiny atd...
Pak už jsem tu knihu ale nemohla odložit. Upřímně vůbec netuším, jak někdo vůbec mohl do 400 (přesně 392 :)) stránek nacpat tolik událostí.
No a na závěr jsem vysmrkala 2 balíčky kapesníků... Asi tak ;)
Rozhodně doporučuji jako (ne)odpočinkovou knihu.
Za mě 5/5*

roso.mak
23.03.2021 2 z 5

Kniha začíná velmi slibně. Ve skutečném normálním světě žije hlavní hrdinka v tajemném domě s krotkými kříženci kojotů a vlků, dvěma duchy, měnícími ses chodbami a tajemným chmýřím, které občas poletuje kolem. A také velkou temnou záhadou, která ohrožuje životy lidí. Jenže...

Následuje setkání "Montega a Kapuletové" a rozhovorů plných vždy vtipných a pohotových poznámek a škádlivých odpovědí, aby tak vznikla Velká Zakázaná Láska. A velký kýbl nudy. To bych snad ještě přežila, ale...

Místo toho, aby se kniha dostala k nějaké detektivní dobrodružné zápletce, je pravda hlavní hrdince šoupána až pod nos na stříbrném táce. Navíc způsobem, který snad měl být pokusem o magický realismus. Zde se ale tento pokus proměnil ve strašnou spoustu omáčky, která kryje něco naprosto obyčejného.

Zkrátka, tento příběh si dokážu velmi dobře představit v rozsahu povídky, jako pohádku na dobrou noc pro malé holčičky. Dát tomu ale formát knihy o 400 stranách, nebyl dobrý nápad.

Luc.i
08.02.2021 4 z 5

Neměla jsem od knížky moc očekávání. Představovala jsem si to jako romantarnu a proto mě fantasy prvek mile překvapil. Knížka dobře ubíhala a chtěla jsem zjistit jak to vlastně bude. Chvílemi mi to přišlo trošku matoucí. Postavy byly celkem fajn. Líbilo se mi celkové pojetí příběhu.
Celkem 4/5* je to pěkná knížka
PS: (OBSAHUJE SPOILERY)
Přišlo mi trochu divný že se tomu vlastně nikdo nepodivoval, že vidí ducha kterýmu říká Peřinka, že vidí starý vzpomínky a tak. Hlavně u Hannah mě to trošku zaráželo protože tam byla vykreslena celkem jako intelektuál ale nepřipadalo ji divný nic z toho co jí June říkala.

Ctenar1202
24.01.2021 4 z 5

Od této knihy jsem čekala hezké YA fantasy. V podstatě mi kniha připomínala Romea a Julii. Dvě rodiny, které si nemohou přijít na jméno a svým dětem samozřejmě vtloukají do hlavy, aby se jeden druhému vyhýbali....a jak to dopadne? Samozřejmě, že je v knize láska. Takové to puberťácké nesmělé poprvé. Moc hezky napsané mimochodem. Culila jsem se.

Jenže je to fantasy a tak to není jen o lásce, ale i o magických věcech a to mě bavilo. Autorka vymyslela velice hezký způsob, jak se June přenáší do vzpomínek, aby přišla na kloub tomu, proč se její rodina a rodina Saula, tak nemají rádi.

Příběh plyne moc hezky. Možná konec už mi přišel moc fantasy, ale jinak jsem dostala přesně to co jsem chtěla. Milý příběh. A být mi náct, tak jsem nadšená.

Petraxxx
18.01.2021 4 z 5

Něžný příběh plný fantazie.,

elyonka9643
15.01.2021 4 z 5

Řekla bych, že anotace je možná trochu zavádějící. Sice tam je docela dost romantiky, ale jádro příběhu je úplně o něčem jiném. A to se mi moc líbilo. Kniha je čtivá a i když jsem zhruba v půlce docela dobře odhadla, kde nejspíš bude zakopaný pes, stejně mě bavilo číst dál. Za mě teda moc příjemné čtení se spoustou krásných myšlenek.

P.S.: K O´Dangu bych se moc ráda podívala. Musí to být kouzelné místo.:)

petusska01
12.11.2020 2 z 5

Zvláštna kniha. Nie som si úplne istá čo si mam myslieť.Chápem, že je to žáner s ktorým nemám veľa skúseností. Viem, že sa mi páčila interakcia medzi Saulom a June v normálnom svete. A potom je tu ten zvyšok so spomienkami, duchmi... A ten koniec. Stále som sledovala počty zvyšných strán nech už sa vymotam z toho všetkého. Ozaj som sa topila v tom fantasy svete a nie zrovna v dobrom zmysle. Ale vlastne proti nej nič konkrétne nemám len sa neviem zmestiť z toho do kože ????

lucakuca
24.08.2020 4 z 5

Byla jsem pohlcena peříčkama! Na peříčkách magična se utvářela romanťárna ve stylu Rumcajs a Manka, Hermiona a Zrzek nebo jako Romeo a Julie. Je to jiné, přemýšlivé, čtivé a třešňově lákavé...

katka477
23.11.2019 4 z 5

V této knize se mi líbilo nadpřirozeno. Některé okamžiky byly trochu nudné. Jinak jsem z ní nadšená.

Roscata
20.11.2019 5 z 5

Hodně mě překvapilo hodnocení téhle knihy, protože já se strašně bavila.
Milionkrát June se inspiruje příběhem Romea a Julie - máme tu malé městečko, dvě znepřátelené rodiny a nečekanou lásku jejich dvou potomků. Jenže tenhle příběh toho má mnohem víc. Kromě lásky, nenávisti a rodinného prokletí se na pozadí knihy řeší i témata jako odpuštění, lidské chyby, zrada, zahořklost a stud. Je to silný a zároveň jednoduchý příběh s kapkou nadpřirozena na který dlouho nezapomenu.