Milan Pacanda: Jackyll & Hyde

Milan Pacanda: Jackyll & Hyde https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511494/bmid_milan-pacanda-jackyll-a-hyde-BMi-511494.jpg 5 10 4

Autentická zpověď talentovaného útočníka Milana Pacandy nabízí jedinečný pohled do každodenní reality bývalého profesionálního sportovce po kariéře. Představte si, že odmalička všechno odevzdáváte fotbalu. Nic jiného pro vás neexistuje. V kombinaci s výjimečným talentem netrvá dlouho a máte nakročeno mezi nejlepší hráče světa. Zbývá odehrát jeden zápas. V něm se ale zraníte a v nemocnici vám řeknou, že už si fotbal nikdy nezahrajete. Jak byste se s tím vyrovnali? A měli byste odvahu potkat se po více než 20 letech s protihráčem, který to podle vás tehdy zavinil? Příběh mimořádně nadaného útočníka brněnské Zbrojovky či pražské Sparty Milana Pacandy o faulu Jana Zakopala, nenaplněných ambicích, závislostech, dluzích, ztrátě rodiny, psychických problémech a snaze o spokojený život. Vypráví on sám v rozhovorech se sportovní novinářkou Monikou Býmovou, která jeho svět pozorovala tři roky.... celý text

Přidat komentář

MildeZ
16.02.2024 5 z 5

No, jako silný...je třeba přečíst, víc není asi co dodávat.

Venda32
31.01.2024 5 z 5

Je to silný. Je to čtivý. Je to upřímný.
Přečetl jsem na jeden zátah.
K obsahu nic psát nebudu. Nechci vás ochudit o některé zápletky a zajímavosti.
Snad jen... Může za to Pacanda? Zakopal? Nebo někdo jiný?


mame2
06.05.2023

Musím říct, že mne tato kniha dost chytla a přečetl jsem jí za jeden den. Silný příběh o jednom souboji, který změnil karieru nadaného fotbalisty.

wazza
02.03.2023 5 z 5

"Není to klasický fotbalový životopis, ale ani ničí obhajoba. Je to především každodenní realita jednoho bývalého profesionálního sportovce. Může za to Zakopal? Pacanda? Nebo my všichni?"

Uff, kde začít... Silný příběh o nesplněných snech, o tom, jak je život občas krutý a během sekundy se Vám změní život.

Toho jednoho dubnového dne roku 1999 se život navždy změnil Milanu Pacandovi, ale také Janu Zakopalovi. Role byly rozdány, hrdina a padouch. Už se nikdy nedozvíme, jaká by byla fotbalová kariéra a Milanova životní pouť, ale podle jeho vyprávění trochu cítíte, že by možná byla podobná, ne-li stejná.

Tato kniha je zpovědí člověka, který už navždy bude svůj život rozdělovat na dvě etapy: do doby před zraněním a po něm. Období, kdy měl ambice, sny, vůli a období, kdy mu nezbylo vůbec nic, propadl alkoholu, gamblerství a pocitu méněcennosti. A z postupného vyprávění Vás začne přepadat tíseň, protože tohle má více než sportovní přesah, je to jakási sonda do duše závislých lidí. Obyčejných lidí, kteří nedokážou, neumějí nebo nechtějí nic změnit, lidí, kteří ztratili vůli.

Tohle je krutý syrový příběh, který nemá žádný happyend. Ale takový prostě někdy život je.

Milan Pacanda bude navždy brněnskou legendou. Nejlepším hráčem, co kdy za Brno hrál. A ta otázka "co kdyby nebylo zápasu na Žižkově", ta zůstane navždy nezodpovězena.

Autorovy další knížky

2015  85%Mercedes: projížďka životem fotbalového baviče
2023  92%Milan Pacanda: Jackyll & Hyde

Kniha Milan Pacanda: Jackyll & Hyde je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce5x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x