Mercedes: projížďka životem fotbalového baviče

Mercedes: projížďka životem fotbalového baviče https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266895/bmid_mercedes-petr-svancara-CLU-266895.jpg 4 38 10

Bohém, šoumen, bavič, ale především skvělý fotbalista – to je Petr Švancara. Jeho velkolepé loučení s fotbalovou kariérou sledovalo na brněnských Lužánkách více než 35.000 fanoušků. A stejné množství fotbalových nadšenců si jistě rádo přečte tuto poutavou biografii, kterou Petr pro všechny své fanoušky - a nejen pro ně- sepsal s populární moderátorkou České televize Monikou Čuhelovou. Kniha sleduje všechny vzlety i pády Petra Švancary a samozřejmě odkrývá i spoustu pikantností ze zákulisí velkého fotbalu.... celý text

Přidat komentář

tess.de.veles
07.02.2023 4 z 5

Docela fajn knizka....vtipnej frajirek, co tu a tam odhali, ze ma i city....Libi se mi, ze je to nepochybne " srdcar"...ty jeho kecy ....a tu jeho brněnštinu doslova miluju....

Disinka
12.11.2021 4 z 5

Po teto knize jsem sahla nejen kvuli vyzve, kam se mi skvele hodila, ale taky krs to, ze Petr Svancara pochazi kousek od nas... Pritel mi rikaval co byval jako fotbalista zac, ale kdyz tak ctu knizku tak mi to tak divoky neprijde... Kazdopadne knizka je moc dobre zpracovana a diky tomu se i dobre cte. Priznam se, ze mi chybi do konce jeste par stran, ale ty urcite brzo dorazim taky :-D


TajemnýSmrad
13.05.2021 3 z 5

Na úvod musím nekriticky předestřít, že mi je sympatická Monika Čuhelová... Takže bych ji chtěl pochválit za zpracování a formu, jakou rozhovory v knize vedla, ale možná nejsem v tomto směru úplně objektivní :).

Na druhou stranu, kniha pojednává o životě fotbalisty, jakých po našich trávnících běhaly desítky. Petr je vtipný, ale zároveň také působí dojmem velmi prostého člověka, který vlastně byl líný a proto se jeho zájem smrskl na jídlo a holky a svůj profesní život nechal kolem sebe jen tak běžet.

Takže na konci knihy zůstane pocit - hele dobrý, ale proč já to vlastně četl a o čem to bylo?

Stehla349
28.02.2021 5 z 5

Kniha je velmi zajímavá a vtipná.
Kniha vypráví o Petrove životě a kariéře . V knize objevují Petrovi kamarádi a trenéři kteří oněm vypráví .Kniha je na bázi rozhovoru. Nejvíce mě zaujala část když vyprávěl o panu Jarolimovi jaký byl pes na stravu a váhu. Petr vyprávěl že jsi jednou objednali pizzu na hotel a báli se pro ni jít aby je neviděl pan Jarolím . Petr chystá druhy díl na Vánoce.

Honza89
23.04.2019 3 z 5

Typický Švanci, plný vtípků a ojedinělých historek, takže člověk se náramně pobaví. Nicméně trochu mi vadí biografie formou rozhovoru, nemám to úplně za hodnotu knihy, navíc místy je struktura otázek dost neurovnaná. Dovedl bych si představit kvalitnější zpracování.

pavel9989
07.01.2019 5 z 5

Super čtení pro fanoušky Petra Švancary. Věřím, že kdo ho nemá rád, tomu kniha nic neřekne.

mame2
07.03.2018 5 z 5

Přečteno na jeden nadech, super kniha, zajimave veci jak ze zakulisi fotbalu, tak i Petrova zivota. Mohu jen doporucit

MildeZ
21.10.2016 5 z 5

Brněnský patriot s pořádnou hercnou - Švanci to v knížce servíruje hodně bez obalu a na upřímno :-))

mpb1913
19.01.2016 5 z 5

Co jsem čekal to jsem dostal. Možná mohl být Švanci odvážnější a pusti do éteru i konkrétní jména (např. u pokusu o korupci).

St. Jimmy
23.12.2015 5 z 5

Asi žádná sportovní autobiografie mě nepobavila tak, jako právě ta Švanciho. Klidně se to mohlo jmenovat "Mercedes: Vlastními slovy", protože je pojatá jako jedno velké interview (tedy nejen s Petrem, ale i mnoha dalšími osobnostmi). Musím dodat, že Petr Švancara je jeden z mých největších fotbalových oblíbenců a sledovat jeho hru bylo pro mě, jako fanouška Zbrojovky od narození, skvělým zážitkem. Tak díky za tuto knihu, Švanci.

Štítky knihy

sportovci fotbalisté

Autoři knihy

Petr Švancara
česká, 1977

Kniha Mercedes: projížďka životem fotbalového baviče je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě16x
Knihotéce14x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x