Mezi třemi oceány

Mezi třemi oceány https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48443/mezi-tremi-oceany-48443.jpg 4 2 2

Podtitul: [veterinářem v Austrálii] Český veterinář svým barvitým vyprávěním přibližuje život lidí a zvířat v australské přírodě.

Přidat komentář

soukroma
11.02.2018 3 z 5

Autor se zajímavým osudem, který v úvodu rekapituluje a navnadí čtenáře. Samotná kniha ale není cestopis - je to soubor nejrůznějších příspěvků (některé později mírně aktualizovaně okomentované autorem) do krajanského tisku či oficiálního tisku, kde se trochu bez ladu a skladu střídají nejen témata (nejméně z poloviny spíš politická), ale i historické epochy (od předrevolučních 80. let až těsně po milénium). Jen pár kapitol je skutečně věnováno aspoň letmo zvířeně či vůbec přírodním poměrům Austrálie (milovníci historek veterinárních přijdou zkrátka). Zajímavé jsou informace o tamních našich imigrantech.
Pár posledních črt je z autorových návštěv i na jiných kontinentech, naneštěstí je pro nás většina informací už zastaralá. Navíc chybí jakékoli fotografie.

knihovniceS
09.10.2017 4 z 5

Pěkně napsaný cestopis, který je vlastně souborem vydaných článků a postřehů v časopisech. Možná jsem čekala víc historek z veterinární praxe ...


Autorovy knížky

Miloš Ondrášek
česká, 1929
2003  70%Mezi třemi oceány