Údolí iluzí

Údolí iluzí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491296/bmid_udoli-iluzi-2tz-491296.jpg 4 21 6

Město snů série

< 2. díl

Sága rodu Caldwellů série

2. díl

V druhé části rodinné ságy spojuje autorka dramatické osudy rejdařské rodiny Caldwellů s proměnou Hollywoodu v centrum filmového průmyslu. Jako jeden z prvních má správný čich Frank Maynard, který pochází z nejchudších poměrů a kterého spojuje nešťastná láska s Harriet Caldwellovou, dcerou rejdaře. Frank rychle vystoupá v ještě mladém světě kinematografie na šéfa studia. Ale stojí mu úspěch skutečně za to, aby obětoval osobní štěstí a svou lásku?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Tal der Illusionen , 2019


více info...

Přidat komentář

emilieselden
31.12.2023 4 z 5

Ráda jsem se vrátila k pokračování této ságy a ponořila se do života jejich hrdinů. Kniha mě moc bavila.

Szilvia1
13.10.2023 5 z 5

Druhý díl ságy je čtivejší jako první díl,protože v tomto dílu je už víc o sourozencích Harriet,hlavně o její sestře Ashley.Je to pěkný díl,už se těším na třetí a poslední díl.


markej
08.05.2023 5 z 5

Druhý díl ságy rodu Caldwellů. Tentokrát se odehrává v letech 19101926 . Dědička rejdařské společnosti Harriet žije v San Francisku a je vdaná za Jordana, s nímž vychovává syna Adriana, jehož otcem je ovšem Frank Maynard, jenž rozjíždí filmový byznys v rychle se rozrůstajícím Hollywoodu.

Tento díl měl stejně jako ten první poněkud pomalejší rozjezd, ale jak jsem se začetla, jen nerada jsem román odkládala, podobně jako u předchozí knihy. Více poznatků jsem tentokrát načerpala z oblasti tehdejšího němého filmu, který se postupně transformuje na zvukový. Ohledně rejdařství v knize tolik nových informací nepřibylo.

Tuhle ságu jsem si oblíbila a moc se těším na třetí díl.

Hodnocení: 4,5* z 5*

zuzana2599
14.04.2023 5 z 5

Dočetla jsem druhou část Cadwellovy rodinné ságy, která vypráví o osudech bohaté rejdařské rodiny i o začátcích němého filmu v Hollywoodu. Frank Maynard se se svou kamerou usadí v tehdy neznámém Hollywoodu a jeho kariéra ve světě filmu strmě stoupá vzhůru. Jeho bývalá velká láska Harriet je provdaná za Jordana Shawa a má syna. Čí je vlastně Adrien syn, Frankův nebo Jordanův ?
Kniha se mi opět líbila a skvěle se četla. Těším se na závěrečný díl !

Péťa86
05.04.2023 5 z 5

Lepší než první díl, daleko více jsem se bavila. Knížka se četla moc krásně a opět romantický příběh zasazený do historie mě baví. Těším se moc až vyjde poslední kniha ze série.

evineckY
23.01.2023 5 z 5

Další díl byl opět skvělý, napínavý a moc se těším na pokračování :-)

„Jak se vlastně jmenuje tahle…“ Slovo díra si právě zavčas odpustil: „… ehm tahle vesnice?“Scott McGregor se široce ušklíbl. „Vesnice? Člověče, my tu brzy budeme mít sedm set obyvatel! Když tak dál porosteme, budeme v příštím – nejpozději přespříštím tisíciletí opravdovou metropolí!“ oznámil ironicky.
Frank se zasmál. „A jak se tahle budoucí metropole jmenuje?“
Scott McGregor vytáhl sirku, škrtl s ní o kůži bot a zapálil si cigaretu. „Neviděl jste tu spoustu nádherných cesmín, holly trees, které tu všude rostou?“ zeptal se a zabafal. „Ty totiž daly naší vesnici jméno.“
Frank svraštil čelo, pokoušel se rozpomenout, rozhlédl se. „Holly trees?“ Zavrtěl hlavou. „Dosud jsem nezahlédl ani jednu jedinou.“
Scott McGregor s úšklebkem přikývl. „Taky neuvidíte. Přesto to tady naši do budoucna hledící otcové zakladatelé po nich nazvali!“ zavolal na něho a odhodil zápalku do špíny před boudou. „Přistál jste v překrásném Hollywoodu, pane Maynarde!“

Autorovy další knížky

Kate O'Hara
americká
2022  79%Město snů
2022  89%Údolí iluzí
2023  85%Ulice slávy

Kniha Údolí iluzí je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Knihotéce80x
Chystám se číst36x
Chci si koupit12x