Město knih

Město knih https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468883/bmid_mesto-knih-SyT-468883.png 3 138 45

Sam je zloděj, kterému se pomocí lsti podaří získat práci u palácové stráže v Mýtii. Sní o novém životě a velkých úkolech. O slávě a cti ve službách Bílého krále. Když se však dozví, že jeho posláním má být hlídání obrovské knihovny pod městem, je rozčarovaný. Takovou službu si nepředstavoval. Co může být mezi starými zaprášenými knihami jiného než smrtelná nuda? Časem ovšem zjišťuje, jak moc se mýlil.…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Der Bücherstadt , 2017


více info...

Přidat komentář

Hall3006
17.02.2024 2 z 5

Knihu jsem si pořídil pro ten název a anotace moc neprozradila. Úplně jsem neřešil zařazení do žánru fantasy, které moc nevyhledávám, protože jiné knihy nejsou tak pohádkové a přesto tam spadají. Tato kniha mi jako čisté fantasy přišla. Orientální pohádka, která více než knihy řeší bájné postavy, krále a nadpřirozené bytosti. Do poloviny mě i zajímalo jak se bude děj vyvíjet, ale pak se začal točit v kruhu s tím, že přibývaly další bytosti a kouzla. Fanoušky žánru jako odpočinek zřejmě bude bavit.

Skodinka89
21.01.2024 2 z 5

Tajemné město knih bylo pro mě trošku záhadou. První část knihy měla dobrý start, prostředek snaha neskončit se čtením a slibný závěr byl takový nijaký.

Škoda


Charly
10.01.2024 3 z 5

Tahle kniha je trochu záhada. Příběh, který se točí okolo tajemného města knih, není vůbec špatný. Rozhodně bych ráda věděla, jak se Samirův příběh bude odvíjet dál, takže mě hodně mrzí, že to zatím na další pokračování nevypadá. A německy naneštěstí neumím.:(
Nicméně i přes zajímavou zápletku jakoby knize něco chybělo. Možná je to postavami? Pro mě osobně je důležité si během četby oblíbit přinejmenším aspoň hlavní postavu. Tady mi byl Samir jaksi ... jedno?! Chvílemi jsem tam dokázala najít něco, co mi na něm bylo sympatické. Ale vzápětí mě dokázal svým chováním zklamat. Jakoby autor sám nevěděl, jaký by Sam měl být.
Zkrátka nevím. :) Nečetlo se to ale špatně a mě nakonec mrzí, že odpovědi na otázky, které budou v dalších dílech snad zodpovězeny, pro mě v tuto chvíli nejsou na dosah ruky. :)

Damonka12
24.12.2023 2 z 5

Kniha mě celkem nudila a přišlo mi, že příběh nevyužil svůj potenciál.

Arlienen
21.09.2023 3 z 5

Knihu jsem měla v kolonce ,, chystám se číst " už několik měsíců. Kniha mě zaujala svou anotací a krásným obalem. Upřímně, jsem se zděsila, když jsem si četla komentáře ke knize. Chvíli jsem si říkala, jestli se mám do knihy vůbec pouštět. Jsem ráda, že jsem si stála za svým a do knihy se přece jen pustila.
Samozřejmě, rozjezd knihy byl pomalý. Chvíli trvá, než se čtenář seznámí s prostředím a postavami. Mám pocit, že se kniha rozjela, až se na scéně objevily asfury a další stvoření. Pak to začalo být zajímavé.
Kniha se mi líbila a četla se mi dobře. V knize není moc romantiky, spíš je to o utíkání a soubojích. Samir byl sympatická postava a zajímá mě, jak si on, Kadi a ostatní ,, pohádkové" postavy povedou v dalším díle.

Kristulda
15.08.2023 1 z 5

Tak mě kniha nebavila absolutně vůbec. To bylo něco hrozného, stále jsem se nutila číst,pak jsem začala přeskakovat věty,odstavce a u 138 strany jsem to s lítostí vzdala, já totiž vždy všechno dočtu, ale tady to opravdu nešlo. Mohlo to mít potenciál ale... Děj nic moc, postavy ploché,je to obrovská škoda. Hvězdičku dávám za hezkou obálku a za potenciál, který autor nevyužil.

Airelle
04.06.2023 2 z 5

Jedna z naposledy přečtených štafet, kterou jsem dlouho odkládala. Nemůžu ani u téhle knihy, že by mě zrovna bavila. Trvalo mi celou knihu se začíst. Líbil se mi ten nápad, no řekněte Město knih! Těch možností. Autor to měl stejně, ale na můj vkus celý příběh překombinoval a nedotáhl do konce. Velká škoda!

Tentokrát nepomohly ani poznámky od předchozí štafetářky a já knihu jen přetrpěla. Snad bude další štafeta o trochu lepší.

Mathiola8
19.02.2023 3 z 5

Dost zamotané. Místy zajímavé, místy méně. Nevím jestli si přečtu druhy díl, pokud vyjde.

Kate3003
12.12.2022 3 z 5

Námět knihy byl velmi zajímavý, ale zasloužil by si krapet lepší zpracování. První půlkou knihy jsem se prokousávala celkem obtížně. Nic moc se nedělo a děj se celkem táhl. Ve chvíli kdy se začalo odkrývat tajemství města knih děj nabral spád a pak už se četlo jedna báseň. Kniha v celku nebyla špatná, jen je trochu škoda, že veškerá akce se odehrává až na konci a i po přečtení zůstává spoustu nezodpovězených otázek.

Verunka926
23.08.2022 3 z 5

Příběh mě bavil, ale autor se bohužel zaměřoval mnohem více na popis prostředí než na popis postav, a proto jsem se do nich nemohla pořádně vžít a oblíbit si je. Na konci byl zajímavý zvrat, po kterém se objevilo více otázek než odpovědí, nicméně ještě si nejsem úplně jistá, zda se budu pouštět do dalších dílů.

Jean-Paul
30.07.2022 2 z 5

Potenciál, který námět knihy měl, sliboval mnohem víc, než jsem nakonec dostal. Asi jsem na takovéto příběhy už moc starý. (45 %)

nela3812
02.06.2022 2 z 5

Vždy jsem obdivovala bezednou fantazii některých autorů, ale i přesto je potřeba znát jistou hranici. Ne všechno je možné (v tomto případě doslova) narvat do jednoho příběhu.

Tento (především) knižní svět měl velký potenciál, pokud by však autor věděl, kdy přestat. Přehršel příběhů, pohádkových postav, mocných zbraní...upřímně se bojím, co dalšího je autor schopen vymyslet v dalších knihách, které mají být pokračováním tohoto příběhu. Mám pocit, že zde už vyplýtval všechno, co jen bylo možné.

Většinu příběhu nám zda chybí hlavní dějová linka a autor ve vyprávění neustále odbíhá různými směry. Bohužel se také příliš neponořil do charakteru hlavních postav, proto nám většinu knihy uniká spoustu důvodů pro jejich (velmi často) bezhlavá rozhodnutí. Pokud pochopíme minulost a charakter postav, jsme schopni chápat jejich rozhodnutí a vytvořit si k nim vztah. Poté nás i příběh více vtáhne.... Tady ovšem ne.

Autor má evidentně velkou a opravdu bujnou fantazii, ale je to jako puzzle, které do sebe nepasují. Snažil se do tohoto světa dostat mnohem víc, než je schopen pojmout. Proto hodnotím pouze 2/5 a knihu vám nedoporučím.

MíšaS.
02.04.2022 odpad!

Nápad je zajímavý, ale bohužel je kniha nudná a zdlouhavá, a abych pravdu řekla, tak se mi děj i někdy zdál divný.
A také souhlasím s komentářem BarkaS.
Škoda, že z takových knih nejdou udělat opět stromy...

mona.benny
31.03.2022

Nehodnotím hvězdami, neboť jsem knihu nedocetla. Po 100 stranach jsem knihu odložila neb mě vůbec neoslovila. Nalákala mě krásná obalka a jako knihomola název knihy, anotace. Bohužel tím to skončilo. Mam rada fantasy knihy ale tohle prostě nebylo čtivé, napínavé ani hlavní postava mě neoslovila.

JáŠárka
28.03.2022 3 z 5

Námět dobrý, ale zpracování nudné. Zdlouhavý začátek a trocha akce až téměř na konci, kde na čtenáře čeká víc otázek než odpovědí.

Dandulka
18.03.2022 2 z 5

Na můj vkus moc vleklý začátek než se vůbec něco začalo dít. Námět dobrý, ale málo zpracovaný.

LittleRebelle6
21.12.2021 1 z 5

Zajímavý nápad i anotace ale kniha byla celkem nudná a zdlouhavá . A zasloužila by si určite lepší zpracování .

MonaR0se
18.11.2021 2 z 5

Město knih má parádny názov a čarovnú obálku, ktorá jednoznačne zaujme každého milovníka kníh. Príbeh, ktorý v sebe kniha ukrýva je však trochu iný, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Autor má dar slova, takže opisy prostredia boli krásne. Obrovskú knižnicu plnú záhad som si dokázala predstaviť tak, akoby som v nej už niekedy bola. Avšak trochu mi kazil dojem fakt, že hlavné postavy postrádali hĺbku. Mala som pocit, že autor sa skôr zameral na samotný svet, ktorý vykreslil do najmenších detailov a popritom tak trochu zabudol na fakt, že dobrý príbeh potrebuje dobre vykreslené plastické postavy.

Asi preto ma prvá polovica knihy bavila viac ako tá druhá. Bavilo ma spoznávať magické prostredie mesta kníh a spoznávanie rôznych tajomných mýtických bytostí. Neskôr som však mala pocit, že sa celý dej trochu naťahuje a mne tam chýbala nejaká väčšia akcia a napätie. A to aj napriek tomu, že na prvú časť trilógie je v nej až priveľa bojov.

Prešlo už niekoľko dní, odkedy som knihu prečítala, no stále ešte nemám na ňu nejaký ucelený názor. Čo však môžem povedať s určitosťou, je to, že príbeh je iný. Že má originálny námet a že je skôr opisný, než akčný. Že mu orientálne prostredie dodalo na atraktivite a jedinečnosti. Že má pôsobivú atmosféru, ktorá občas prevyšuje samotný dej (a že hlavné postavy potrebujú trochu nakopnúť).

Kniha ma teda nadchla aj sklamala zároveň, no o to viac som zvedavá na druhý diel. Zaujíma ma, ako sa postavy budú ďalej vyvíjať a ako sa autor popasuje s "otázkami", ktoré nechal zatiaľ nezodpovedané. Najviac ma zaujíma to, či mi dvojka vylepší dojem z celého príbehu, alebo ma skôr utvrdí v tom, že takýto typ príbehu nie je veľmi pre mňa.

kachnat
20.10.2021 5 z 5

Krásná YD fantasy. Mě se tedy moc líbilo, přečetla jsem jedním dechem, příběh byl velmi zajímavý, rozhodně se těším na pokračování. Postavy měly pro nás Evropany složitá, cizí jména, ale neřekla bych, že by byly ploché.

BarkaS
10.10.2021 2 z 5

Vlastně nevím, v čem tkví ten nejzásadnější problém knihy. Jestli málo vykresluje svět, kde se odehrává, jestli jsou postavy ploché a nedá se s nimi ztotožnit. Jestli je děj příliš překombinovaný. Jestli … Prostě to nefunguje.