Megiddský kruh

Megiddský kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34758/bmid_megiddsky-kruh-qkE-34758.jpg 2 20 5

Vraždy podle zvěrokruhu. Svým způsobem je příběh založen na historických událostech. Megiddo skutečně existuje v Palestině a skupina archeologů pod vedením staršího profesora a mladé archeoložky Máji tam provádí výzkumy. A jednoho dne, když se hrdinka vrací z Londýna do Megidda, objeví se jí při jízdě taxíkem na displeji mobilu esemeska: „Zbývá vám dvanáct dní!“... A počínaje tímto okamžikem začíná série nevysvětlitelných úmrtí – první zemře právě taxikář – a stále se vrací esemesky ve stylu „Zbývá vám...“ jenže dní stále ubývá. Mája s profesorem pochopí, že jsou v ohrožení života a mohou se zachránit jedině tak, že rozluští tajemství, které se skrývá ve staré jeskyni – jde o prokleti chaldejských kněží staré 2600 let. A do toho je zamíchána kabalistika a hrozba současného terorismu. Nechybí ani odkazy na Bibli. Myslet si o tom můžeme, co chceme, ale autorka vše solidně dokumentovala a dokonce se uvažuje o zfilmování. Překlad: Marta Lacrampe-Sudová.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Le cercle de Megiddo , 2005


více info...

Přidat komentář

Liduka
20.06.2015 1 z 5

Na začátku se mi kniha velice líbila. Byla čtivá, měla rychlý spád i děj byl celkem zajímavý. Konec mě ale hrozně zklamal a zařadil tuto knihu mezi totální blbosti.

soukroma
19.09.2014 4 z 5

Knihu jsem četla už před pár lety, takže komentář není úplně aktuální, ale po přečtení současného hodnocení a komentářů se knihy chtě nechtě musím zastat: od té doby jsem četla mnohem směšnější, neuvěřitelnější, pitomější pokusy o záhadný dobrodružný thriller. Tady to bylo aspoň ze zajímavého místa historických vykopávek a o mooooc kratší než většina ostatních rádoby napínavých knih.


Kloky
11.08.2014 odpad!

Kniha se nedala číst, snažila jsem se a četla do půlky. Jsou zde velmi nepovedené dialogy, člověk čte a říká si: "tohle mu opravdu odpověděl, ne to není možné...", často na sebe dialogy nenavazují a působí, jako kdyby každý člověk mluvil o jiné věci. Další věc, která mě zarazila se týká znamení zvěrokruhu, 21. září je ve znamení panny, ale podle autorky je ve znamení vah. I když jsem se hodně přemáhala, knihu jsem odložila a vím, že se k ní nikdy nevrátím.

lusila
25.06.2013 2 z 5

A tak som sa tešila, lebo záhady milujem. Bolo to však povrchné, prepletené nejakou mágiou.

evasamankova
28.02.2013 odpad!

Marně hledám slova, jak to ohodnotit. Asi takto: už dlouho jsem nečetla tak směšnou, nevěrohodnou, pseudo-thrillerovou "koninu". Ale aspoň jsem se zasmála.

Autorovy knížky

Nathalie Rheims
francouzská, 1959
2007  44%Megiddský kruh