Medzi ovcami a sliepkami

Medzi ovcami a sliepkami https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493562/bmid_medzi-ovcami-a-sliepkami-JBI-493562.jpg 5 14 6

Lenčiny katastrofy série

< 2. díl >

Dnes sa v škole prihodilo niečo prelomové. Barča založila dievčenskú partiu Zvodné kvietky. Sú v nej skoro všetky dievčatá z triedy okrem mňa a mojej najlepšej kamarátky Xene. Aj preto ich voláme Ovce a sliepky. Ale na tom nezáleží, Xeňa a ja máme teraz svoju vlastnú partiu - Divoké králiky (DK). A pretože dvaja sú naozaj málo, vzali sme do nej aj Paľa s jeho domčekom na strome. Akurát je blbé, že okrem Oviec a sliepok máme na krku ešte aj partiu Rockerov. Dokážeme sa zbaviť mojej indickej zobcovej flauty? Alebo sa budú diať ešte nejaké ďalšie zvláštne veci? Druhý diel dobrodružstiev Lenky Patermanovej, ktorá si píše denník plný zábavných príhod.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

Wie belämmert ist das denn? , 2012


více info...

Přidat komentář

Elča2011
05.06.2023 5 z 5

Jedna z nejsrandovnějších knížek.

CuteKočička
24.01.2020 5 z 5

Super užasná


allebra
30.07.2018 4 z 5

Koupila jsem osmileté vnučce první díl Lenčiných katastrof a prý se u něj každou chvíli hlasitě smála. Koupila jsem tedy i díl druhý a četly jsme ho spolu. Velkou předností Lenčiných katastrof jsou velmi výstižné ilustrace, které se s textem perfektně doplňují. Myslím, že si příště společně přečteme i první díl.

bookwoman
10.07.2018 4 z 5

Z této série jsem už četla první díl, a tak když jsem v knihovně viděla tento, tak jsem si ho hned půjčila. Myslím si, že tato série je opravdu povedená, a to oba dva díly. Pobavilo mě, jak vždycky (v prvním i druhém díle) Lenka psala, že o Hastym napíše ještě později, ale přitom o něm nenapsala nikdy nic dalšího než to, že Hasty je želva. Co mi na tomto díle ale trochu vadilo bylo to, jak holky (Lenka a její nejlepší kamarádka Xéňa) pořád žárlí na Báru a dělají jí samé naschvály. Jo, chápu, Bára se taky nechovala zrovna nejlíp, je celkem namyšlená a taky se jim vysmívá, ale myslím, že holky nemusely dělat takové věci, jako je například to, že ji chtěly před během svázat tkaničky a nebo ji strašit při stanování na oslavě u Barči. Ale na druhou stranu to chápu, že se chtěly Báře pomstít a nenechat si líbit to, jak se k nim chovala. Co se mi ale líbilo bylo to, že v partě Divocí králíci drželi Lenka, Xéňa a Pavel při sobě, a i když se pohádali, tak se zase usmířili. Opět, jako v prvním díle moc povedené ilustrace a příběh celkově.

Knižní střípky
10.04.2018 5 z 5

Dcerka oba dva díly dostala k Vánocům a jelikož já občas ráda sáhnu po současné dětské tvorbě, do knih jsem nakoukla a ihned se začetla. Knihy jsou velmi pěkně ilustrované a jelikož je tam obrázků opravdu hodně, jsou vhodné i pro čtenáře, kteří čtení zase až tak neholdují.

Iwíček
23.12.2017 5 z 5

Skvělá knížka, která udělá zajisté radost všem náctiletým čtenářům. Pokud vaše dítko miluje Deník malého poseroutky, tak mu tato kniha udělá zajisté radost. Byla jsem nadšená, a to už jsem nějakou dobu mimo cílovou skupinu. Líbilo se mi zpracování i vtip, který je v knize ukrytý.