Mediace

Mediace https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426026/mid_mediace-BHY-426026.jpg 4 36 19

Náhodná tragédie navždy změní a proplete životy šesti lidí. Vysokoškolák Pavel na oslavě narozenin spáchá trestný čin, jehož obětí se stane náctiletý Tomáš. O případu rozhoduje soudce Čestmír, který nerad vystupuje ze zaběhnutých kolejí, ale moc dobře si uvědomuje, že je součástí nepříliš funkčního systému. Probační úřednice Anežka se učí, jak pracovat s pachateli a oběťmi, její ideály se tvrdě střetávají s realitou a život jí ztěžují epileptické záchvaty. Šestici uzavírají vážně nemocná učitelka Kateřina a vrah Marcel.... celý text

Přidat komentář

MíšaS.
12.05.2023 3 z 5

Vždy je to jen o lidech.

janka84
05.02.2022 4 z 5

Kniha pro ty, kteří mají rádi silné příběhy vyprávěné z pohledu jednotlivých postav.
Jdu shánět i další autorovo dílko


EvaEma
17.07.2021 5 z 5

Přečteno za jeden den, ale v hlavě mi zůstane dlouho. Připomíná mi Marka Hnilu, taky upozornění na to, že nic nemusí být tak, jak se na první pohled zdá. A také se mi v poslední době ukazuje (nejen v knihách), že každý má svůj příběh a dělá třeba z mého pohledu nevysvětlitelné kroky, ale on je dělá na základě svých zkušeností, ne těch mých. Výborná kniha!

Marta13
12.05.2021 5 z 5

Kniha je moc hezky napsaná, autor v několika rovinách ukázal příběhy několika postav, které se na konci setkaly. Za mě super počteníčko. Doporučuji ...

hannina
18.03.2021 4 z 5

"Nezáleží na tom odkud jdeš, ale kam míříš". Pachatel, oběť, vina, trest, komunikace, pochopení, odpuštění. A taky tak trochu propagace probační a mediační služby, ovšem velmi přijatelným způsobem.

Doubravka1975
15.11.2020 5 z 5

Příběh o tragédii, vině a odpuštění. Ze začátku trochu zmatek, než jsem si srovnala postavy (a to jich tentokrát není moc), ale pak jak to do sebe zapadlo, Super !
Nezáleží na tom odkud jdeš, ale kam míříš
Doporučuji !

Nunynka
10.11.2020 4 z 5

Kniha byla super. Opravdu ze života. A hodně dlouho nad ní ještě budu přemýšlet. A takové knihy mám moc ráda. Palec nahoru :-)

Justiman
10.11.2020 5 z 5

Baví mě kriminální příběhy a nahlížení do duše deviantů, psychologický román Mediace mě formou i obsahem nadchl, četl se jedním dechem a sedl mi akorát po dočtení knihy S.Hubálka-Zpovědník vrahů. Obě knihy mi společně vytvořily nezapomenutepný literární zážitek a sondu do světa obětí a pachatelů. Josef Mareš v doslovu Zpovědníka vrahů zařazuje bez váhání knihu p.Hubálka do své přecpané knihovny, stejně tak i já si dělám s radostí místo pro obě knihy. Poklady se musí chránit, ať jím je lidský život nebo vzácná kniha, která o lidském životě nese svědectví. V případě p.Hubálka byl již jeho život naplněn, ale jeho literární poselství žije v plné síle díky knize dál. P.Bazgerovi přeji mnoho času i tvůrčích sil do dalších poselství z duše na papír, v mé knihovně vždy najdu dost místa pro jeho další díla. Děkuji pánové a skláním holt před vaší nelehkou prací.

Laďka66
21.10.2020 5 z 5

Knížka Mediace se mi dostala do rukou úplně náhodně a jsem za to moc ráda! Autor mě doslova a do písmene dostal! Téma, které vytváří děj knihy, je pro čtenáře tak zajímavé a neobvyklé, že i po týdnu, co jsem knihu během pár hodin přečetla, mám pořád v hlavě!
"Nezáleží na tom, odkud jdeš, ale kam míříš“ mluví za vše!
Už se těším na autorovu další knihu Nebylové!

brzzda108
13.10.2020 5 z 5

kniha se mi libila.fajn je relativita obět či pachatel.tež první připad mediace je zajimavy.

fan.t.o.m.a.s
02.09.2020 5 z 5

Dle mého názoru je to skvěle napsaná kniha. Čte se jedním dechem a člověk se od toho nechce odtrhnout, přitom tam nejsou okaté a hloupé "napínací triky", které mě dost obtěžovaly při čtení některých světových bestsellerů. Kniha mě nadchla i co se týče obsahu. Předává hluboké, hodnotné a aktuální myšlenky. Navíc tak činí nikoli formou přednášky a poučování, ale formou příběhu. Celé "poučení" a "vedení k zamyšlení" je decentní a zdvořilé, nikomu není nic násilně vnucováno. Autor jednoduše nechá čtenáře prožít zkušenost, která ho dovede k zamyšlení. Když jsem do dočetl, bylo mi líto, že už to skončilo. To je za mě hlavní znak dobré knihy.

Matag
06.08.2020 5 z 5

Kniha osloví námětem, notnou dávkou napětí a děj je prostě ze života. Baví mě knihy, které mě nutí přemýšlet jinak se zjištěním, že ne vždy jsou věci takové, jak se mohou zdát. Doporučuji k přečtení nejenom dospělákům, ale také mladistvým čtenářům.

5997
23.07.2020 5 z 5

Perfektní, čteno jedním dechem.

Vlasta1921
22.07.2020 5 z 5

Velmi pěkně napsaná kniha, která určitě stojí za přečtení.

Morava888
21.07.2020 5 z 5

Knížka se mi líbila, doporučuji si ji přečíst. Zajímavý příběh, skvělé zpracování.

L.Helena
12.06.2020 5 z 5

Co je pro pachatele větší zadostiučinění? Udělený trest anebo vlastní náprava škod, které způsobil svým proviněním?
Hodně povedená knížka.

rychnov3
10.05.2020 5 z 5

Mediace - knížka mě opravdu překvapila. Moc jsem od ní nečekala, dá se říct, že v současné době píše „kdekdo kdeco“. Název mi nenapověděl. Ale tohle je opravdu román a shrnující věta „psychologický román o tragédii, vině i odpuštění“ ho vystihuje velmi přesně.
Zaujalo mě dokonale vystižené uvažování postav, hluboký příběh s pointou, současné téma a řada míst k zamyšlení. Přitom v díle nejsou žádné přehnané konstrukce, kterým by se nedalo věřit. V poslední době jsem četla Hartla a Viewegha. A říkala jsem si, že Hartl je lepší, čtivější. Teď si říkám, že hned po Hartlovi je Bazger. Právě kvůli té aktuálnosti, logičnosti, parádně vystiženým postavám a díky jakési hloubce, kdy dobro aspoň občas zvítězí, i když mu to dá pořádnou práci.
Vřele doporučuji k přečtení.

MourMour
08.05.2020 5 z 5

Kus drsného příběhu je v každé rodině, v každém z nás. Petr Bazger svým vysokým vypravěčským talentem zachytil proces cesty k sobě, sebepochybování, hledání i nalézání toho podstatného. Téma strachu a nejistoty je zpracováno v různých projevech – v podobě nemoci, ztráty, smrti, samoty, odsouzení – svými přesahy je tato kniha jakýmsi oknem, které nás pouští k našemu Já.
Kniha Mediace je o odvaze, o odvaze postavit se tváří v tvář našim skutkům. Vytváří prostor pro vnitřní dialog sám se sebou (s naší dvojakostí) - co je skutečná náprava našich chyb a jak můžeme díky těžkým životním zkouškám vyrůst a stát se lepšími lidmi. Je to kniha, která přináší naději, že svět může být lepší. Nechybí zde setkání s předsudky, očekáváním, zklamáním, ale i nečekané hřejivé a povzbuzující překvapení. Toho všeho jsme jako lidé schopni, toho všeho je čtenář svědkem.
Domněnky a očekávání ve střetu s realitou. Pozornost není zaměřena pouze na hlavního hrdinu, všechny postavy románu mají autentické úhly pohledu a přibírají čtenáře do zúčastněného vnitřního pozorování sebe sama. Vrací pozornost k místu, kde vznikají myšlenky, kde se rozhoduje, kterým směrem jim dovolíme jít a směřovat a o jaké hodnoty se opřeme.
Tato kniha je literárním důkazem toho, že výsledkem našeho boje s vlastními strachy může být morální posílení, pochopení, sebedůvěra, pokora a víra v to dobré ve světě.
Pozor, kniha má vedlejší účinek - probouzí větší vnímavost k druhým i k sobě samým :) .
Setkání se Strachem a jeho projevy, je velmi aktuálním tématem i dnešních „koronavirových dní“, právě v tuto dobu může každá věc, kniha, správná otázka, která nás přivede do vlastního nitra, mít nedozírné léčivé účinky. Tato kniha psaná zevnitř je dozajista má. Kéž se dostane na všechny potřebná místa a plní své láskyplné poslání.

Petens
03.05.2020 5 z 5

Doporučuji, zajímavý příběh, dobře napsané. Každá postava vypráví příběh ze svého pohledu. Nakonec vše zapadne jako díly velké skládačky.

Štítky knihy

meditace

Autorovy další knížky

2020  87%Mediace
2020  83%Nebylové

Kniha Mediace je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce38x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x