Na porážku

Na porážku https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393087/bmid_na-porazku-YYR-393087.jpg 4 62 17

Max Wolfe série

< 2. díl >

Na Nový rok je v bohaté londýnské čtvrti jedna z rodin nalezena mrtvá. Někdo je odpravil jateční pistolí jako dobytek na porážce. A jejich nejmladší dítě se pohřešuje. Při pátrání po vrahovi se odhalí, že podobná vražda se stala už před třiceti lety. Spáchal ji tehdy muž, kterému se začalo přezdívat Řezník. Ten je dnes sice na svobodě, ale je starý a umírá. Je možné, že se vrátil ke svému řemeslu? Nebo se to na něj jen někdo pokouší hodit? Detektiv Max Wolfe musí vypátrat, proč někdo chtěl tuhle šťastnou rodinu zavraždit – šlo o náhodu, anebo krutou pomstu? Jsou na řadě další? S každou uplynulou vteřinou se přitom zvyšuje možnost, že ztraceného chlapce už nenajde živého.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Slaughter Man , 2015


více info...

Přidat komentář

WaN635
31.08.2022 5 z 5

Myslím, že pokračování s Maxem bylo ještě mnohem lepší než jednička.
Příběh začíná velmi krutým vyvražděním rodiny a únosem nejmladšího dítěte.
Děj svižně ubíhá, každou stránkou se dozvídáme něco, co nás přibližuje k vyvrcholení a odhalení pachatele.
Vraždy a linka s dětmi, je velmi dobře popsána a propracována, ovšem stále mě udivuje, jak může policejní sbor ve Velké Británii fungovat (neozbrojení policajti wtf ).
Líbí se mi vztah Maxe s dcerkou.

Spoiler:
Jo a ještě poznámka, Max se s tím nese*e a zatím v každém díle,, sbalí,, ženu, která je nějak s vyšetřováním spojená

ArwenAragorn
06.06.2022 4 z 5

Výborná detektivka, je první, kterou s Maxem Wolfem čtu. Líbila se mi. Má spád, skvělou zápletku a motiv, který jsem vůbec netušila. Max Wolfe je velký sympaťák a případ brutálního vyvraždění rodiny a únosu jejich nejmladšího čtyřletého chlapečka mu dá pěkně zabrat. Jenom mě překvapuje, že detektivové chodí do terénu neozbrojení, musí čekat na zásahovou jednotku, většinou jdou stejně do akce dřív, protože to spěchá a pak přibývá zraněných. Naštěstí v této knize není nikdo z nich mrtvý.
K přečtení bych knížku doporučila a přečtu si i další díly od autora.


mol378
25.04.2022 3 z 5

Slabší než první díl, autor docela zklamal. Nevadilo, že jsem pachatele záhy uhodla prostou vylučovací metodou, to mě docela baví. Ale děj se celkem táhl, přestalo na mě fungovat dojemné osamělé otcovství hlavní postavy, nejspíš proto, že tam nedochází k žádnému vztahovému vývoji. A nejen tam - taktéž na poli milostném totéž jako v prvním díle. Dále se autorovi nějak nepodařilo zdůvodnit, proč hlavní postava nebyla zabita natvrdo a nemilosrdně, když vrah neměl žádný důvod nechat ho jít, neměl naspěch, nikdo nevěděl, že má Maxíka ve spárech a autor si dal takovou práci přesvědčit nás, že jde o sakra krutého psychopata, hrajícího va banque. No a podivuhodný Maxův spektakulární únik z hrobníkovy lopaty??? Autor se nějak moc dívá na televizi, akorát Tarantino v tom má na rozdíl od něj vtipnou nadsázku... Tož nevím. Ale ještě jednu šanci dám.

Kizuizi
27.02.2022 3 z 5

Autor se s tím opravdu nemaže, a tak již od začátku knihy rozjíždí nejen zběsilou akci, ale také je tu poměrně dost krve a nechutností. Ale nebojte se; není to jen krvavý román, jsou zde i laskavé momenty, které vyvažují krutou linku příběhu, ve kterém najdeme i vážná témata, jako je domácí násilí, či zneužívání.

Janča1532
28.01.2022 5 z 5

Výborná detektivka,žasla sem jen nad tím co Max všechno vydržel.Jako dyby byl nesmrtelnej.Vyhrabat se z vlastního hrobu. Sílu mu vždycky dodávalo pomyšlení na dceru.Rozuzlení k jakému došlo,nikdo nečekal.

MíšaS.
20.10.2020 2 z 5

Když to srovnám s prvním dílem, tak je tenhle horší. Přišlo mi, že se zasekli na jednom místě a nic vlastně neřešili. Pachatele Max "odhadl", jinak to nazvat neumím. Uvidím, jestli risknu i další díl...

jprst
07.10.2020 3 z 5

Spíše jen průměrný příběh, neotráví, nenudí, ale ani mimořádně neupoutá. Prostě šeď a chvílemi i pocit, že příběhu chybí posun kupředu.

VendulaB
27.06.2020 5 z 5

Výborná detektivka, která má prostě všechno. Vtáhne do děje, atraktivní zápletka, uvěřitelný příběh, logické vyústění, lidské příběhy policistů, sympatický hlavní detektiv. Doporučuji všem a už teď chci další díl.

Ira13
29.04.2020 5 z 5

Kniha se četla dobře. Ze začátku rozvleklejší popisy skutečností, ale pak dostal děj spád a nešlo přestat číst. Ano, Max toho vydržel opravdu dost .

jan37
10.03.2020 4 z 5

Dobře se to čte. Jako milovník Británie mám rad londýnské reálie. Dej je samozřejmě překombinovaný jako u skoro každé detektivky .)

orinka3
20.12.2019 4 z 5

Detektivka na jeden, dva večery. Čte se velice dobře, zločin na začátku je strašlivý a celé vyšetřování plné nebezpečí. Hlavní vyšetřovatel, otec malé Scout, je rytíř bez bázně a hany, navíc téměř nesmrtelný. Co všecko ho potkalo a on i přesto zvládá nemožné. I z hrobu se dostal! Tak mám za sebou další podařenou knížku a už se těším na další.

konicekbily
23.11.2019 3 z 5

Kniha je napsaná s velkou autorovou rutinou, ale s malou invencí. Použitá zápletka je modifikovanou verzí ze spousty jiných knih. Také postup vyšetřovacího týmu je velice podobný mnoha jiným. Ještě, že se hlavní hrdina nechává vyprovokovat ke střetu s narušiteli zákona a asi to vždy přežije - a já potom očekávám další díl. Průměrná oddechová četba za současné Anglie.

kalache
11.08.2019 4 z 5

...Max má kosti z adamantia...

marcel4559
18.07.2019 3 z 5

Strašně moc mi v knihách vadí jedna věc. Jména lidí. Když se špatně čtou, nebo je jich moc atp :-)... A tady?
Whitestoneova, Woodová, Wrenova, Gatlingova, Green, Gane, Ginger... A ke všemu ještě od každýho příjmení několik křestních, kolikrát jsem nevěděl kdo je policajt a kdo ne :-).
Pokud ale toto pominete, klidně si jednu hvězdu přidejte, příběh byl dobře napsaný, napínavý, někdy snad i příliš detailní v popisech rozpáraných vnitřností atp :-). Jen mi ještě hlavní hrdina přišel občas jako Terminátor, který je defacto nerozbitný.
Za mne tedy vcelku průměrný kousek, nebýt těch jmen, byl bych spokojen :-)

rm
14.07.2019 5 z 5

Za mě dobrý. Výborný příběh. Jo, taky mě trochu iritovalo, jak si počínali policisté... Ale je to zkrátka tak, Anglie není Spojené státy, s pistolí nízko u pasu... :-)

Hella
19.02.2019 4 z 5

Šmarjájosefe, bylo opravdu nutné dělat z policistů takové amatéry, žabaře a pitomce? Pokud se vám podaří od tohoto odhlédnout, je to sakra dobrý příběh a hlavní postava je sympatická...nicméně detektivní oddělení skutečně působí jako ne/veselá banda z jedno jakého dílu Police academy.

ivoiro
11.01.2019 2 z 5

Přiznám se, že tato kniha mě moc nechytla. Detektivové jsou tady za otloukánky, na které si každý dovolí a ohrožuje je. Vrah je vypátrán vyloženě náhodou.