Mateřský jed

Mateřský jed https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37959/mid_matersky-jed-ooI-37959.png 4 17 7

Kniha o realitě všedního života. Hlavní hrdinka se přivdá do rodiny, v níž rodiče nesmlouvavě vládnou hierarchickou mocí. Situace se ještě zkomplikuje, když hrdinka i přes své námitky nakonec přistupuje na manželův požadavek, aby s jeho rodiči žili ve společném domě. Tehdy začíná skutečné rodinné drama, psychicky drásavé a napínavé.... celý text

Emik87
Emik87
13.02.2024 2 z 5

Za mě jen potvrzení toho, že mezigenerační soužití je prakticky nemožné.

laura
laura
07.06.2022 5 z 5

Smutné, syrové, obnažené až na kost, neuvěřitelně uvěřitelné, mrazivé a temné. Co dokáže nenávist a co člověk, který postrádá soudnost. V určitých okamžicích jsem si říkala: Cožeee?

Marta mi připomínala malé dítě, které vříská, kope kolem sebe a chce, aby bylo po jeho. Dej mi tohle, dej mi tamto, nebo udělám scénu! A nebo jen: Udělám scénu, protože chci. Protože můžu.

Bohužel, tahle žena nikdy nevyrostla, nikdy nedospěla, nikdy nepochopila, o čem je láska, tolerance, důvěra, úcta (po které tak prahla), pochopení, a především mateřství...

Bolavé, kruté a bohužel úplně zbytečné.

Kde nikdo nenaslouchá, je zbytečné něco vysvětlovat...


guardian
guardian
08.04.2019 5 z 5

Škoda té obálky - vyvolává v člověku dojem tuctového románu pro ženy, nicméně opak je pravdou. Příběh, který čerpá z života, je až děsivým líčením o tom, jak mohou (ne)fungovat rodinné vztahy a jak dokáže jeden člověk změnit život v peklo.

JancaMia
JancaMia
28.08.2018 5 z 5

Vzhledem k tomu že se v podobné situaci nacházím už téměř 4 roky, jen s nepatrným rozdílem že tchyně je v našem domě a je tu coby nájemnice ..
Nicméně co se děje týká, na drobné odchylky bohužel vše sedí jako s prominutím "prdel na hrnec" .. chvílemi až mrazí jak moc je to autentické .. pořád řeším co zase bude .. ať udělám co udělám stejně je vždy vše špatně ..

i.stefany
i.stefany
08.08.2017 5 z 5

Kniha na toto téma se mi velmi líbila. Poutavé čtení o soužití dvou generací. Myslím, že autorka vycházela z vlastní zkušenosti, protože popisované situace by vás jen tak nenapadly. Přirovnala bych to ke rčení "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění."
Každopádně kniha stojí za přečtení. :-)

pavlinkaa
pavlinkaa
15.07.2017 5 z 5

Tento příběh se mi velice líbil, je to opravdu poučné a je to i tím, že jsem si prošla něčím podobným, jen teda ze strany tchána. Tchýně je naštěstí v pohodě. :) Čtení se mi líbilo, tuhle knihu by si měl přečíst každý jako varování. Mladí a staří by neměli bydlet společně, to nedělá dobrotu .......
Nikdy, ale opravdu nikdy nepochopím, jak se někdo může chovat takhle ke svým dětem.

1v8na
1v8na
16.10.2014 4 z 5

příběh se mi velmi líbil. Byl moc poučný a dle autorky byl inspirován skutečnou událostí. Docela mne mrzelo, že vlastní rodiče si nedokážou vážit vlastního syna a jeho rodiny.