Maruška a kouzelné pastelky

Maruška a kouzelné pastelky https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369456/bmid_maruska-a-kouzelne-pastelky-8UD-369456.jpg 5 6 6

Z pohádky do pohádky... Malá Maruška k Vánocům dostane kouzelné pastelky a pohádkovou knihu. Společně se svým kocourem Piškotem objeví dvířka, kudy se dá projít do světa pohádek a Maruška zjistí, že všechno, co v pohádce nakreslí, ožije. Kocour Piškot, který v pohádkovém světě umí mluvit, jí pokaždé dobře poradí a společně pomohou mnoha pohádkovým bytostem v nesnázích.... celý text

Přidat komentář

kamibe
18.10.2022 5 z 5

Vskutku velmi milé čtení, a to dokonce i pro dospělého čtenáře. Pohádky trochu obrácené naruby se budou líbit hlavně dětem, které klasické pohádky znají, ale i ten, kdo některou nezná, se pobaví a možná zapátrá, jak to tedy vlastně je v té klasice. Ilustrace jsou překrásné a celá kniha je barevně skvěle zpracovaná. Velmi doporučuji.

Morganalefay
31.12.2021 5 z 5

Nejkrásnější dětská kniha, která se nám s vnoučaty dostala pod ruku! Ty nádherné ilustrace, na kterých lze hodiny nacházet pořád něco nového. A není ani zdaleka jen pro holčičky - Maruška je totiž pěkné číslo, ve světě reálném i pohádkovém, který navštěvuje se svým svérázným kocourem Piškotem, umí říct pěkně od plic, co si myslí a svou odvahou strčí do kapsy i prince Bajaju. Maruška se mezi idoly mého vnuka zařadila hned za Wendy Addams a Piškot se svými hláškami stále boduje. Svěží, vtipné i dojemné, nenudili jsme se, ani když jsme knihu četli počtvrté a mám pocit, že to nebylo naposledy! Velké doporučení!


kolacky
20.02.2019 5 z 5

Dobře napsáno! Naprosto dnešní holčička a její kocour v pohádkovém světě, který si dokážou "posvojit", a ty neskutečně krásné ilustrace! Děkuju, Janičko a Maruško!

Autoři knihy

Marie Brožová
česká, 1975