Mars a Venuše v kostele

Mars a Venuše v kostele https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161683/bmid_mars-a-venuse-v-kostele-XNQ-161683.jpg 2 6 6

Kniha českého autora, ženatého jáhna, je poučnou a vtipnou sondou do manželských vztahů právě v tom citlivém bodě, jakým je prožívání víry a její praktické uskutečňování. Taktně a vtipně ukazuje různost projevů mužské a ženské psychiky a ukazuje cesty k vzájemnému porozumění a předcházení konfliktním situacím.

Přidat komentář

honajz
05.03.2021 1 z 5

Naprosto zbytečná knížka - fakt. Má cca 40 stran, z toho 10 stran tvoří dva úvody, kde se autor omlouvá původním autorovi konceptu a vysvětluje, že nejde o vědecké dílo, ale jeho výsledky jeho vlastních pozorování, na dalších pěti stranách shrne původní koncept původního autora, následně se „vtipně“ pokusí naznačit, že věřící jsou ze Saturnu a kněz ostatně taky, a na téma samotné zbývá jen cca 15 stránek. A podáno je to hodně plytce a povrchně. Třeba pobyt v kostele autor popisuje, že je pro ženy pobytem v jakémsi útulném útočišti, kdežto muž posuzuje stavbu a zdivo a zda něco nepotřebuje opravit a že se v kostele cítí dobře, pokud si v něm fyzicky odpočine nebo je v něm aktivně zaměstnán (trochu oxymoron, že?). Podobně u vztahu s Bohem, kde prý žena se schoulí do Jeho náruče, kdežto muž má potřebu s Bohem svým způsobem bojovat. Mně přijde, že ty texty plavou po povrchu. Co já mám zkušenosti, tak ženy víru a Boha prožívají víc citově, muži spíše myšlenkově a logicky. O tomhle se ale v knize píše okrajově. Nakonec většina těch uvedených věcí jsou obecné a známé pojmy, které známe odjinud, jen trochu jinak „přežvýkané“.