Marné prosby mrtvých

Marné prosby mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528772/bmid_marne-prosby-mrtvych-658606319f33f.png 4 84 18

Mrtvola brutálně umučené ženy. A série vražd, která se stala před třiceti lety. Původně si chtěla bývalá policistka Anna Steinbachová užít pár dní volna a vesnickou idylu, ale narazila na mrtvolu brutálně umučené ženy. Společně se svým kolegou, knězem Pavlem Wagnerem, začnou s vyšetřováním. Proč měla oběť svázané ruce, jako by se modlila? A existuje nějaká souvislost s třicet let starou sérií vražd? Než Anna s Pavlem najdou odpovědi na tyto otázky, je nalezena další zavražděná žena. Závod s časem začíná. Dopadne naše dvojice sériového vraha? A jak to vypadá se vztahem mezi nimi?... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Literatura česká
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Das Flehen der Toten , 2015


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Čtvrtý díl, který prožíváme s Annou a Pavlem je pro mě zatím ten nejlepší. I na dovolené se občas musí pracovat a to se přesně děje, když Anna narazí na brutálně zavražděnou ženu. Tento díl byl napínavý závod s časem a já se v něm tak ztratila, že jsem neměla ponětí kdo by za tím vším mohl stát. Napětí mezi Annou a Pavlem by se dalo krájet, jsem zvědavá jak to hlavně s nimi dopadne. Je to pro mě taková detektivka s románem v jednom.

Dandulka
20.02.2024 5 z 5

Příběh mě zaujal, měl spád a zajímavá je i osobní linie hlavních protagonistů Anny a Pavla. Už teď se těším na další díl.


Kekik
25.01.2024 4 z 5

Případy Steinbachové a Wagnera jsou pro mě spíše odpočinkovou četbou, což je asi zvláštní psát u detektivky. Ale je tomu tak. Nejedná se o promyšlené a záludné detektivky. Vraha jsem tipla hned při jeho první scéně v knize a bylo to správně, ale to vůbec nevadí.

Rozhodně se těším na další díl. Stále mě zajímá, jak se vyvine vztah mezi Annou a Pavlem a Annou a její dcerkou Julií. Nadále platí, že Yannick, otec Julie, je hajzl.

marrie5227
21.01.2024 4 z 5

K mé nemalé radosti došlo k výměně překladatelky a některá slova se nezdají tak krkolomná!

Jestli pro něco žiju, je to napětí mezi Annou a Pavlem, které by se hlavně v tomto díle dalo krájet.

Ani na dovolené zločin neotálí a i přes opětované uhodnotí pachatele, tahle moje oblíbená pětka opět nezklamala!

*3,5

B18r
30.05.2023 5 z 5

Ani zřejmě poslední kniha této série nezklamala. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla a tato série s Annou a Pavlem byla velmi čtivá.

Nuttelka
24.05.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Prostě se pořád nemůžu odprostit od toho, že místo detektivky poslouchám jakousi akční romantiku :-))) Neohrožená Anna, která se s Pavlem do všeho vrhá po hlavě... a stále se rodící vztah mezi nimi, no nevím nevím, co nám přinesou další díly, pokud tedy nějaké budou..

Littlemonday
08.05.2023 3 z 5

Čtvrtý (zatím?) závěrečný díl série s Annou a Pavlem opět nezklamal a já si tuhle odpočinkovou detektivku zase vychutnala od začátku do konce.

V příběhu řádil sériový vrah, stopy vedly až třicet let zpátky do minulosti, takže žádná jednoduchá hádanka naše hrdiny nečekala.

Nemůžu ani tentokrát opomenout, jak moc mi vyhovují krátké kapitoly a necelých 300 stran. Krásně výstižné, dostačující a tak akorát na přečtení jedním dechem.

Malinko mi v tomto díle vadilo, že se z Anny místy stávala Wonder woman, která vidí za roh, doběhne jedoucí auto, žebra měla zlomená uz třeba třicetkrát a stále je jak nová.

Každopádně nechybělo nějaké to soukromí hlavních postav a něco málo se vyřešilo, něco naznačilo a snad se dočkáme dalších dílů!

Za překombinovanost některých situací a heroizaci Anny tento díl malinko hodnocením klesl v mých očích, ale stále si stojím za tím, že je tato oddechová série skvělá!

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Katerina1986
29.03.2023 3 z 5

Kniha se čte sama. Pro ně oddechovejsi čtení, ovšem do poslední chvíle bez tušení, kdo je ta hledaná zrůda.

Emma27
25.02.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila..

hana4834
10.02.2023 4 z 5

Zatím asi nejlepší díl. Těším se na pokračování

monishek
10.02.2023 3 z 5

Precten 4.dil a rekla bych, ze je to opet průměrná krimi. Cte se to velice dobre, kratke kapitoly mi vyhovují a precetla jsem to v podstate na jeden zátah. Je to ctive, ale samotny dej na me nepůsobí nijak wow efektem, ze ktereho bych si sedla na zadek. Proto mene hvězdiček, ale styl jakým je to napsane mi vyhovuje. Prectu si i dalsi dil, jestli u nas vyjde.

WaN635
31.01.2023 5 z 5

Mě prostě tahle série baví a to čím dál více. Fandím drsné, chytré, neohrožené Anně i knězi Pavlovi, líbí se mi jejich přátelé (Satorius, Lorenzo, Ralf, Otto). Případy jsou zajímavé, čtivé, napínavé a zároveň zvrácené.

V originále vyšlo již 16 dílů a já teď lituji, že jsem si na gymplu vybrala jako druhý jazyk francouštinu :-) . Tak doufám, že v brzké době u nás vyjde díl pátý.

Míša02
28.01.2023 5 z 5

Další úžasná knížka os Roxann Hill. Její styl psaní je poměrně jednoduchý, knihy se dobře a rychle čtou a nejde je odložit. Případ byl zajímavý i když opět dost předvídatelný. Ale nejlepší jsou ty postavy a jejich vztahy.
Nutně potřebuju přečíst další díl. Už jich je v sérii celkem 16! Jenže k nám se dostávají se strašným zpožděním. Takže dost začínám uvažovat o koupit dalšího dílu v německém originálu.

Martina1805
07.11.2022 5 z 5

Zajímavě napsané krimi, kněz a vyšetřovatelka závažného trestného činu, bylo to poněkud jiné čtení než na jaké jsem zvyklá a užila jsem si to.

veverrka11
28.10.2022 3 z 5

Knížka je na mé poměry útlá, ale o akci v ní opravdu není nouze. Navíc je stejně jako tři díly před ní protkaná very very slow romantikou. Nic moc na tom nemění ani fakt, že jsem vraha odhalila dřív než hlavní hrdinové.
Postavy jsou sympatické, i když se občas chovají nelogicky až sebestředně. Též se mezi hlavními hrdiny i jejich "pomocným" týmem rozvíjí a vyvíjí vztah.
Celkově se kniha četla téměř sama, i když má pár hluchých míst, kde se řeší hlavně soukromý život Anny (tak jako v předchozích dílech).
Doporučuji všem, kteří chtějí nějakou oddechovku, ale nechce číst romantiku.

moudivlacek
12.10.2022 4 z 5

Za mě spokojenost, kdo hledá trochu napětí, ale žádná krveprolití na každém kroku, kniha se mu bude určitě líbit. Máme tu staré známé z minulých dílů, a já doporučuji je číst postupně, aby byli hlavní hrdinové správně pochopeni, proč a jak se chovají. Nyní tu je ale nalezena mrtvá žena s "prosícíma svázanýma rukama". Anna je v rodném domě preláta Otta a zde relaxuje o své dovolené. Ta záhy padne a Anna se ujímá vyšetřování. Prelát jí vypráví zajímavý smutný příběh z minulosti. Pavel se zapojí do vyšetřování. Ale nic samozřejmě není jednoduché. Také je tu problémový kluk, další mizející a místní stařec odborník na místní historii. Zajímavý je i současný stav vztahu mezi Pavlem a Annou. Velmi jsem si oblíbila Annu i Pavla s jeho "adoptivní" rodinou. A jen doufám, že se s nimi ještě někdy shledám.

Katulinka69
07.08.2022 2 z 5

Tak do třetice, a ani tentokrát nemohu lépe hodnotit. Plus za krátké kapitoly. S hlavní hrdinkou jsem se nějak nesbližila. Připadá mi jako kreslená superhrdinka, která mě prostě nebaví. U knih Roxann mě láká vždy název a obal knihy, ale vnitřek za mě bohužel ne.

adela2230
19.07.2022 5 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Ale poté nastal zvrat, který dokázal pohnout příběhem a od té chvíle to byl opět příběh, který od autorky můžeme očekávat.