Marketing jako šachová hra

Marketing jako šachová hra https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150547/marketing-jako-sachova-hra-150547.jpg 3 3 2

Na počátku jsou síly zcela vyrovnány. Výsledek hry záleží na umění obou soupeřů. Cílem je dát soupeři mat, zvítězit. Hráči se střídají v tazích, mění pozice a snaží se realizovat svoje plány. Využívají všech taktických možností. Potřeba dělat ve správný čas správné tahy platí jak pro šachy, tak i pro marketing. Kniha vás provede džunglí marketingových principů nenásilně a snadno, naznačí možná úskalí a navede vás na cestu k úspěchu a prosperitě. Připravte se na řadu překvapení!... celý text

Přidat komentář

jirijanovotny
24.01.2021 1 z 5

Neměl jsem sílu toto "veledílo" dočíst a pochybuji, že se k tomu někdy vrátím.
Věřil bych tomu, že autor zvládá jednodušší šachové strategie, ale docela pochybuji o jeho dovednostech v marketingu. Myšlenka spojení šachu a marketingu je velice nešťastná. Možná to bude jen tím zpracováním.
Kdyby se autor držel tématu, zbytečně nenatahoval stránky, neustále neodbíhal k otravným narážkám na politiku a vlastně vůbec řešil marketing, jak v úvodu slibuje… byla by to dobrá kniha.
Pak už by zbývalo dořešit jen pár drobností. Například nedávat tam trapná šachová přirovnání (jsou tam i dobrá), naučit autora pracovat se zdroji a odnaučit ho odkazovat na pochybné weby.
Takovou knihu bych s chutí dočetl.

Jak můžu hodnotit knihu (216 stran) na základě 50 stran? Je to prosté. Autor se neuměl prodat. Neudržel mou pozornost a na dva týdny zničil mou chuť číst cokoliv dalšího o marketingu. Knihu z jiného žánru bych takto zle nehodnotil a četl bych dále… ale tady jde o knihu, která má učit umění prodávat. A sama se prodat neumí!
Jak by řekla Jolanda (budiž Zemi Jolanda lehká): "Já vidím velký špatný!"

dalimoni
18.02.2013 4 z 5

Zajímavá kniha o marketingu a obecně obchodu. Autor používá analogii marketingu s šachovou partii, ve které stejně jako v obchodu musíte myslet o pár tahů dopředu, pokud chcete být úspěšní. Musíte občas i v byznysu obětovat např. nějaký nevydařený výrobek nebo službu, který nemá poptávku, tak jako šachista obětuje třeba figuru, ale nakonec je to ku prospěchu věci. Kniha se zabývá širokým spektrem oblastí, od marketingového mixu, SWOT analýzu po komunikaci. Pro studenty nebo zájemce o tento obor je to určitě vhodná literatura.


Autorovy knížky

2013  60%Marketing jako šachová hra

Kniha Marketing jako šachová hra je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x