Manželova žena

Manželova žena https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347398/mid_manzelova-zena-MqQ-347398.jpg 4 576 202

Psychologický thriller, v němž každodenní lži jednotlivých postav utahují smyčku osudu čím dál pevněji a vedou k nezvratitelným událostem. Mladá právnička Lily je odhodlaná bojovat za své manželství, i když je postaveno na lži. Tuší, že její manžel Ed ji ve skutečnosti nemiluje, a pak je tu ta záležitost s jejím bratrem, jehož smrt je tabu. A co teprve Joe, první klient, kterého má Lily před soudem obhajovat, muž obžalovaný z vraždy své přítelkyně, jenž ji nevysvětlitelně přitahuje. Lily není jediná, kdo se snaží bruslit mezi pravdou a lží. Carla si právě uvědomila, že pomocí lži může dostat, co bude chtít – aniž by se starala o to, komu ublíží. Když se Lilyin manžel rozhodne Carlu namalovat, spustí tím nevědomky lavinu katastrofických událostí, které ovlivní celých následujících šestnáct let a mají naprosto fatální důsledky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

My Husband's Wife , 2016


více info...

evin84
evin84
31.01.2024 1 z 5

No to bylo trápení teda. Kniha se trochu rozjela až ke konci ale i tak....Nelíbila se mi.

Romik99
Romik99
20.01.2024 4 z 5

Přemýšlela jsem dlouho, co napsat k této knize. Ne protože by byla špatná, ale naopak. Chápu, že pro někoho to není ten správný šálek čaje, sama jsem byla v trochu v rozporu zezačátku, ale to se brzy změnilo...
Nejprve mě vyděsilo střídání vypravěčů. Nemám ráda, když se v knize moc přeskakuje, ale tady to dává naprostý smysl. Opravdu mě bavila občasná změna prostředí, myšlení a děje, v některých částech jsem se ale trochu ztrácela. Autorka totiž přeskočí dopředu, dozadu a potom se vrátí do přítomnosti.
Velmi zajímavé byly myšlenky Lily. Jsem moc ráda, že to nebyla bezeskvrnná hrdinka, která nemá žádné pochybnosti o svém rozhodnutí. Člověk, i ten sebehodnější, udělá v životě nějakou tu chybu, přemýšlí, jestli se rozhodl správně a na základě toho udělá chybu další. V tom je pro mě kniha výjimečná.
Na knihu jsem narazila náhodou, většinou sáhnu po jiném žánru, ale musím říct, že jsem se v ní našla. Do první poloviny bylo možné se odtrhnout, jelikož to byl spíš román o nešťastné lásce, ale potom no posuďte samy. Moc mě bavil děj, zápletka a samotné vyvrcholení a odhalení tajemství. Musím taky podotknout, že jsem se ráda podívala na výchovu postiženého dítěte. Všude se o nich mluví, ale člověk, který to sám nezažije neví, jak je to psychicky i fyzicky náročné.
Z knihy jsem opravdu nadšená a i přes pár zádrhelů určitě doporučuji si jí přečíst a dát jí šanci.


patricia8137
patricia8137
22.12.2023 5 z 5

Kniha MANŽELOVA ŽENA je mojou druhou prečítanou knihou od autorky. Jane Corry nám v tejto prvotine ponúka psychologický triler, v ktorom každodenné klamstvá jednotlivých postáv vedú k nezvrátiteľnému sledu udalostí. Kniha je rozdelená na 2 časti - pred 15-timi rokmi a o 12 rokov neskôr. Prvá časť knihy má trošku pomalšie tempo, ale aj napriek tomu sa mi čítala dobre, pretože dej je prerozprávaný z pohľadu dvoch ženských hlavných postáv - Lily a Carly. V druhej časti sa príbeh rozbieha, je plný zvratov a nečakaných odhalení. V závere knihy všetko do seba pekne zapadá, autorka nám odkrýva odpovede na otázky, ktoré sa nám nahromadili počas celého čítania. Páčilo sa mi, ako autorka vykreslila psychológiu postáv, ich charaktery a prežívanie emócií.

VevodkyneLinda
VevodkyneLinda
22.10.2023 2 z 5

Z knihy mám rozpačité pocity. První půlka knihy vcelku ušla. Pak nastala hluchá část, aby následoval překotný, překombinovaný a těžko uvěřitelný konec.

terkahrud
terkahrud
22.08.2023 1 z 5

Co k této knize říci? Za mě rozvláčný popis jednoho manželství bez lásky, příběh plný smyšlených a nereálných dramat, které pravděpodobně měly přidat na napínavosti. Za mě podprůměrná kniha, kterou jsem měla problém dočíst.

MarNe
MarNe
30.05.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla za pár dní, ke konci je téměř neodložitelná. Velmi dobře napsaná, zajímavá zápletka, odkrývání všech tajemství a odhalování polopravd a lží, postupné odhalování skutečných charakterů postav, pár nečekaných zvratů. Jak člověka vnímáme, když o něm víme jen něco, jak se pohled změní po letech či po odhalení pravého já. Aneb není zlato všechno co se třpytí a pravda bývá někde uprostřed. Trošku překombinovaný závěr, který nemusí každému sednout, ale lze ho vzhledem k výše jmenovanému odpustit.

Janaves
Janaves
30.05.2023 4 z 5

První polovina knihy mě bavila, dál už jsem tak nadšená nebyla. Kniha Pokrevní sestra se mi líbila víc.

Mikanadeta
Mikanadeta
26.02.2023 5 z 5

Tak to byla pecka. Jsem nadšená, nadšená. Posledních 200 stran přečteno téměř na jeden zátah. V první části mi bylo tak moc líto Carly. Úplně jsem ji viděla, utrápenou, odstrkovanou malou dívenku. Chudinka. To mi trhalo srdce. A myslím si, že i to těžké dětství ji jaksi poznamenalo. Intriky Eda, mazec, já bych po zjištění okolností v manželství pokračovat nedokázala, ale Lily ho asi svým způsobem milovala.

Kopretinka784
Kopretinka784
11.01.2023 4 z 5

Ze začátku pomalý rozjezd a pak už to jelo. Až jsem se nestačila divit, co se objevilo. Zajímavě psané. Určitě si přečtu i další knihu autorky.

Andynka
Andynka
22.11.2022 2 z 5

To je taaak ujetá kniha. Přehnaná, jako by autorka nevěděla, kdy je dost. A pořád měla pocit, že je tam málo dramatu. Za mě to mohl být docela fajn příběh, kdyby se ubralo.

Zunka616
Zunka616
30.10.2022

Byla ve výprodeji tak jsem ji koupila nelitovala jsem zajímavé čtení odechovka pro mě

vera5841
vera5841
28.08.2022 4 z 5

Jsou velké lži, malé lži, nevinné lži, polopravdy a nebo pravda upravená pro dětské uši. Tato kniha je o tom, jak tyto nepravdy rostou, mizí, vyvíjí se a mění podobu. Kdo bude zabit a proč? a jak se se vším ostatní vyrovnají?
Nečekané a místy až šokující zvraty

zdenaR
zdenaR
28.07.2022 4 z 5

Zajímavá zápletka, vcelku napínavé, dobře vykreslené postavy.
Pestrý příběh plný zvratů.

Emma27
Emma27
28.07.2022 2 z 5

Pruměrny thriller.

vemrazik
vemrazik
03.07.2022 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknížku. Líbilo se mi to, několikrát došlo k pro mě nečekaným zvratům, to mám ráda. Přes vlažný začátek se to dost rozjelo. Jen některé popisy bych vypustila...

goergina
goergina
16.06.2022 1 z 5

Audiokniha: Celé 2/3 jsem přemýšlela o tom, co má vlastně kniha říct. Byla to nuda. Nemastné neslané drama jednoho manželství. Postavy nesympatické a hloupé. Pak se to konečně rozjelo a dalo to smysl, jenže pozdě.

ddkk
ddkk
12.06.2022 3 z 5

Nesdílím nadšení většiny čtenářů s touto knihou. Nemyslím, že je to thriller nebo dokonce psychothriller. Je to takový rozvláčný příběh jednoho manželství a přilehlých okolností. Vražda v něm sice nechybí, ale je to takové nemastné neslané a k tomu úžasný sladký happyend...Měla jsem co dělat, abych dočetla.

Dávám za tři, je to odpočinková, nepříliš náročná četba, která nenadchne ani neurazí.

P.S. Do této chvíle jsem nepochopila, jak se hrdinka mohla rozhodovat podle liché nebo sudé stránky, na které náhodně otevírala časopisy...Mně se to nepodařilo, vždycky se časák otevře tak, že jedna stránka je lichá a jedna sudá...

ivzu77
ivzu77
31.05.2022 4 z 5

Za mne bylo plusem při čtení knihy střídání pohledu dvou vypravěček. Se čtením jsem neměla problém, na konci to mělo i rychlý spád. Je zde znát autorčin rukopis, protože jsme první četla její druhou knihu Pokrevní sestry. Za mne dobrý.

Pajic21
Pajic21
24.05.2022 3 z 5

Průměr, který nenadchl, ani neurazil…

dasha0306
dasha0306
12.05.2022 3 z 5

Zdlouhavé .... jak čtu knihy poměrně rychle, tuto jsem louskala dva týdny a až ke konci jsem měla ten pocit, že chci vědět, jak je to dál a neodložit knihu lehce třeba i po 20 minutách.
Myslím, že kdyby rozsah byl poloviční, bylo by to dostačující, protože jedna situace byla v knize dávkována po kouskách a místo zvědavosti mě to naopak otravovalo :-(
Takže... slabší průměr ale ne kvůli příběhu či tématu, ale zpracování.