Manžel musí zmizet

Manžel musí zmizet https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482500/bmid_manzel-musi-zmizet-WUm-482500.jpeg 3 26 12

Skvělé! Sice mi Wolfgang poslední dobou dost lezl na nervy, ale že bych si ještě před minutou dokázala představit, že se ho zbavím takovým způsobem… No, stalo se. Hlavně teď musím jako správná žena kriminalisty všechno vzorně očistit. Ostatně literatury ohledně úklidu místa činu má Wolfgang plnou polici. Jak to ale sakra vysvětlím jeho matce a kolegům v práci?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Wolfgang muss weg! , 2015


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
22.02.2024 5 z 5

40-ti letá Annémie vede dosud již vyhaslé, nudné manželstvi. Ale nastala změna a její život bere střemhlavý vzlet dějů, nápadů a dobrodružství. Jak se zbavit těla vesnického detektiva, když ho omylem manželka zabije při vytirani, protože ji chtěl překvapit pistoli ze zadu, je námět této humorné knihy. Manželka přeci nemůže přiznat, že ho zabila. Přišla by o vdovský důchod a nebo by šla do vězení. Rychle vymýšlí plán a ihned o realizuje. Ale je tu ještě její tchýně, zvědaví sousedi a naštěstí je jí po ruce kamarádka.
Tato kniha je určena spíše ženám, ony pochopí proč. Ale pozor: nedoporučuji knihu číst v době, když vás chlap opravdu ale opravdu vytáčí.
Moc pěkný, dlouho jsem se tak nezasmála. Detektivní humorný příběh se v půlce zlomí a ocitla jsem se ejhle v růžové knihovně . Spisovatelka mě tedy pěkně překvapila, umí si se čtenářem pěkně pohrát .
Hlavní osoba mi byla sympatická, ráda maluje, což je poznat na pěkné obálce a její novou vlastností se stala dokonalá zbrklost. Obdivovala jsem u hrdinky nápady, perfektní a precizní kutilské výkony. A hlavně má dost praštěnou kamarádku, která jí nenechá v "tom" lítat.
Doporučuji číst hlavně malířkám....je zde plno "inspirací". Nádherné zpracování zábavné knihy od začátku do konce. Prostě vzrušující jízda, při které neexistují žádná pravidla.

Johanka1956
20.01.2024 3 z 5

Hodně černého humoru, maličko napětí, lehké úsměvné čtení. Jen bych chtěla vidět tchýni, která by tak lehce přijala informaci o smrti syna a ke všemu, když ho zabila jeho manželka, která byla pod její nekonečnou kritikou..


SSTknihy
15.08.2023 3 z 5

Zábavná oddechovka, s trochou černého humoru, která vám zpříjemní odpoledne, ale už druhý den se vám většina děje vykouří z hlavy. Hlavní hrdinka se pod vlivem nečekaných událostí pomalu, ale jistě mění z puťky domácí v normální ženskou a vy ji fandíte a doufáte, že to s ní nakonec dobře dopadne. Naprosto souhlasím s většinou komentářů, že tohle by perfektně fungovalo v kině jako bláznivá letní komedie.

KaMal
13.08.2022 3 z 5

Mám ráda překvapení a zamotané příběhy, taky jsem si obojího užila dosytosti. Jen mě zaskočilo, jak kamarádka a tchyně reagovaly na manželovu smrt - prostě pohodička :-D

andrea0221
11.07.2022 2 z 5

Jako komedie v tv by to bylo možná dobrý, ale jinak se to vleklo a spousty věcí jsou prostě k neuvěření.

micha-ella
30.01.2022 2 z 5

Dobrý námět. Černý humor mám ráda, ale tady byl místy dost laciný a děj se hodně vlekl.

alnahu
18.12.2021 3 z 5

Návod kam ukrýt mrtvého manžela-taková docela humorná odpočinková blbůstka. Kniha je vhodná ke čtení pro ty kdo mají rádi černý humor-mě pobavila.

iška
11.12.2021 2 z 5

Souhlasím s Basta1912, že by z toho mohla být dost ztřeštěná filmová komedie. Jako kniha mě to moc nebralo.

Basta1912
29.11.2021 2 z 5

Nápad výborný, ovšem provedení... Leda jako předloha pro bláznivou filmovou komedii, která by ale musela být výborně obsazená. Poměrně nudné, nevyužitý potenciál. Hvězdička za nápad a zajímavou anotaci.

Danago
04.11.2021 5 z 5

Překvapivá knížka , která se dá s troškou nadsázky označit jako komedie s notnou dávkou černého humoru. Někdy je sice trochu za hranou, ale přesto sedí! Čtenářky pobaví, s hlavní hrdinkou budou sympatizovat a držet jí pěsti, aby to přece jen dobře dopadlo. Ale samotný příběh se zamotává natolik, že jak to dopadne se vůbec nedá předpokládat. Tak trochu morbidní nebo šibeniční humor v této detektivce pro ženy, odlehčuje téma, které je běžně považováno za vážné a bolestivé. Autorka dokázala skvěle využít určitou dávku nadsázky a samozřejmě u knížky tohoto typu se nesmíte moc šťourat ve věrohodnosti některých scén. Hlavní hrdinka se zde postupně vyvíjí, získává ztracené sebevědomí a odhodlání být sama sebou a bít se za svůj nový život za každou cenu. Odhaluje v sobě netušenou odvahu a úžasné nadání. Knížka je určitě dost nepředvídatelná a překvapivá a mě dokázala skvěle pobavit. Přečteno jedním dechem , ne že bych u knížky přímo slzela smíchy , ale náladu mi opravdu pozvedla. A vyvolala ve mě takovou to solidaritu mezi ženami. Myslím, že jsem se s takovou formou příběhu ještě v knížce nesetkala a byl by to fajn námět na film.

babystar
30.10.2021 4 z 5

Knížka na vyvolání dobré nálady. Tak trochu černá komedie na téma: Všechno zlé je k něčemu dobré, aneb Jak se stát milionářem. Hlavní hrdinka mi připadala jako Belmondo v sukních v nějaké starší francouzské komedii, v níž se střídají jedna bizarní příhoda za druhou. Některé jsou uvěřitelné a jiné méně, ale já jsem se dobře bavila a knihu jsem zhltla za dva večery.

mikika
14.10.2021 4 z 5

lehce úsměvné, hodně střelené a značně nepředvídatelné. čekala jsem něco úplně jiného, takže směr, jaký příběh nabral, mě nakonec příjemně překvapil.