Malý šikanista

Malý šikanista https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501094/bmid_maly-sikanista-It1-501094.jpg 4 31 7

Taky jste si mysleli, že je těhotenství nejkrásnější období v životě ženy? Já tedy ano. Namísto toho je mi špatně, pálí mě žáha, jsem oteklá, nemůžu najít vlastní kotníky, manžel a pes se stěhují před mými náladami na balkon, a jak čas ukáže, místo roztomilého andílka porodím uřvaného paviána. A ty směšné představy a plány. Přiberu maximálně osm kilogramů. Prcek bude spáč po mně. Na všechno budu mít spoustu času. Řekněte mi někdo, jak jsem mohla být tak naivní? Naposledy jsem se dobře vyspala, než jsem otěhotněla. Úsměvný deník hlavní hrdinky Alice, ve kterém s nadhledem a laskavým humorem popisuje epizody z průběhu svého těhotenství, porodu a posléze rodinného života ve čtyřech – matka, otec, dítě a pes Eddie. Ilustroval Prokop Wilhelm.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
02.01.2024

Já se moc nenasmála, spíš to na mě hodilo depresi. Naše dcerka je zlatíčko, spinká, zbytečně nekřičí a super se s ní cestuje. Je to Naš poklad. A toto tedy za mě ne.

klára1230
21.04.2023 5 z 5

Skvělý humoristický deník o těhotenství a mateřství. Dokáži si z toho představit zábavný a neotřelý stand-up.


essidaven
10.01.2023 5 z 5

Mé bezdětné já by asi knihu přešlo s ušklíbnutím- to má být vtipné? No ale mé já matky ani ne dvouletého dítěte se hodně nasmálo:) Knihu si užijí asi jen rodiče, navíc patrně pouze matky na mateřské, tatínky kniha nejspíš nepobaví. Uklidnilo mě, že je to všude stejné, popisované situace, zážitky a hlavně pocity- úplně jsem se v tom našla a viděla sebe a svou dceru:)

TonyStarkless
13.10.2022 5 z 5

Na začátku jsem se smála :D Zjistila jsem, že všichni chlapi jsou stejní. Pak jsem se z nějakého divného důvodu přestala smát. Vrátily se mi děsivé vzpomínky na své vlastní dvě těhotenství a vychovování dětí. Přemýšlela jsem, jak by tuto knihu vzaly nastávající matky? Něco pro zasmání? Vtip? Nadsázku? Nebo by se navždy dopovaly antikoncepcí? Pro ty, co se po přečtení popadají za břicho a říkají si, že "tohle" se jim nestane...
Ale ANO - stane. Přesně takhle to je. Výstižné. Aspoň pro mě. Jak přes kopírák. Akorát mé druhé dítě je autista a jeho vývoj byl mírný horor! Ale teď je zlatíčko. Mé první dítě ve 23 letech zlatíčko není. Není pravda hlavní motto, že nejhorší je prvních 18 let. Teprve v tomhle "věku" začíná to pravé peklo... Imperium vrací úder... a rodič, co si do tohoto okamžiku připadá, že sežral moudrost vesmíru, najednou uvědomí, že je v prd...

Konvalinka987
12.10.2022 5 z 5

Úžasná knížka, úplně mi mluvila z duše. Pohodová knížka. Naprosto jsem autorce rozuměla. Pohodová knížka. Napsáno s nadhledem.

lenkaabooks
23.09.2022 4 z 5

Velmi povedené. Vtipný průvodce těhotenstvím a mateřstvím. Jen s jednou větou bych pod vlivem zkušeností nesouhlasila - Nejhorších je jenom prvních osmnáct let - i dítka staršího věku dovedou rodičům pěkně zatopit :-)

Sweet245
28.08.2022 5 z 5

U knihy jsem se prakticky neustále usmívala či vybuchovala smíchy. Doporučuji všem maminkám. Mně osobně dost kniha pomohla a dala mi nadhled, který mi chyběl.