Nanos

Nanos https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426986/bmid_nanos-wIs-426986.png 4 62 23

Malek Wutkowski série

1. díl

Německo 2028: Obyvatelstvo je poslušné. Díky nanočásticím v potravinách a pitné vodě věří lidé všemu, co jim vládnoucí strana namluví. Jen málo lidí je „free“, tedy rezistentních proti manipulativním nanos – a ti se přidávají k rebelům bojujícím proti systému. Mezi nimi se nachází uprchlý trestanec Malek, muž, který má jen jeden cíl: přežít. Tím se stává nebezpečným pro vládu a cenným pro rebely. Ale toho, kdo jako on nemá co ztratit, boj za svobodu nezajímá – pouze slib, který dal svému umírajícímu příteli.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Nanos , 2018


více info...

Přidat komentář

Ell1999
16.01.2024 5 z 5

Jedním slovem pecka!
Tahle knížka je velmi reálná jak prostředím a dějem, tak postavami. Vše je dobře popsané. Ani stroze, ani "omáčkovitě", prostě tak akorát. Zjistíte dost o prostředí i postavách ale ne na úkor děje, jak to v některých knížkách bývá. Zkrátka na nudu není prostor. Kratší kapitoly z pohledu tří klíčových postav končí tak napínavě, že vás to přímo nutí číst dál. Otevřený konec si říká o pokračování, tak doufám, že brzy vyjde.
Jednoznačně doporučuji.

DericCaster
02.11.2023 5 z 5

Jako neukojitelný fanda sci-fi jsem ani tuto knížku nemohl minout. Pravdu, čekal jsem něco trochu více hi-technického, ale čtení mne velmi bavilo. Totalitní režim, vymyté mozky lidí a skupina rebelů.

Ani nevím proč jsem si při čtení vzpomněl na nedávno čtenou knížku o KLDR, anebo mne sem tam napadlo Orwellových 1984 - to jen tak pro představu.

Knížka má v podstatě otevřený konec, tak doufám, že se dočkám pokračování.


Orechanda
20.04.2023 5 z 5

Tak to byla jízda. Zajímavý námět a naprosto reálný. IT technologie jde kupředu a kdo ví, co koho napadne. Kniha měla spád, nebyla tam hluchá místa, u kterých by se usínalo.

jan7113
27.08.2022 5 z 5

Výborně popsaný totalitní svět. Svět, ke kterému se mílovými kroky přibližujeme. Vůdce, který ovládá (vlastní) veškerou výrobu potravin, lidé s vymytými mozky, kteří udávají i členy své rodiny. Kdo se trochu vymyká, je označen za nemocného a následně odstraněn... Bohužel mi to spíš než sci-fi připomíná skutečný svět.
Příběh je čtivý, akční i napínavý. Konec je hodně otevřený, říká si to o pokračování. Já osobně bych se za něj přimlouval.

Ewiczka_areebah
21.02.2022 2 z 5

Za mne byla kniha bohužel zklamáním. Je smutné, když mohu říci, že obal je mnohem hezčí než obsah. Děj bohužel dost nepropracovaný, hlavní osoby ve mně nevzbudily zájem, byly strašně... ploché a "akční" části knihy mě dost nudily.

Aprilek
28.12.2021 5 z 5

Super sci-fi thriller

ThrillerLove
16.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Tohle se mi vážně líbilo. Vlastně ... Dalo by se říci, že se něco "podobného" ve světě už děje - tzv. GMO potravina. Super čtení i zvrat. Zaujalo mě, že někteří na tyto potraviny vůbec nereagují a neovlivní je to a oni je pak zavírají. Nooo tak ještě čekat na ten 2. díl.
Už je celkem na čase ️️

Skodinka89
06.07.2021 3 z 5

Autor měl zajímavou myšlenku na knížku, jen od půlky knížky jsem si už odvodila jak to "dopadne". Chvilkami se to špatně četlo, ale opět knížka prakticky bez konce (ale tenhle trend je poslední dobou normální).

Tajedna
05.06.2021 2 z 5

Dojem z knihy? Hm.
Postavy nezajímavé, bylo mi fuk, co se s nimi stane. Toto platí o obzvlášť postavě Maleka. Jedinou výjimkou byla snad Marie, *SPOILER* i když její smrt se mnou ani trochu nehla, tak nevím. *KONEC SPOILERU.*
Ke konci mně začal trošku zajímat i Konfesor č. 11, ale taky žádná sláva.
Celkově na mě kniha působila, že to nejzajímavější by se mělo teprve stát. Např. že už po rebelech jdou, mají jejich jména, že i Dominik Wutkovski nepřišel o všechny své pocity... Jak to bude dál?
Patřím mezi tu hrstku lidí, kteří zbožňují otevřené konce. Ale tohle na mě působí, jako by kniha byla ukončená v půlce.
Autorovi však nemohu upřít, že se to četlo opravdu rychle.
Jo a abych nezapomněla, vztah mezi Malekem a Jannah mi nepřišel opravdový. V knize se oba chovali, jako by jim na druhém strašně moc záleželo, ale přitom k tomu neměli důvod. Prostě jsem jim to nevěřila. Žádná chemie.

kačenka80
01.03.2021 3 z 5

Nemusím moc knihy co jsou Sci-fi ale tato mě celkem bavila. Je to o dalším Hitlerovi, který vymyl lidem mozek ale v budoucnosti.

boekwurm
01.03.2021 3 z 5

Nenadchne, neurazí. takový slabší pokus o Orwellovu 1984. Postavu maleka jsem viděl a četl asi tak milionkrát. myslím, že dívky z toho budou odvázanější než já.

KLHannah
18.02.2021 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Maleka si ženská prostě zamiluje, silný, odvážný, zásadový, moc toho nenamluví, a na druhé straně zákona k tomu. Líbila se mi i Marie. Styl jejího uvažování, její dvě poloviny osobnosti. Celkově to mělo nápad a příběh měl dynamiku. Akorát ten konec. Poslední dobou mám smůlu na knihy s divným nebo otevřeným koncem. Tady si možná autor ponechal otevřená vrátka pro druhý díl. A nebo nechal otevřená vrátka pro naší fantazii. Když jsem si ráno nasazovala svůj fitness náramek, měla jsem smíšené pocity.

kirkpatrick
05.11.2020 3 z 5

Celá kniha je spíše taková průměrná a nevěděl jsem jaké hodnocení zvolit. Sice závěr byl dost zajímavý, ale zatím hodnotím třemi hvězdami a nechám se překvapit co přinese případný další díl.

Per-quiee
16.10.2020 3 z 5

Mám ráda dystopické knihy, tato byla navíc i dost akční. Líbilo se mi i "agentské" prostředí, kdy hlavní hrdina Malek a Marie byli vycvičeni v boji. Je to ovšem typ knihy, kterou si přečtete jen jednou, protože vás na ní nic zvlášního nezaujme. Pěkná, oddechová kniha.

Didi15
14.10.2020 3 z 5

Nejvic se mi libila dějová linka s Marií, pak s Malekem, ale vubec mě nebavila linka s Konfesorem. Příběh je to zajímavý, četlo se to poměrně rychle, ale se srovnání s jinými thrillery jsem z toho nebyla tak příliš odvázaná.

cca
31.08.2020 4 z 5

Příběh jako takový byl určitě zábavný a žádá si pokračování, na které se už těším. Na druhou stranu, nenašla jsem nic převratného nebo výjimečného, co by knihu vyzvedlo nad ostatní. Thrillerů v podobném stylu vychází v poslední době docela dost, ale vzhledem k tomu že to funguje a baví, proč ne.

Co mi přišlo opravdu nešťastné je (převážně na začátku knihy) zpracování u nás v Česku. Postavy, které celou dobu mluví nespisovně, kolikrát až obhrouble, ze sebe najednou uprostřed věty vysypou výrazy jako: také, tento, zde apod. Docela to bilo do očí a rušilo mě to během čtení. (Jistě jsem příznivcem spisovných výrazů, ale ne v přímé řeči postavy, ke které to vůbec nesedí.) Další věc jsou chyby, které ovšem nevyčítám jen této knize. V poslední době se hromada chyb bohužel vyskytuje skoro ve všem co vychází. Tyhle výtky se samozřejmě neodrazily na mém hodnocení, protože s autorem nesouvisí.

lucie.dc
26.08.2020 3 z 5

Takovy konec nemusim

DavidKeller
01.08.2020 5 z 5

Obálka sice jak pro 14ti leté ďouče, ale obsah mě mile překvapil..mrazive, syrové a ne přiliš vzdalená budoucnost...teď si řikám jestli , ne ve jmenu Kelische ale ve jmenu Babische taky v koblihach nebyl nějakej ten "nanos"...:)

Pidulka
17.05.2020 5 z 5

Obvykle si nevybírám knihu podle obalu, ale tomuhle krasavci jsem nemohla odolat... A nelituji, byla to parádní jízda! Příběh měl spád, nenechal mě na chvilku oddychnout. Knihou mě provedly sympatické postavy (je komu fandit, to je pro mě v knize důležité), ale pozor, ne všem se dá věřit i když se to tak na první pohled zdá ;-) Přečteno jedním dechem....

Marekh
03.05.2020 5 z 5

Kniha je poměrně obsáhlá, knihu jsem četl 3 dny. Autor předestřel zajímavou myšlenku – nanočástice v potravinách a pitné vodě a jak pomocí nich ovlivnit myšlení lidí v Německu, aby to vyhovovalo vládnoucí straně. Je to fikce, ale pokládám si otázku, jestli by to v budoucnu nemohla být realita?! Autor v doslovu píše: „Můj nakladatelský debut. Šílenství. Touto knihou se mi splnil dětský sen. Bylo potřeba mnoho let tvrdé práce a schopnosti vydržet dlouhodobé duševní napětí, ale na konci vše vyvážily krásné momenty, grandiózní vrcholy, a především skvělí lidé, kteří mě doprovodili až sem. Těm bych rád z celého srdce řekl své díky.“ Knihu hodnotím na 100 %.

Jedná se o sci-fi thriller. V knize se vyskytovalo hodně akčních scén, vyskytovaly se zde různé dějové linie, takže jsme se mohli podívat do myšlení kladných i záporných hrdinů, nechyběla ani špetka romantiky. Oblíbil jsem si postavy Maleka, Marie a některých dalších. Líbila se mi také různá vyšetřování a myšlenkové pochody Konfesora číslo Jedenáct. Kniha se četla celkově dobře, byla napínavá, měla spád a ponoukalo mne to, abych četl neustále dále. Líbilo se mi celkové vystavění příběhu a jeho zpracování. Doufám, že autor napíše druhý díl, protože si myslím, že závěr knihy si přímo žádá o pokračování a já budu zvědavý, jak se bude příběh dále vyvíjet.

Autorovy knížky

Timo Leibig
německá, 1985
2020  75%Nanos

Kniha Nanos je v

Právě čtených2x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce157x
Chystám se číst76x
Chci si koupit9x