Malé je milé aneb Ekonomie, která by počítala i s člověkem

Malé je milé aneb Ekonomie, která by počítala i s člověkem https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153720/bmid_male-je-mile-aneb-ekonomie-ktera-by-l3R-153720.png 5 12 3

Stěžejní dílo, k němuž se hlásí ekologové celého světa, nejlépe vystihne podtitul. Z teorie „trvale udržitelného rozvoje“ vyzdvihuje autor zejména myšlenku přirozeně vytvářených územně podmíněných pracovních příležitostí pro všechny, které by mohly zachránit ekologické i sociologické zdraví naší planety.

Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Doplněk
Originální název:

Small is Beautiful , 1973


více info...

Přidat komentář

vlkcz
17.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha přesně vystihující omezení, která si ale současná ekonomie nepřipouští. Stejně tak demaskuje mýtus, že ekonomie je exaktní věda rovná přírodním vědám a ukazuje, proč to není možné.
Tím, že Schumacher jde po obecných principech, ani nevadí, že jde o dílo 50 let staré. Jen člověka při čtení přepadá smutek, že se za těch padesát let nic moc nezměnilo, jen se potvrdily obavy, které už tehdy o vývoji měl autor.

Adam84
16.02.2023 4 z 5

Množství nadějných a doufám že i nadčasových myšlenek (malé je milé, buddhistická ekonomie, středně vyspělá technika) a protože nemám dostatečné znalosti v oboru současné ekonomie na to, abych posoudil jejich nynější relevantnost, nezbyde mi než doufat, že je i dnes ještě šance na jejich realizaci, protože problémy které mají řešit, zdá se z velké části přetrvali.


ber-tram
17.08.2016 4 z 5

Moudrá a prozřetelná série myšlenek (ekonomicko/ekologicko/sociálních), notabene žijí-li čím dál palčivěji i po 40 letech. I věda se dá podat lidsky a srozumitelně, i badatelská práce může mít přirozená měřítka pochopitelná smrtelníkem. Schumacher počítá s člověkem.

Štítky knihy

ekonomie životní prostředí globální problémy ekologická krize

Autorovy další knížky

Ernst Friedrich Schumacher
německá, 1911 - 1977
2000  90%Malé je milé aneb Ekonomie, která by počítala i s člověkem
2022  90%Průvodce pro zmatené

Kniha Malé je milé aneb Ekonomie, která by počítala i s člověkem je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst32x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x