Nela a růžová zahrada

Nela a růžová zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501957/bmid_nela-a-ruzova-zahrada-8FG-501957.jpg 5 5 5

Malá baletka série

< 16. díl >

Nelu opět odnesou baletní střevíčky do pohádkové Země kouzel, tentokrát do překrásné růžové zahrady. Nikde však nevidí svého spolehlivého průvodce, Bílého kocoura. Když se otočí, spatří muže, jak trhá bílou růži. Z úkrytu ho přitom pozoruje ohavné zvíře. Nela pochopí, že se ocitla v baletní pohádce Kráska a zvíře, nemůže se ale zbavit pocitu, že je něco špatně… Podaří se i tentokrát Nele zachránit pohádkovou říši a svého věrného přítele?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Holly and the Rose Garden , 2009


více info...

Přidat komentář

Alžbětinka
14.02.2023 4 z 5

Nela se opět díky svým červeným baletním špičkám podívá do Země kouzel.
Nela je malá holčička, která dostala jako třetí v pořadí červené baletní špičky, díky kterým může navštívit Zemi kouzel. Špičky ji do tajemné země baletu přenesou vždy, když se tam něco pokazí. Tentokrát Nelu střevíčky přenesly do země kvůli Krásce a Zvířeti. Zlá čarodějnice Krásku unesla. Nela a její kamarád bílý kocour hledají Krásku, aby Zvíře nezemřelo žalem.
Darcey Busselová (nar. 1969) je primabalerína. Kniha o Nele a růžové zahradě je šestnáctá v sérii Malá baletka. Sepsala příběhy o Ele, Rose a Nele.
Knihu doporučuji všem holčičkám, je to krásný dětský příběh.
Publikaci jsem si přečetla z nostalgie, protože jako malá jsem přečetla všech patnáct dílů, jakmile vyšel nový jako tradici jsem ho dostala od tety k Vánocům. Řekla jsem si, že těch dvacet minut knize věnuji a neudělala jsem špatně. Škoda, že příběhy s Rosou a Nelou už nejsou tak dobré jako začátek série s Elou.

A. K.

Evelin
05.02.2023 5 z 5

Pěkná pohádková knížka.