Ela a dobrá víla

Ela a dobrá víla https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188801/bmid_ela-a-dobra-vila-Ddt-188801.jpg 4 42 8

Malá baletka série

< 5. díl >

Podaří se Ele zlomit kletbu nad princeznou Aurelií, která upadla do stoletého spánku? V baletní škole je nová holka, Rosa, která se Ele zdá namyšlená. Než se stačí rozhodnout, jestli s ní bude kamarádit, nebo ne, kouzelné střevíčky ji odnesou do Země kouzel. Na Elu čeká těžký úkol – pomoci Šeříkové víle zlomit kletbu nad princeznou Aurelií, která upadla do spánku spolu s celým královským palácem. Jejich úkolem bude nejprve osvobodit Myšího krále, kterého zajala Zlá víla na jeho vlastním hradě, a s jeho pomocí pak najít prince, který svým polibkem Aurelii i celý palác znovu probudí k životu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Delphie and the Fairy Godmother , 2008


více info...

Přidat komentář

Lucisatko
27.08.2022 5 z 5

Hezky pribeh. Takova klasika pro male budouci tanecnice. Dceri se moc libila.

Atlantis
06.11.2021 4 z 5

Tyhle knihy mají svoje zvláštní kouzlo. Příběh je sice vždycky jako přes kopírák, ale jestli doma máte malou budoucí primabalerínu, bude se určitě bavit.


petra.kosiky
30.08.2020

Knížečku jsem přečetla dcerce o dovolené (při nečekaně dlouhém čekání v restauraci na oběd), protože se jí nechtělo o prázdninách číst a má ji po prázdninách vrátit kamarádce :-). Byla jsem ale mile překvapená - jazyk (překlad) příjemný, čtivý, příběh se odkazoval na známou pohádku O šípkové Růžence, ale přesahoval do dnešní doby prostřednictvím tance a tanečních kouzel a měl, jak už bylo v komentářích napsáno, myšlenku, několikrát zdůrazněnou a připomenutou. Každý by měl dostat druhou šanci, resp. první pohled nemusí vždycky platit. Ne každá obzvláště současná dětská knížka předkládá dětskému čtenáři takto přehledně a srozumitelně nějaké poselství, byť sebejednodušší.

Ludmila667
08.04.2020 5 z 5

Tahle kniha je super! Moc ji miluju!

Karinka2012
01.07.2019 5 z 5

Krásná knížka s napínavým příběhem a dobrým koncem.

IsobelleFarbs
09.02.2018 5 z 5

Příjemná knížečka, která mě baví i teď, když už jsem dávno odrostla této sérii. Jsou v ní krásné ilustrace a moc se mi líbilo poselství knihy: Každý si zaslouží druhou šanci.

Knižní střípky
28.09.2017 5 z 5

Velmi pěkná knižní série pro malé slečny, cílová skupina tak první stupeň ZŠ, nicméně i já coby maminka takové slečny jsem si knihu moc užila. Příběhy z prostředí baletní školy a z pohádkové říše, kam hlavní hrdinku vždy přenesou kouzelné baletní piškoty jsou velmi milou a povedenou ukázkou současné tvorby pro děti.

fajka
07.02.2016 5 z 5

Strašně hezká knížka. Líbí se tenhle díl. Prostě mě to bavilo!!!