Maigret a jeho mrtvý

Maigret a jeho mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533601/bmid_maigret-a-jeho-mrtvy-65e6c890d9584.jpg 4 51 51

Komisař Maigret série

< 29. díl >

Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, protože on možná přijde“ Vyděšený mladý muž přebíhá postupně po Paříži ze sklípku do bistra, odtud do restaurace a z hospody do kavárny, čímž se snaží setřást své pronásledovatele a z každého zařízení volá na policii z místního telefonního aparátu. Je si totiž jistý tím, že ho sleduje někdo, kdo ho má v úmyslu zabít. Jakkoli absurdně to zní, podivná naléhavost v hlase volajícího přiměje Maigreta vzít situaci vážně. Vydává se po stopách telefonátů a zapojído pátrání celé své oddělení, přesto však nedokáže vraždě zabránit. Brzy zjistí, že tato smrt souvisí s jinými násilnými činy ve městě, kterých se dopouští organizovaná skupina. Mohlo by jít o imigranty? Možná jsou dokonce z Československa...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Novely
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Maigret et son mort , 1948


Interpreti: Jan Vlasák
více info...

Přidat komentář

Korsika
16.08.2023 2 z 5

Toto je první případ komisaře Maigreta, který mi úplně nesednul. Chvílemi jsem se ztrácela v postavách, bylo to příliš dlouhé. Pan Vlasák se dá ale poslouchat hodiny a hodiny, takže i tak jsem si to užila.

iceVS
28.07.2022 5 z 5

Mě ta maigretovská rozvážnost prostě baví :-)
Dýmčička, sklenka čehokoli, trochu podumat, počkat, ono to uzraje, někde se něco vyvrbí :-)


milary
19.07.2022 4 z 5

Trochu se to vleklo, zvlášť ze začátku.. Souhlasím s mgeisselreiter; o pár stran méně by příběhu asi neuškodilo. (A nemyslím tím zrovna ty stránky, kde je popisováno opatrování Maigretovy "rýmečky", či jeho rádoby pokorné telefonáty s veledůležitým nadřízeným :)).
A souhlasím taky tradičně s Jaruš 7, atmosféra znovu bezchybná, stejně jako interpretace Jana Vlasáka; to už pro mne patří neodmyslitelně k sobě.
Ale - ty čtyři hvězdičky jsou tentokrát hubenější, přece jenom jim pár procent schází...

Marciem
21.08.2021 3 z 5

Simenon má i lepší detektinky.

Jaruš7
28.11.2019 4 z 5

Audiokniha s pohodovým pocitem pařížské atmosféry plné gurmánských zážitků uprostřed vyšetřování záhadné honičky končící vraždou.
Maigret - lidský faktor v dramatu.
Fajné.

malpet
08.10.2019 4 z 5

Vyposlechnuto jako audiokniha při cestách do práce. Fyzickou knihu bych asi louskal daleko déle. Zajímavá, ale tak úplně mně nechytla.

konicekbily
29.03.2018 3 z 5

Autorovi se podle mého mínění knížka moc nepovedla a ani slavný komisař mu v tom nepomohl. Snad se příště oba polepší!!!

frkotik
07.11.2017 4 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu v podání skvělého Jana Vlasáka, nicméně děj byl poměrně zkratkovitý, chvílemi jsem se musel vracet, abych pochopil, jak se k určité informaci Maigret dostal. Ale jinak fajn, toto bylo moje první setkání s Maigretem a určitě se k němu ještě vrátím, respektive k tomu, co bude k mání v audio podobě (dlouhé cesty autem :)

Skripi
17.09.2017 1 z 5

Nebavilo ma to ale že vôbec... :(

mgeisselreiter
22.09.2013 4 z 5

Na Simenona a maigretovku trochu delší detektivka (cca 150 stran), která však ani tentokrát nenudí. Maigret je pořád v akci, pořádně se nevyspí. Děj se odehrává v Paříži, je trochu složitější, ale čte se dobře a snadno. Jen si myslím, že autor to umí na méně stranách (cca 120) podat hutněji bez ztráty čehokoli. Trochu větší délka je zde možná spíš ke škodě. 75%, 20.9.2013.