Psie čary

Psie čary https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369116/bmid_psie-cary-OYr-369116.jpg 4 6 6

S mágiou je aj škola zábavnejšia. Komu sa však môžu prezradiť čarodejnícke schopnosti? Jedenásťročnej Lottie sa zapáčil život v obchode s chovateľskými potrebami jej strýka. Čarodejnica Ariadna jej i jej psej kamarátke Sophie dáva hodiny mágie. Dokonca aj škola sa teraz zdá zábavnejšia, keď si Lottie našla novú priateľku Ruby. Môže však Lottie Ruby naozaj dôverovať? Čo by jej nová priateľka povedala, keby vedela, že Lottie má čarodejnícke schopnosti?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Dogmagic , 2008


více info...

Přidat komentář

harena
27.11.2019 5 z 5

Knížku jsem koupila Tobiáškovi jako první čtení, protože děti milují příběhy psané Holly Webb. Samozřejmě jsem si ji také četla a to jako pohádky před usnutím. Mně se líbila, opravdu to funguje, zdály se mi pěkné sny.

Aileena
19.04.2019 3 z 5

Jako dětská kniha asi dobré, devítileté dceři se líbila. Mě iritovaly stylistické nedostatky, zejména časté a zcela zbytečné opakování vlastních jmen. Jinak stejné výtky jako k prvnímu dílu. Potenciál to má, ale chtělo by to přitlačit na nějaké dějové zvraty či napětí, samozřejmě s přihlédnutím k věkové kategorii. Určitě se nabízely i více či méně nevyužité vtipné situace. Autorka zdaleka není začátečnice, ale přesto na mě působí určitou "nevypsaností" nedokáži to lépe vyjádřit.