Madam Doubtfire aneb Táta v sukních

Madam Doubtfire aneb Táta v sukních https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105152/bmid_madam-doubtfire-aneb-tata-v-suknich-65f493dbf4025.jpg 4 9 3

Lydie, Christopher a Natalie Hilliardovi jsou od rozvodu rodičů předmětem sporů mezi otcem a matkou. Všechno se ale mění, když jejich matka příjímá na výpomoc do domácnosti neobvyklou paní. Navzdory zvláštnímu zjevu se madam Doubtfire ukáže být nadanou a zdatnou hospodyní, a tak alespoň na krátký čas nastává v domácnosti klid. Ale děti brzy objeví, že madam Doubtfire je něco víc než dobrá hospodyně... Kniha se stala předlohou mimořádně úspěšného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Madame Doubtfire , 1987


více info...

Přidat komentář

leotwain
05.02.2024 2 z 5

Kniha Anne Finneové byla pro mne neuvěřitelným zklamáním. Je jen dobře, že si tvůrci filmového zpracování vzali z knihy pouze jména postav a základní premisu příběhu, jelikož Robin Williams je v roli Mrs. Doubtfire naprosto nepřekonatelný, stejně tak Sally Field. Postavy manželů Hillardových jsou neuvěřitelně nesympatické, ratolesti pak otravné. Příběh je nudný, a i paní Doubtfire není vůbec okouzlující. Nevím samozřejmě, v jakém kontextu autorka tento příběh psala, nicméně, pro mě 141 stran naprostého nezájmu.

Kontryhelka
08.06.2023 5 z 5

Sympatická ptákovinka, která potěší každého milovníka tohoto žánru. Komické situace, záměny, převleky, hlášky. Neuvěřitelně vtipný příběh a sympatické postavy.


leuska
10.04.2016 3 z 5

Vtipná knížka s vtipným příběhem. Film byl tedy o něco odlišnější něž kniha a to mě celkem mrzí, ale nedá se nic dělat :)

Štítky knihy

děti zfilmováno anglická literatura komedie rodina otec

Autorovy knížky

Anne Finne
anglická, 1947
1995  71%Madam Doubtfire aneb Táta v sukních