Ďábel si počká

Ďábel si počká https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494760/bmid_dabel-si-pocka-5Bh-494760.jpg 4 33 10

Ludivine Vanker série

< 2. díl

Zadržený kurýr převáží něco mnohem horšího než zásilku drog. V brlohu, který vypadá jako předsíň pekla, je nalezen muž s podříznutým hrdlem. Dvojice teenagerů chladnokrevně postřílí desítky pasažérů vysokorychlostního vlaku TGV. Zdraví lidé umírají ve svých domovech s tváří vyjadřující nepopsatelnou hrůzu... Ludivine Vanckerová z oddělení vyšetřování pařížského četnického sboru po svých zkušenostech s absolutním zlem a spolčením brutálních zločinců před dvěma lety brzy pochopí, že všechny tyto případy nejspíš spojuje jedna krvavá nit, jedna chladná psychopatická, manipulativní osobnost – a mladé vyšetřovatelce nic nemůže zabránit ve sledování stop vedoucích od pachatelů k líhni jejich zvrácené inspirace. Ke kořeni strachu. Ponoří se do temných vod a je připravena jimi proplout, aby zastavila rostoucí epidemii zla přímo u zdroje. Tam na ni čeká nejspíš sám ďábel… Po Spolčení ničemů (Metafora, 2021) představuje Ďábel si počká další Chattamův mistrovský thriller, který vám nedá v klidu usnout.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

La Patience du diable , 2014


více info...

Přidat komentář

Petronela16
16.03.2023 2 z 5

Ach, jaj...a tak som sa tešila na tuto knihu Musim, bohužiaľ skonštatovať, že o to bolo moje sklamanie väčšie.Nevravim, že úplné zlé, ale také amplitudy, že raz super čtivé, že ani na záchod som nešla, ale následne ďalšia kapitola skapal pes, nuda ...Od polovice som už kde- čo preskočila, nebavili ma dlhé opisy o ničom.Suma sumárum: dám ešte inokedy autorovi šancu, ale tentokrát slabé .

Knižnítoulky
27.01.2023 4 z 5

Kniha čtenáře uchopí a strhne. Je čtivá. Autor píše odlišně od těch vyšinutých, anglicky píšících, holek. A to je moc příjemné.


josska
25.12.2022 5 z 5

Tak krutosti,pokračují,,opět napínavé čtení,,plné bolesti a nechutností,,,ale skvěle napsané,má to děj a spád,,a jsem zvědavá,,jestli bude další díl,,

youngkita
23.11.2022 5 z 5

líbilo se mi ještě více než Spolčení ničemů!

Lukáš987
07.11.2022 4 z 5

Fajnový rozjezd a táhlejší vtahování do děje není vůbec vadou dalšího příběhu Ludivine. Pak už je to jen co čtenář očekává.V tomto případě si Ďábel opravdu počká a to až do vašeho posledního dechu a poslední řádky v knize . Doufám, že se dočkáme dalšího dílu..

vera4669
08.10.2022 4 z 5

První díl se mi líbil asi o kousek více, ale to napětí neubralo.. Rozhodně to není pro slabé povahy, i když tento díl až tak brutální jako první nebyl, nebo už jsem zvyklá :))
Tahle série je zajímavá, Francie má skvělé autory :) další díl si ujít nenechám

zimolka
05.10.2022 5 z 5

Oba dva díly jsou naprostá pecka.Souhlasím s tím, že kniha není pro slabší povahy :).

Danago
24.07.2022 4 z 5

Tak stejně jako první díl této série opět skvělé čtení. Bravurně vymyšlené , dost brutální, dotažené do posledního detailu. Možná že těch případů je až moc a i myšlenek hlavní vyšetřovatelky je tu o něco víc. Takže občas se mi zdál děj trochu pomalejší. Ale většinu čtení má příběh spád a napětí.

Kizuizi
20.07.2022 4 z 5

O chloupeček za prvním dílem zaostává, sem tam mi text přišel moc rozvleklý, ale jinak to je naprosto „dábelské“. Nechutné samozřejmě taky, proto si dovolím poznamenat, že tahle série určitě není pro jemné duše.

jonyrico
20.05.2022 4 z 5

Ďábel si počká jde ve stopách Spolčení ničemů, opět je to drsné čtení s velice detailními popisy násilí a rozličnými způsoby smrti. Tentokrát je do knihy propašován satanismus, kdy sám ďábel ponouká duševně choré psychopaty k těm nejhorším činům.

Musím přiznat, že jsem ke knize, po předchozím autorově díle, možná přistupoval s moc velkým očekáváním. Není to špatné, to vůbec, ale přišlo mi, že je příběh veden po jakési sinusoidě, některé pasáže byly silné a od textu nešel odtrhnout zrak a u dalších by mi zase nevadilo, kdyby byly vynechány.

Je to čtivé, je to napínavé, hlavní postava je drsná holka, ale... na plný počet to u mě tentokrát nedosáhlo.

Autorovy další knížky

Maxime Chattam (p)
francouzská, 1976
2021  84%Spolčení ničemů
2007  85%Zákulisí chaosu
2022  82%Ďábel si počká