LSD - mé nezvedené dítě
kniha od: Albert Hofmann
KoupitKoupit eknihu
Kniha z pera samotného otce LSD detailně líčí osud LSD od jeho zrození do poloviny sedmdesátých let a plodná cesta jeho objevitele na poli výzkumné chemie. Jedná se o příběh zrození psychadelického věku, o velice osobní vyprávění a pohled na tento objev a na význam, jaký má dnes LSD pro dnešek.
https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92984/big_lsd-me-nezvedene-dite-Rsd-92984.png 4.563Literatura naučná, Biografie a memoáry
Vydáno: 1997, Profess
LSD - mein Sorgenkind, 1994
Komentáře (4)
Kniha LSD - mé nezvedené dítě

Nezbytná součást slabikáře každého trippera. Dnes už legendární Hofmanův cyklovýlet na cestě z práce spustil nepřímo revoltu západní mládeže v 60.tých letech, která v podstatě tiše cirkuluje dodnes. Je zajímavé se dozvědět jak přísně vědecky Albert Hofmann k tomuto objevu přistupoval. Kratičké, ale o to čtivější.

Celkem zajímavá kniha, nicméně myslím, že lidé, kteří nejsou trochu štrejchlí vědou (přírodní) z toho nezískají tolik, jako my štrejchlí :-)

Nejen o okolnostech objevení, ale i o rozpolcenosti Hofmanna, jak se postavit k substanci, která tolik dává, ale dokáže i tolik vzít a převzetí odpovědnosti za svůj objev.
Štítky
Autor a jeho další knihy
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |