Love Paris : láska na hraně

Love Paris : láska na hraně https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234685/bmid_love-paris-234685.jpg 2 9 4

Příběh deníkového charakteru Love Paris vychází z událostí prožitých během devíti let. Yan J. vypráví o hledání spřízněné duše a odhaluje svět mužů v těch nejintimnějších aspektech, které život muže s muži přináší. Šest kapitol příběhu, dohromady tvořící název knihy Love PARIS, vás provede světem, o kterém jste se dosud báli mluvit nahlas. Retrospektivní první kapitola Love vypovídá o životních událostech spojených s obdobím dětství a mládí. Druhákapitola Paris popisuje silnou lásku k muži a poodhaluje společně - nespolečný svět dvou mužů, kteří po dobu sedmi let prožívali výjimečný vztah. I přes silnou lásku a překonání mnoha překážek jim vstoupila do cesty francouzská Aristokracie a jednoho z nich tím nejdůmyslnějším a nejpodmanivějším způsobem svedla na rozcestí. Až magická síla romantiky a osudu vedla ke strhující Romanci a otevřela nové obzory. Po nějaké době však přišel zlom. Již nebylo možné dále podléhat manipulaci a svodům života v pasti luxusu. Nastal čas poznat sám sebe. Individualismus potřebuje svou cestu. Nalézt pokoru k životu není snadné. Bylo nutné uzavřít i temnější kapitoly života. S nejintimnějšími zážitky je svázán opojný svět mužů, kterému dominuje Sex - hlavní téma poslední kapitoly, která příběh Love Paris uzavírá. Nahlédněte za oponu intimních vztahů, které mohou být stejně tak nádherné, jako destruktivní. Hranice jsou tenké. Jste připraveni?... celý text

Přidat komentář

Prey
02.05.2018 1 z 5

Po přečtení hrozí morální kocovina, a ne ta příjemná. Po přečtení hrozí pochopení homofobů. Nikdo nejsme svatý, nikdo nemáme patent na rozum a chtíč a city, ale autor je prostě… brr. I když on bude navždycky přesvědčený, že každý, kdo řekne, že je to fuj, jen závidí. Jenže co? Ty nemocné sobecké vztahy? Ale zase jsem se díky jeho pozérství několikrát i zasmál, když to neměl v úmyslu, tak proč nedat krásnou bohatou jednu hvězdičku.

quagmire
17.09.2017 2 z 5

Autorovi se chvílemi podařilo překročit povrchnost prostého vyprávění svých zážitků, dílo jako celek však působí dost nevyrovnaně, hlavní myšlenka se utápí v moři shledání a rozchodů vypravěče a smysl některých pasáží jakož i dělení novely na části mi poněkud unikl. Množství jazykových chyb včetně místy neobratného slohu budiž vykoupeno hrstkou originálních obratů.
Nicméně se domnívám, že není třeba číst každý brak jen proto, že jde o LGBT tematiku. Toto dílko je při troše dobré vůle někde na pomezí.


Sunday
07.09.2017 3 z 5

No, není to žádný literární skvost. Je zde málo využívána např. přímá řeč. Přesto jsem knihu nemohla odložit, musela jsem ji dočíst. Je to upřímná výpověď/zpověď/sebereflexe. Přece jen je to období života od nějakých 17ti do 24ti let autora, tedy úplný "štěně" co poznává svět. Kdyby patřil k majoritní (tzv.hetero) skupině obyvatel, nebylo by o čem psát, že ano. Tím, že to "vychrlil" na papír si udělal jasno a doufám, že už je v pohodě. A asi už to tak je, jak vyplývá z rozhovoru s ním pro internetmagazín LUI. Knihu jsem přečetla právě na základě tohoto rozhovoru, stejně jako knihu Dělám si to sám (též rozhovor s autorem na LUI). Tato praxe se mi osvědčila, vím "do čeho jdu" předem a nemám přehnaná očekávání.

ondras666
12.12.2016 1 z 5

Co ke knize říct? Snad jen to, že v půlce jsem ji chtěl odložit
Příběh mladého kluka, autora, o jeho hledání pravé lásky a bisexualitě. No spíš jsem měl pocit, že si rád užívá přepychu a pozornosti svých bohatých milenců. Udržovat několik vztahů a doufat, že se to další nedozví je fakt naivní. A závěr, kde se pokouší o nějakou hlubší filosofii smyslu života mě fakt pobavil.
Jedna hvězdička pouze za LGBT literaturu.

Štítky knihy

sex homosexualita láska aristokracie, šlechta pro ženy bisexualita LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Yan J. Bulka
česká, 1983
2014  47%Love Paris : láska na hraně

Kniha Love Paris : láska na hraně je v

Přečtených11x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x