Lovci sexu, sběrači lásek – Odkud se bere moc sexuálních predátorů a jejich přitažlivá síla?

Lovci sexu, sběrači lásek – Odkud se bere moc sexuálních predátorů a jejich přitažlivá síla? https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478532/bmid_lovci-sexu-sberaci-lasek-odkud-se-b-nkk-478532.jpg 4 14 5

Pozoruhodný románový debut na aktuální téma rezonující ve společnosti. Muž zvaný Turek představuje typický prototyp věčného lovce žen, uspokojující své ego i sexuální potřeby, umělce, jenž se nechce vázat, vynalézavého manipulátora, střídajícího partnerky s lehkostí převlečení trička. Mladá žena Petra, obvyklá hledačka lásky, se chytne do vztahové pasti, a aby vyšla vstříc nárokům svého přítele, ocitne se uprostřed nechutných praktik manipulativní sektářské skupiny skrývající se pod nálepkou očistných duchovních cvičení, přičemž Guru této skupiny si na uspokojování vlastních sexuálních potřeb založil výdělečný byznys, z jehož soukolí je těžké uniknout. Hlavní dějovou linii doplňují milostné peripetie dalších členů skupiny, jejichž životy se vzájemně proplétají, zamilovávají se a následně opouštějí kvůli nedorozumění či nevěře. Autorka rozkrývá celou škálu možných podob mezilidských vztahů, různých tváří životních očekávání, kombinací láskyplné empatie a povahových odlišností, zároveň upozorňuje na nebezpečí manipulace a překračování hranic únosnosti v nejrůznějších životních situacích. Ukazuje výrazné nadání fabulace, stavby dialogů a průniků do psychologie jednání člověka.... celý text

Přidat komentář

SynD
24.08.2022 3 z 5

vztahová linka byla moc fajn, bavil mě autorčin jazyk i jistá nejednoznačná lidskost postav, jejichž charaktery netlačí do karikujících extrémů. oproti tomu mi ale Guru linka přišla nadbytečná, jakoby vložená z jiné knihy.

i tak jsem ráda, že jsem si knížku půjčila a nenechala se odradit podivnou obálkou s rozbitě pojednaným titulem. bylo to jen tak tak.

Apostrof
07.08.2022 4 z 5

Ke knize jsem se dostal náhodou na dovolené v Egyptě, kde jsem ji vzal manželce. Čte se velmi dobře. Popisuje vztahy, chování a vnitřní boje jednotlivých postav. Naráží na causu,, Guru Jára,,. Z pozice chlapa je to na mě moc ubrečené, ale jde o holčičí knihu, tak to beru. Myslím, že popis jednotlivých osob vychází ze života. Určitě jsem v některé byl i osobně.
Určitě doporučuji.


zuzka0008
08.06.2022 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem a příjemně mě překvapila. Tu avizovanou linku s manipulující sektou a jejími mechanismy jsem kupodivu vnímala spíš okrajově.... za mě je to především pojednání o mezilidských vztazích, jaké opravdu jsou... jak moc se člověk v zájmu boje za udržení vztahu dokáže ponižovat - a jindy jde naopak vše jako po másle. Kniha o osudových náhodách, mechanismu přátelství, obyčejné lidské empatii a o tom, že nic není samozřejmost. Někdy je bohužel potřeba zažít "nelásku", aby si člověk vážil dobrého vztahu. Postavy sice nebyly prvoplánově sympatické, ale zato věrohodné a většina z nich si mě v průběhu dokázala získat (snad až na Turka, ten mi šel na nervy od začátku do konce)... myslím, že se k tomu v budoucnu ještě vrátím.

Siraelxy
13.03.2022 3 z 5

Kniha o různých prožívání lásky.
O lidech, kteří ji hledají tím, že jsou stále na lovu nových lásek. Další se o lásku tak bojí, že žárlí a tím ji od sebe odhání. O lásce, která byla tak velká, že každá další je nesnesitelná.
O lásce rozvážné i nečekané.
O zneužívání lásky.

Já byla knihou mile překvapená.

Arkagas
09.01.2022 2 z 5

(SPOILER) Kniha, která mě zaujala názvem a tak jsem nečetla ani anotaci - a měla jsem. Tenhle román měl ze začátku hezky našlápnuto, dokud jsme sledovali příběh vztahu, který prostě neklape, ale ženská část si to nechce přiznat. Potom ale tahle osoba odjíždí na duchovní pobyt, kde je Guruem odháčkována, znásilněna a pod výhružkou "likvidace" nucena, aby doporučila další kamarádky a rozjela si na základě téhle zkušenosti business. Tady bohužel autorka vykradla a sepsala po svém příběh tak známého Guru Járy, že tu člověk nemá žádnou přidanou hodnotu. Velká škoda. bohužel je tohle moje 2.kniha letošního roku a řadí se k těm hodně slabým. 
4/10

Štítky knihy

sex láska sekty česká literatura manipulace (psychologie) mezilidské vztahy milostné vztahy manipulátoři české romány sexuální predátoři

Autorovy knížky

2021  71%Lovci sexu, sběrači lásek – Odkud se bere moc sexuálních predátorů a jejich přitažlivá síla?

Kniha Lovci sexu, sběrači lásek – Odkud se bere moc sexuálních predátorů a jejich přitažlivá síla? je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst25x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x