Lovci a sběračky plodů

Lovci a sběračky plodů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48845/bmid_lovci-a-sberacky-plodu-fRg-48845.jpg 3 14 2

Román ironicky nahlíží na módní hnutí New Age a na jisté směry feminismu, tedy na aktuální fenomény typické pro žhavý dnešek. V jeho příběhu o několika mužích a ženách se však skrývá univerzální přesah.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Hunters and Gatherers , 1995


více info...

Přidat komentář

Sisssi
27.09.2022 5 z 5

Povedené. Sočit na muže - ale jen do chíle, než se ztratí dítě nebo rozbije auto a ženy si neví rady. Vzývat Bohyni - ale jen do té chvíle, než mi skutečně začne téct do bot, pak automaticky naskočí "Ježíšikriste". Obdivovat domorodce - ale jen do té doby, než začne jít o mé vlastní pohodlí. Být sesterská - ale jen do té doby, než se objeví první záchvěv jiného názoru. Být ekologická - ale jen ústně. Martha je přitahována k ženám, co jdou za Bohyní, ač si celou dobu říká, jak je jejich počínání vlastně směšné, chování hloupé a mluva pokrytecká. Škoda, že toho od autorky česky nevyšlo více.

Livilla
29.09.2021 4 z 5

Chytré, legrační, výborně přeložené. Ezomagoři, resp. ezomagorky, které se oblékají do batiky a hovoří s kameny, jsou samozřejmě snadný terč, ale v téhle knize zdaleka nejde jen o laciné humory na toto téma. Konec může někomu připadat neuspokojivý, mně nevadí.


Štítky knihy

americká literatura feminismus New Age

Autorovy knížky

Francine Prose
americká, 1947
2004  63%Lovci a sběračky plodů