Londýn prostě žeru

Londýn prostě žeru https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448568/bmid_londyn-proste-zeru-004-448568.jpg 4 18 8

Lenka Požárová, známá jako zapálená kuchařka, přišla do Londýna nasbírat zkušenosti pro otevření vlastního bistra. Po pár letech, kdy se tam se svou rebelskou povahou prodírala prací ve slovutných restauracích, z něj odcházela nasměrovaná ke zcela jiné profesi, a to novinařině. V knize kombinuje tipy na to nejzajímavější jídlo či pití, co tu objevila, se svéráznými zážitky ze života v protisměru i svůdnými recepty. To město budete milovat i nenávidět spolu s ní! Svižný text vyšperkovaný autorskými fotografiemi je spolu s výjimečným grafickým zpracováním na knižním trhu lahodným osvěžením. Knížka je pro všechny, kdo Londýn znají a touží se dozvědět víc. Taky pro ty, co se tam teprve chystají. Nebo pro ty, kteří chtějí dělat výpady maximálně do lednice.... celý text

Přidat komentář

nicandra
22.10.2023 3 z 5

Cestopis šmrncnutý kuchařkou s hromádkou fejetonů. Fotky moc pěkné. Co ovšem opravdu nesnesu, je to množství překlepů, chyb a špatně použitých slov. To tu knihu opravdu strašně sráží.

n.ezn.amy
28.01.2022 5 z 5

Opětovně musím poděkovat databaziknih a jejím přispěvatelům, díky nimž jsem narazil na tuhle úžasnou knihu. Londýn prostě miluju a opakovaně se tam vracím, ale díky autorce jsem si rozšířil další poznatky o tom, co kde ještě vidět či navštívit, kde co ochutnat a kam na to zajít, hlavně protože co se týče jídla, rád zde navštěvuji street food markety a díky tomu možnost ochutnávky kuchyní z celého světa. Tato kniha není jen o jídle (i když se jí prolíná celou), ale je zde např. skvěle i popsáno bydlení v Londýně, zvyky a charakteristika místních lidí, fungování restaurací a v neposlední řadě trasy na celý den co po cestě vidět. V knize je plno nádherných fotek a momentek z celého města. Tuhle knihu považuji za jeden z nejlepších cestopisů o městě, co jsem kdy četl, ale samozřejmě že z mé strany je to trochu zkreslené tím, že stejně jako autorka Londýn prostě žeru ....

Když je člověk znaven Londýnem, je znaven celým životem. Protože Londýn má vše, co život dokáže nabídnout - Samuel Johnson

Londýn je jako zlozvyk, který člověk nerad ztrácí


bagel
08.04.2021 5 z 5

Postřehy a zajímavosti ze života v Londýně, tipy kam zajít, nádherné fotky. Něco jsem si vypsala a snad budu moci použít někdy při návštěvě Londýna.

Albina
07.03.2021 4 z 5

Kniha je obsahově velmi zajímavá a pestrá - zážitky kombinované s recepty, fotkami, informacemi o exotických kuchyních, o městě samotném, a doporučeními, kde se dobře najíst, kam si zajít a co zajímavého vidět a zažít. Skvělé.
Nicméně mám výhrady k jazykové stránce. Jazyková korektorka nevychytala překlepy, chyby a některé neobratnosti v autorčiných vyjádřeních (např. PYTLEMI, DĚTI JSOU ZVYKLÍ; to, že Skotové jsou spořiví, není POVĚRA atd.) Nelíbí se mně ani barevný tisk – podání barev neodpovídá skutečnosti.
Naštěstí to jsou podružnosti, pihy na kráse jinak velmi povedené knihy.

Ditules
03.12.2020 4 z 5

Gurmánský bedekr Londýnem od známé autorky kuchařek, která v Londýně pár let žila. Až tam pojedu, tak si ho vezmu určitě s sebou. :)

lusicka
19.11.2020 5 z 5

Knihy Lenky Požárové miluji. Vždycky mě pozitivně naladí na cestování a také na zkoumání světových chutí a všech dalších radostí ze života.

i.stefany
09.11.2020 5 z 5

V Londýně jsem byla zatím jen jednou, ale díky této knize se moc těším na jeho další návštěvu. Moc pěkně, vtipně a barevně zpracované téma, co v Londýně navštívit, kam zajít na výborné netradiční jídlo, kde se dobře opít, koho potkat, zkrátka takový londýnský mišmaš obalený spoustou fotek. Tentokrát se to povedlo. :-)

zuzi.d
10.09.2020 4 z 5

Průvodce špikovaný recepty s kousky vlastních zážitků ozdobený spoustou fotografií.
Při čtení jsem si chvílemi připadala jako v Londýně.
... vlastní zážitky autorky mi ho ukázaly z úplně jiné stránky než jak ho jako turistka znám.
... průvodce s tipy na to co navštívit, rozdělené do různých kategorií včetně té kam zajít na gin nebo na trh, i nápady na to co si přivézt, mi pomohou si naplánovat další cestu.
... a recepty, na které se těším, až je vyzkouším, mi snad kousek Londýna přinesou i domů.
Nikdy by mě nenapadlo, že budu v posteli před spaním číst nejen žážitkové pasáže a doporučení, co navštívit, ale také všechny recepty!
Napadá mě pár mínusů, ale kniha je opravdu moc hezky zpracovaná jak vizuálně tak obsahově, takže jí leccos prominu:)