Tklivá melodie

Tklivá melodie https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15570/bmid_tkliva-melodie-kqa-15570.jpg 4 73 8

Logan Family série

1. díl >

Pentalogie: Tklivá melodie, Dojemná píseň, Nedokončená symfonie, Noční hudba, Tlumené tóny První část další pětidílné rodinné ságy o tajemstvích a intrikách mezi členy početné rodiny z malého hornického městečka v Západní Virginii. Hrdinkou je mladá dívka, kterou po smrti otce odvedla matka k jeho příbuzným a sama se vydala za vytouženou dráhou úspěšné herečky. Dívka, která se těžko sžívá se svými příbuznými, nachází jedinou útěchu ve hře na housle, k níž má velké nadání. Postupně se pak v nové rodině seznamuje s pravdou o svých rodičích a může tak postupně skládat i příběh svého dosavadního života. Názvy dalších částí cyklu: Dojemná píseň. Nedokončená symfonie. Noční hudba. Tlumené tóny.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR) , Knižní klub
Originální název:

Melody , 1996


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
08.10.2023 5 z 5

Mám moc ráda tento styl psaní, knihu jsem přečetla jedním dechem.
Melody - po smrti otce, donucena opustit svůj domov a přátele...byla matkou ponechána u naprosto cizích lidí, kteří jsou sice její rodinou, ale nemají v lásce její rodiče, které ona moc miluje a tak pátrá, co se vlastně stalo... Muselo to být hrozné! Navíc se všichni chovají, jako by měla nahradit Lauru.. přišlo mi to dost ujeté obzvlášť od "tety Sáry" - vždyť to byla jen krátká doba, co její dcera Laura zemřela... (zemřela?)
Ještě, že tam je Cary (i přes to, co se o něm povídá ve škole) je asi jediná sympatická postava z knihy... hned začnu číst druhý díl :-)

Čendovamáma
15.12.2019 4 z 5

Knihu jsem četla jako druhou z pentalogií od paní Andrewsové...musím říct, že styl autorky se mi moc líbí, kniha je opět napsána velmi čtivě a nechtělo se mi ji odkládat...
Tragické životní zvraty hrdinů knihy jsou mnohdy až k neuvěření, ale život se dokáže někdy strašně zašmodrchat...jsem zvědavá na pokračování, které už mám doma.
Hodnotím 4*


Calibra
25.06.2018 5 z 5

Nadčasový příběh, jako všechny knihy Virginie Andrewsové. Ráda se k nim vracím. Tuto jsem četla podruhé a i napodruhé mi měla co nabídnout. I když sem si některé části příběhu pamatovala, samotné čtení je prostě zážitek.

moudivlacek
29.09.2017 4 z 5

Zajímavý příběh mladé dívky, která díky smrti otce opouští známá místa a dostává se do rodiny otce, kterou vůbec nezná, a kde ji zanechala její matka. Dozvídá se plno o rodičích a je z toho zoufalá, ale nakonec i zde pozná přátelé.
Jsem zvědavá na další osud.

Edona
06.09.2017 4 z 5

U této pentalogie musíte vzít v úvahu, že vyšla až po smrti autorky a je zcela napsána stínovým autorem. Mě osobně se Tklivá melodie tolik nelíbila, příběh je pro mě uzavřen, do pokračování se nechystám. Andrew Neiderman (stínový autor) mě nezaujal a zklamal.

Damaj
27.08.2016 2 z 5

Knihu jsem ani nedočetla, ale není to můj žánr, věřím, že se někomu líbit může

prestiggio
30.10.2015 5 z 5

Knihu som zacala uz davnejsie citat ale nejako ma nezaujala. Teraz som sa k nej vratila a doslova zhltla. Od tejto autorky som uz precitala jednu seriu. A mam pocit ze toto bolo to iste len v modrom. Rodinne tajomstva, lzi, hriechy, pretvarka. Napriek tomu ze hlavnou hrdinkou je dievca v puberte, pribeh je zaujimavy aj pre starsich. Neviem sa dockat dalsich pokracovani, pretoze ma velmi zaujimaju dovody spravania vsetkych postav.

modranka
31.05.2013 4 z 5

Moja prvá kniha autorky, tak začínam opatrným hodnotením. Keďže ide o pentalógiu, samotný námet a dej sa veľmi hodnotiť nedá, lebo táto prvá časť sa viac týka malej Melody. Dej nás sprevádza životom 12-ročného dievčaťa až po jej 16-ty rok. Sledujeme Melody v rodine, medzi priateľkami, spoznávame jej egocentrickú matku, a po smrti jediného otca (!), ktorého poznala aj násilné presídlenie k rodine, ktorú nikdy nepoznala.
Jednu hviezdičku som stiahla za štýl písania - rozprávanie v prvej osobe z pohľadu Melody. Rozprávanie v prvej osobe hodne uberá na dramatičnosti a ak autor volí námet tajomstva a emócii, nemyslím si, že toto je ten správny štýl. Ponúka mi iba skreslený pohľad jednej osoby.

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm