Lino

Lino https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190497/bmid_lino-190497.jpg 4 10 4

Přidat komentář

Katy_vKnihách
16.01.2024 5 z 5

O Linovi jsem před touhle knihou nevěděla takřka nic, ale od pohledu mi byl vždycky sympatický. A po přečtení můžu říct, že jsem se v něm nezklamala. Velká osobnost, která o herectví nestála, a i tak se stal jedním z nejslavnějších francouzských herců. Přirozený talent, který nepotřeboval herecké školy, aby na plátně předváděl to, co předvedl. Velice skromný, pokorný člověk, kterého sláva nezkazila. Jeho manželka to napsala velice čtivou formou, která se četla hladce. I když už je téhle knize nějaký ten pátek, nic to na Linově životě nezmění. Rozhodně do ní jděte i dnes, stojí rozhodně za přečtení.

andrii24
09.07.2019 4 z 5

Tour de la vie. C´est l´aventure. Line se, klikatí... Srdečná "inventura." V dobré společnosti báječného muže, křehkého pohledu chlapáctví.


medlovice
17.02.2018 3 z 5

Tuto knížku jsem četla před víc než deseti lety...Napsala j manželka tohoto herce, jak jinak znala ho nejlíp . Jediné co mi vadilo bylo neustálé odbočování z vyprávění ve stylu přišli k nám na party , seznámili se tu dva a později se vzali.Herec není můj oblíbenec ale seznat v Americe českou knihu , četla jsem poctivě.

maryzka
24.02.2014 3 z 5

Vzpomínka manželky herce Lina Ventury. Hodnotím ji velmi pozitivně i když Lina Venturu znal s několika filmu, které se u nás uváděli a byl velice zapamatovatelný herec. I když byl člověk překvapen kolik ve francouzských filmech excelovali ne zrovna typičtí francouzi( L. de funes, apod) . Kniha popisuje kamarádství mezi Jeanem Gabenem a Venturem. Mám-li je srovnat tak oba herci byli dobří, ale jejich soukromé životy se dost lišili. Manželé Venturovi byli dost stabilním párem, který prošel i krizi v soukromém životě( jedno z dětí bylo postižené), Gaben měl v soukromí velice bouřlivý život. Ale vcelku kniha je velmi zajímava, neboť Lino Ventura ačkoliv vydělával slušné peníze tak zůstal skromným člověkem, který se snažil vypořádat se s hendikepem svoji dcery a svými zásady s nimiž to neměl asi v životě lehké.