Lexikon společenského chování

Lexikon společenského chování https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113346/lexikon-spolecenskeh-113346.jpg 4 8 2

Autor v knížce čtivě a prakticky radí, jak se chovat ve standardních společenských situacích, jako je zdravení, představování, vystupování v zaměstnání, na návštěvě nebo v restauraci, ale i při méně častých příležitostech, např. na firemních večírcích či při pobytu na pláži. Poučíte se o prvních kontaktech mezi lidmi, tykání a vykání, o chování na ulici a v dopravních prostředcích, o pravidlech v oblékání, při cestování a ve volném čase. Dozvíte se prakticky vše o významných rodinných příležitostech, o stolničení, chování při tanci, na recepcích, při kulturních událostech a o ideálním společenském vystupování v mnoha dalších situacích. Kniha je osvědčenou pomůckou při výuce společenského chování a pro mládež, ale především osobním čtivým rádcem pro čtenáře každého věku. Text doplňují vtipné i naučené ilustrace Vladimíra Renčina.... celý text

Přidat komentář

MOu598
15.04.2021 5 z 5

Pěkná, místy vtipná, přehledná knížka. Řada rad.

Jessica007
30.09.2016 4 z 5

Knížku jsem si koupila, jakmile vyšla - v r. 1993. Určitě poučná a jsou v ní pěkné ilustrace Vladimíra Renčína. Před ní jsem měla na toto téma knížku "Slon v porcelánu". Obě jsem už poslala dál, čas běží a aktuálnější nebo spíš aktuální je "Vysoká škola bontonu", tu jsem si koupila relativně nedávno a naprosto skvělá kniha na toto téma je "Nová velká kniha etikety", tu jsem dostala asi před rokem nebo dvěma jako dárek, ta je současná a naprosto TOP. Ta je na toto téma nejnovější, co mám, je opravdu skvělá.
Knížka "Lexikon společenského chování" byla ve své době taky velmi dobrá, kdybych měla a mohla mít opravdu velikou knihovnu doma - a to bych si tedy přála (ale nemám na velikou knihovnu místo), tak bych si ji nechala. Takto, no.. viz výše.