Levica z Mogadoru

Levica z Mogadoru https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389255/bmid_levica-z-mogadoru-jhi-389255.jpg 4 52 14

Mladá Angličanka Sibylla Spencerová má podrezaný jazyk, čím už odohnala nejedného nápadníka. Lenže nevydatá žena v prvej polovici 19. storočia je na spoločenskom rebríčku na rovnakej priečke ako dieťa, a tak šikovná a sčítaná Sibylla prijme žiadosť o ruku od Benjamina Hopkinsa. Ten pracuje v lodiarskej spoločnosti jej otca, no k Sibylle ho neťahá len láska, má aj bočné úmysly. Manželia krátko po svadbe odchádzajú do Maroka, aby rozšírili otcovo impérium. Sibyllu fascinuje exotická krajina – rušné bazáre plné vzrušujúcich vôní i úmorná horúčava púšte. Maroko sa rýchlo stane jej domovom, no Benjamin v Afrike trpí. Zapletie sa do nekalých kšeftov, čím ťahá na dno aj manželku. Sibylla tak musí preukázať veľkú silu a statočnosť, čo v časoch a v krajine, ktorá nepraje ženám, nie je vôbec jednoduché.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Lioness of Morocco , 2017


více info...

Přidat komentář

werick
31.12.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh z orientu, který má zajímavý děj a čtenář s rozhodně nenudí

Pavlaj
04.11.2022 4 z 5

Takhle nějak si představuju dobrý historický román. Exotické Maroko a zámořský obchod 19. století, karavany v poušti, harémy a jejich zákulisní intriky. Trocha vztahů, trocha dobrodružství. Hodně odkazů na Příběhy tisíce a jedné noci.


Marci_Vaj
16.01.2022 5 z 5

Knihu mi koupila dcera a nebyla jsem si jistá jestli se trefila do mého žánru. Ale velmi překvapila :) Moc pěkný příběh. Závěru příběhu Sibilly a Andrého bych asi věnovala více stran, ale celkově, líbilo se mi to… Evropa je opravdu úplně jiná než Orient.

Pejuška
06.08.2021 4 z 5

Kniha mě začala bavit až od poloviny, ze začátku mě to nenadchlo, a chtěla jsem ji odložit. Nestalo se tak, a pak to začalo mít spád. Líbilo se mi vykreslené Maroko, a to, že Sibylla byla zdatnou obchodnicí i matkou. Život jí uštědřil mnoho ran, ale vždy z nich vyšla se zdviženou hlavou a ještě větší houževnatostí.

alexis818
01.07.2021 5 z 5

No, to bylo opravdu moc krásně čtení. Kniha se mi hodně líbila a musím říct, že i překonala mě očekávání. Super.

Miro67
09.03.2021 3 z 5

Oddechové, romantické. Bez překvapení. Taková "pilcherová" z exotického prostředí.

ikul
28.01.2021 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Příběh v exotickém prostředí z devatenáctého století měl spád a romance mezi Sibyllou a André se vyvíjela velmi napínavě. Obdivovala jsem Sibyllu, jak se dokázala v Maroku naučit žít v multikulturní společnosti a jak vychovávala své děti bez muže.

inachisio
30.08.2020 3 z 5

Já nevím. Já tyhle romány moc nemusím, ale vzhledem k slibnému příběhu o Africe jsem knihu otevřela... a dočetla! Nelíbil se mi moc konec, který se děsně snažil být originální, děsivý a tak. Nemyslím si, že by se někdo dokázal urazit na dvacet let a ani se neujistit o správnosti svého rozhodnutí vychovávat dceru bez otce, ale zřejmě jo. Takže až na těchto pár much byl děj i styl psaní docela dobrý. Konečně, když se nad tím tak zamýšlím, tak se mi to líbilo víc, než jsem ochotna připustit.

Sabča817
16.08.2019 4 z 5

Kniha byla pěkná, oddechová. Možná jsem očekávala trochu víc a osud Benjamina jsem potom vytušila, a za to hvězda dolů.

orinka3
15.02.2019 5 z 5

Titul i obálka naznačují, že by mohlo jít o typický škvár. Nadto německý, ti na to pomalu mají patent....Omyl!! Překvapivě svěží četba, žádný falešný tón nezaznívá. Jde o téměř rodinnou ságu. Pohybujeme se v obchodním prostředí Anglie 19. století, ale také v Orientě se vší jeho krásou a vůněmi. Hlavní postava emancipované a paličaté Sibylly je plná života, odvahy, lásky i zklamání. Její mužské protějšky jsou taky zajímavé a příběh lásky rozhodně není sladkobolně přímočarý. Kniha je opravdu dobrá, čtivá, napínavá a přínosná, arabský svět je tu vylíčen přitažlivě a objektivně.

anetazz
13.02.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Poutavý příběh, který se velmi dobře četl. Knihu jsem vystřídala za severské detektivky, od kterých jsem si chtěla na chvíli odpočinout, a určitě nelituji.

zuzana2599
11.02.2019 5 z 5

Lvice z Maroka je moc povedený historicko-dobrodružný román. Příběh anglické dívky Sibylly, která s manželem žije v Maroku se mi líbil. Krásně se četl a já s obdivem sledovala osud Sibylly, jejího manžela, dvou synů i dcery a také francouzského důstojníka, který se do Sibylly zamiluje. Příběh je plný exotické kultury, vůně šafránu a jemné romantiky.

i.stefany
23.01.2019 5 z 5

Moc krááásný historicko-romantický příběh prosycený vůní šafránu a dalekého Orientu. Na mě kniha působila jako takový dobrodružný pohádkový příběh, ale ne vše se vyvíjelo jako v pohádce. Velmi příjemné čtení, jen nerada jsem se s příběhem loučila.

alnahu
10.01.2019 5 z 5

Krásný román- ve kterém se dozvíte něco z historie ,ale nechybí v ní ani dobrodružství a romantika . Začtěte se do příběhu Sibylli ,kterou uchvátilo exotické Maroko a zdejší kultura. Knihu doporučuji.